Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Sie 2012 19:15 

Czy ma może ktoś z Was informacje nt. tego jak można się dostać z centrum Girony na lotnisko GRO na lot o godzinie 6:05? Ryanair ma takie połączenie do Bydgoszczy, które już sobie zarezerwowałem, ale zupełnie nie mam pojęcia jak się dostać tak wcześnie rano na to lotnisko...
 Profil Relacje PM off  

Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN
Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży
#22 PostWysłany: 10 Wrz 2012 19:41 

mam takie pytanie, ponieważ za tydzień lecę do Girony i chcę się upewnić na 100%

czy jeśli chcę dojechać z lotniska w Gironie do stacji kolejowej w Gironie to wsiadam w ten autobus: http://www.sagales.com/pubdocs/3031_aer ... -08-06.pdf ??
nie jestem pewna, ponieważ na stronie sagales.com podano kilka autobusów, które kursują z lotniska w Gironie i nie wiem, który z nich będzie dobry

plus dodatkowe pytania:
- czy jadę tym autobusem do końca trasy?
- czy stacja kolejowa jest faktycznie gdzieś zaraz obok?
- gdzie mam kupić bilet na pociąg do Barcelony? czy muszę go zakupić w jakiejś kasie czy mogę już w pociągu?

pytania bardzo szczegółowe, ale pomiędzy przyjazdem autobusu a odjazdem pociągu mam zaledwie 15 minut, więc chciałabym mieć pewność co do wszystkiego
z góry dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Wrz 2012 18:21 

niebieski
Ktoś ma pomysł gdzie spędzić miło i bezpiecznie czas do północy w Gironie?

#24 PostWysłany: 16 Wrz 2012 22:06 
Moderator forum

mrs_mg napisał(a):
mam takie pytanie, ponieważ za tydzień lecę do Girony i chcę się upewnić na 100%

czy jeśli chcę dojechać z lotniska w Gironie do stacji kolejowej w Gironie to wsiadam w ten autobus: http://www.sagales.com/pubdocs/3031_aer ... -08-06.pdf ??
nie jestem pewna, ponieważ na stronie sagales.com podano kilka autobusów, które kursują z lotniska w Gironie i nie wiem, który z nich będzie dobry

plus dodatkowe pytania:
- czy jadę tym autobusem do końca trasy?
- czy stacja kolejowa jest faktycznie gdzieś zaraz obok?
- gdzie mam kupić bilet na pociąg do Barcelony? czy muszę go zakupić w jakiejś kasie czy mogę już w pociągu?

pytania bardzo szczegółowe, ale pomiędzy przyjazdem autobusu a odjazdem pociągu mam zaledwie 15 minut, więc chciałabym mieć pewność co do wszystkiego
z góry dziękuję za pomoc :)

wyslalem pw, skoro nie ma innych odp to wpisze tez tu
witam , dawno nie bylem , zatem troche teoretycznie,
najprosciej chyba wlasnie tym shuttle busem ktorego rozklad pòdajesz, ale jesli inne Ci pasuja to czemu nie

dworzec kolejowy jest blisko, jak odnajde mapke to dosle
> sprawdz na poprzedniej stronie girona-tourist-guide.com (?)
oba dworce maja adres Plaça d'Espanya, bez numeru

bilet na pociag kupuje sie w kasie lub -jesli to Regional- w biletomacie na stacji ,
watpie aby mozna bylo wejsc na peron bez biletu (i kupowac u konduktora) ale glowy nie dam

MeHow napisał(a):
Ktoś ma pomysł gdzie spędzić miło i bezpiecznie czas do północy w Gironie?
MeHow
Gdzie spedzic dzien? Na starowce - Barri Vell, ale jest kwestia co zrobic z bagazem, nie wiem ile masz czasu
W nocy - dworzec kolejowy ? Otwarty prawdopodobnie do polnocy
Milsza moze byc kolacja w jakims barze, knajpce itp

yahu55 z rozkladu podanego przez mrs_mg wynika ze skoro pierwszy ranny bus jest o 5ej to wymusza to albo nocowanie na lotnisku, albo taksowke, shuttleDirect itp albo dojscie na piechote (?)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Sty 2013 00:27 
Awatar użytkownika

