Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 24 Sty 2016 21:52 

Może korzystał ktoś z tego http://www.shuttledirect.com/en/transfers/Corralejo/

Przy zakupie online pokazuje 5£. Może jest jeszcze opcja przejść się po parkingu i popytać jakiś lokalnych busów itp ?
 Profil Relacje PM off  

Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN
Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży
#42 PostWysłany: 24 Sty 2016 22:15 

Loty: 24
Kilometry: 60 505
eldorado napisał(a):
Witam

Odświeżam temat odnośnie dojazdu jak najłatwiej/ najtaniej dostać się z lotniska do Corralejo. Czy ktoś kto ostatnio podróżował chciałby się podzielić informacjami ? Wiem że jest komunikacja miejska z przesiadką . Pozdrawiam

Dlaczego nie wezmiesz auta? 7 dni w citar 150euro.Za ta cene dostalem nowego seata leona.Dzieki temu objechalem wyspe wzdluz i wszerz,uwierz warto.Dotrzesz tam ,gdzie z komunikacja bedziesz miec problem,bo bedziesz uzalezniony od godzin przyjazdu/odjazdu.Dojedziesz tam ,gdzie nie ma komunikacji,chocby na samo poludnie wyspy,szutrowymi drogami,gdzie czasami wlosy staja deba .Wypozyczalnie Citar znajdziesz na lotnisku polewej stronie,a ich parking po wyjsciu z lotniska w lewo ,po drugiej stronie ulicy schodkami do gory.
Jesli masz jeszcze jakies, pytania to smialo.
pozdro
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 11 Mar 2016 10:54 

niebieski
Może ktoś doradzi, może np. ktoś może leciał ostatnia Ryanairem z WMI na FUE (lądowanie wg rozkładu o 16:55) i może pomóc ocenić szansę czy uda się zdążyć na autobus który odjeżdża z lotniska o 18:00?
Na moje oko bez bagażu rejestrowanego szanse są spore, no ale nie wiem jak z punktualnością Ryanaira, czy daleko jest z przylotów na przystanek itp.
Pytanie też czy są w ogóle szanse jeśli się leci z bagażem rejestrowanym.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 11 Mar 2016 11:40 

Loty: 279
Kilometry: 472 893
złoty
Lotnisko do gigantów nie należy wiec jak nie będzie opoznienia to spokojnie zdążysz, po wyjściu z terminala masz przy ulicy przystanek.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 11 Mar 2016 11:57 

niebieski
Dzięki, a dobrze kombinuję że jeśli mi zależy żeby zdążyć na ten autobus to bagaż rejestrowany lepiej sobie odpuścić?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 11 Mar 2016 12:01 

Loty: 148
Kilometry: 312 966
HON fly4free
A autobus startuje z lotniska?
Autobusy przejeżdżające przez lotnisko mają podany czas początkowy z miejsca wyjazdu tak więc trzeba oszacować na oko kiedy może być na lotnisku a i tak nie jest to regułą. Ja czekałem z 15 minut więcej niż wyliczyła nam pani na lotnisku o której powinien być autobus ;)

-- 11 Mar 2016 11:06 --

eldorado napisał(a):
Witam

Odświeżam temat odnośnie dojazdu jak najłatwiej/ najtaniej dostać się z lotniska do Corralejo. Czy ktoś kto ostatnio podróżował chciałby się podzielić informacjami ? Wiem że jest komunikacja miejska z przesiadką . Pozdrawiam

Jechałem w styczniu z przesiadką, bezproblemowo i prosto do celu z przesiadką. PRzystanek przed lotniskiem,przesiadka w Puerto i Corralejo chyba około 4-5€ (nie pamiętam dokładnie). Autobusy w Puerto czekają na siebie także na pewno zdążysz a przesiadka nie trwa wiele czasu. Stara zasada: koniec języka za przewodnika- wsiadasz do autobusu to się upewnij ,że jedzie w dobrym kierunku,zresztą jak będziesz kupować bilet to i tak wyjdzie w praniu ;)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 11 Mar 2016 12:27 

niebieski
Autobus startuje z Puerto del Rosario, czyli pewnie będzie z kwadrans więcej.
Ciekawa jestem czy te autobusy bywają pełne w sezonie czy raczej bez problemu uda się wsiąść.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 11 Mar 2016 12:41 

Spokojnie uda ci sie wsiasc - autobusy nie sa pelne - po wyjsciu z terminala przylotow po lewej masz przystanek
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 11 Mar 2016 13:10 

Marysiek napisał(a):
Dzięki, a dobrze kombinuję że jeśli mi zależy żeby zdążyć na ten autobus to bagaż rejestrowany lepiej sobie odpuścić?