srebrny
namteH napisał(a):
rw30 napisał(a):
Abcn napisał(a):
Ciekawostka dla milosnikow koleji zelaznych
m miastami Girona a Barcelona mozna przejechac pociagiem wielkiej chyzosci TGV/AVE
Cena w dni robocze 6,9 euro

skad info o biletach po 6.90 ? najtansze w systemie sa po 15 z tego co widze

jescze takie info, ze koncowa stacja pociagu jest Figueres

i taka jest prawda

6,91 wychodzi za bilet t-10 na tę trasę(girona) i 8,89 figueres. niestety nie jest to ten sam typ t-10 który znamy z tmb. ten bilet ważny jest tylko kilka dni więc jest skierowany do osób, które codzinnie korzystają z linii

panowie, sorry ale piszecie nieco enigmatycznie, piszcie proszę Was tak żeby normalny człowiek zrozumiał

czyli koniec końców tak: można mieć bilet za 6.91 za przejazd jeśli od razu zdecydujemy się na kupno biletu na 10 przejazdów [czyli 69,10 jakby ktoś słaby z matmy był ] --- natomiast najtańszy pojedynczy bilet w 1 strone do Girony kosztuje 15.70 [i 20.20 z BCN do Figueres ]
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 15 Maj 2013 08:12 

Witam.
potrzebuje pomocy.
przylatujemy na girona airport o 23:20, a z tego co sprawdziłem na stronie podanej kilka postów wyżej autobusy o tej porze już nie jeżdżą.
jest może jakaś kolej? czy raczej lepiej przekimać jedną noc gdzieś w pobliżu lotniska i następnego dnia ruszyć dalej?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 15 Maj 2013 08:55 
Awatar użytkownika

srebrny
rw30 napisał(a):
panowie, sorry ale piszecie nieco enigmatycznie, piszcie proszę Was tak żeby normalny człowiek zrozumiał

czyli koniec końców tak: można mieć bilet za 6.91 za przejazd jeśli od razu zdecydujemy się na kupno biletu na 10 przejazdów [czyli 69,10 jakby ktoś słaby z matmy był ] --- natomiast najtańszy pojedynczy bilet w 1 strone do Girony kosztuje 15.70 [i 20.20 z BCN do Figueres ]

wydaję mi się, że się mylisz podając cenę 15,70 euro jako najtańszy pojedynczy bilet z Girony do BCN

Przykład:
Barcelona Sant - Girona (Renfe Avant) - 18:50 - 19:27 (czas przejazdu 37 min.) - cena 15,70 euro
Barcelona Sant - Girona (Regional) - 19:16 - 20:57 (czas przejazdu 1 godz 41 min.) - cena 7,85 euro
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Maj 2013 12:17 
Moderator forum

Cekace, to 15,7 dotyczy biletu na b. szybki pociag, zrobilem wtręt nie doczytawszy do konca i rozwinal sie maly offtopic.
Oczywiscie Regional jest tanszy
banan1983 napisał(a):
Witam.
potrzebuje pomocy.
przylatujemy na girona airport o 23:20, a z tego co sprawdziłem na stronie podanej kilka postów wyżej autobusy o tej porze już nie jeżdżą.
jest może jakaś kolej? czy raczej lepiej przekimać jedną noc gdzieś w pobliżu lotniska i następnego dnia ruszyć dalej?
Sprostowanie ponizej w poscie Cekace, dzieki za przytomnosc
Mi uwidzialo sie ze chodzi o dojazd na Costa Brava, gdy pisalem :
'mozecie przekimac albo zarezerwowac shuttleDirect'
Kolej konczy bieg jeszcze wczesniej.

A.

Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Maj 2013 14:22 
Awatar użytkownika

srebrny
banan1983 napisał(a):
Witam.
potrzebuje pomocy.

@Abcn @banan1983
Są autobusy z Aeropuerto Girona do miasteczka Girona linia 607 o godz. 22:30, 23:30 i 00:30
http://sagales.com/pubdocs/3532_girona-fornells-de-la-selva-aeroport-costa-brava-2013-03-01-%28607%29.pdf
z tego co kojarzę cena 2,75 euro

Autobus do Barcelony z Aeropuerto Girona jest 00:15
http://sagales.com/pubdocs/3558_aeroport-girona-costa-brava---barcelona-%28estacio-nord%29-%28a-partir-del-31-03-2013%29-2013-03-19-%28604%29.pdf
16 euro w jedną i 25 w obie strony
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 30 Lip 2013 19:57 

Witam wszystkich Forumowiczów! :)
To mój pierwszy post.
Mam pytanie o możliwość dojazdu z Girony na lotnisko na lot o godzinie 6:30. Z tego, co znalazłem na forum, pierwsze kursy są około godziny 6:40. Taksówka ze względu na cenę to ostateczność.
Z góry dziękuję za informacje!
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Lip 2013 20:35 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
@Zigrin
jak byk masz w poście wyżej
http://sagales.com/pubdocs/3532_girona- ... 607%29.pdf

#32 PostWysłany: 30 Lip 2013 20:52 

Dziękuję za odpowiedź :)
Z drugiej strony powinno się być na lotnisku ok. 2h przed wylotem, czyli o 4:30, a pierwszy autobus przyjeżdża o 5:30, czyli szukam dalej...
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 30 Lip 2013 22:09 

Loty: 25
Kilometry: 44 472
Może orientujecie się czy autobusy jadące z Girona Airport do Girony, zatrzymują się gdzie koło decatlonu w Gironie w okolicach carrer barcelona?? Muszę kupić trochę sprzętu do namiotu ;)
Nie jestem sam wstanie wywnioskować z rozkładu http://sagales.com/pubdocs/3532_girona- ... 607%29.pdf
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 30 Lip 2013 23:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
z mapy wynika, że się nie zatrzymuje.
najwygodniej Ci będzie wysiąść na ostatnim i wrócić się trochę, prosta droga.

#35 PostWysłany: 31 Lip 2013 07:06 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Zigrin napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź :)
Z drugiej strony powinno się być na lotnisku ok. 2h przed wylotem, czyli o 4:30, a pierwszy autobus przyjeżdża o 5:30, czyli szukam dalej...

Zawsze możesz podjechać jakimś ostatnim kursem i się przekimać na lotnisku.

#36 PostWysłany: 31 Lip 2013 16:21 

Niby tak, ale mamy nocleg w Gironie i trochę głupio bulić za nocleg i spać w terminalu. Mimo wszystko dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 31 Lip 2013 21:34 

Loty: 25
Kilometry: 44 472
namteH napisał(a):
z mapy wynika, że się nie zatrzymuje.
najwygodniej Ci będzie wysiąść na ostatnim i wrócić się trochę, prosta droga.

Tak chyba zrobie, ale mam trochę mało czasu do odjazdu dalej :(
zobaczymy może się uda :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 21 Mar 2014 21:42 

O 11.55 ląduję w Gironie, następny samolot mam o 17.55. Chciałam spędzić te kilka godzin w centrum miasteczka. O 12.30 mam autobus do Girony. Czy jest szansa zdążyć na ten autobus? Jak daleko jest przystanek i w którą stronę kierować się po wyjściu z terminala? Czy bilet kupię u kierowcy? Następny autobus jest dopiero za godzinę, tak że wolałabym zdążyć na ten wcześniejszy. Może uda mi się, jeśli nie będę błądzić.
Proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 22 Mar 2014 12:17 
Moderator forum

tercja napisał(a):
O 11.55 ląduję w Gironie, O 12.30 mam autobus do Girony. Czy jest szansa zdążyć na ten autobus?
myślę że jest szansa, szczególnie bez czekania na odbiór bagażu rejestr
Cytuj:
Jak daleko jest przystanek i w którą stronę kierować się po wyjściu z terminala?

- Na prawo po wyjsciu z budynku terminala, jest niedaleko (parę minut? Jedna ? )
Cytuj:
Czy bilet kupię u kierowcy?

- Nie wiem, ale wydaje mi się że w budce przy stanowiskach odjazdu (tak samo jak bilety na autokary do Bar-ny)
Napisz może do info -> zobacz na www aena-aeropuertos, tamże plan lotniska[/quote]

A.

Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 22 Mar 2014 21