Nawet jeśli nie masz bagażu rejestrowanego to w FR możesz zostać poproszona o oddanie dużego podręcznego do luku. Zwłaszcza w przypadku lotów na których jest komplet (a tak bywa w przypadku WMI-FUE). Wtedy podręczny odbierasz na taśmie.
Jeżeli nie ma opóźnienia na wylocie, to FR ląduje przed czasem raczej, bo ma oszacowane czasy przelotów z pewnym zapasem, więc nawet uwzględniając odbiór bagaży ze zdążeniem na 18.00 problemu raczej nie będzie. Ostatecznie można złapać stopa - lotnisko leży przy głównej trasie z północy na południe wyspy
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 08 Maj 2016 19:07 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Hej,

jestem w trakcie ogarniania pobytu na Fuercie i Lanzarote. Ląduję na FUE o 16:55 i chciałbym dostać się na lotnisko na Lanzerocie, celem wynajęcia samochodu.

Wiecie może jak tanio i stosunkowo szybko dostać się do Corrajelo, a potem na ACE?
Lecę tylko z bagażem podręcznym. Jeżeli chodzi o przeprawę między wyspami patrzyłem na Freda Olsena i Armas. Czy kupować przez nich czy znajdę coś taniej w porcie? Wiem, że temat wałkowany, ale może coś się pozmieniało? Proszę o wyrozumiałość. ;)

#51 PostWysłany: 08 Maj 2016 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Z lotniska do Corralejo najszybciej i najtaniej będzie transferem z Hoppa. Znajdź tylko hotel najbliżej portu by określić miejsce docelowe transferu przy rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
makdeb uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 08 Maj 2016 20:17 
Awatar użytkownika

niebieski
A czy ktoś korzystał z: http://advanced.shuttledirect.com/searchresults/quote ?

Na hoppa czas przejazdu do Corrajelo pokazuje 1,5h, da się krócej?

#53 PostWysłany: 08 Maj 2016 21:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Rzeczywisty czas przejazdu to max 30 minut.
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.

#54 PostWysłany: 09 Maj 2016 01:13 
Awatar użytkownika

niebieski
A dalsza część podróży? Wiesz może jak z Playa Blanca udać się na lotnisko? Może jeździ jakiś autobus?

#55 PostWysłany: 09 Maj 2016 07:18 

niebieski
161 lub 261
http://www.arrecifebus.com/index.php?op ... 91&lang=en
Przystanek jest koło promów przy głównej ulicy albo dalej jest dworzec autobusowy
Polecam apkę z mapą i przystankami na Lanzarote Guaguapp
makdeb uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 12 Lip 2016 05:52 

niebieski
Czy wózki dziecięcie na lotnisku na Fuerteventurze wydają od razu przy samolocie, czy lecą na taśmie z bagażem rejestrowanym? Chodzi mi o lot z Modlina.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 13 Lip 2016 06:21 

niebieski
A może ktoś przynajmniej podpowie czy do samolototu z Modlina podstawiają na Fuerteventurze schody czy rękaw?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 13 Lip 2016 09:36 

Szczególnej uwagi na lotniskach nie zwracałem, ale nie przypominam sobie aby gdziekolwiek ktoś odbierał wózki na taśmie dla bagaży rejestrowych.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 13 Lip 2016 13:29 

niebieski
@Bruner, jak jest rękaw to zwykle nie oddają wózków przy wyjściu z samolotu, wtedy w zależności od lotniska albo wózki lecą albo na taśmie z rejestrowanym albo odbiera się na stanowisku obsługującym bagaż gabarytowy.
Stad pytanie czy na Fue jest rękaw czy schody, to już by była cenna podpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 02 Wrz 2016 15:30 

Loty: 21
Kilometry: 33 583
Czy ktoś orientuje się jak wygląda wypożyczanie aut na Fuercie?

Lecimy z mężem w tym miesiącu. Chcielibyśmy wypożyczyć auto. Problem polega na tym, że mąż nie ma karty kredytowej i nie zdąży jej wyrobić. Ja natomiast nie mam prawa jazdy, ale mam kartę kredytową.
Jest szansa na wynajęcie auta w takiej sytuacji? Możemy wynająć auto na mnie, jeśli nie mam prawka?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości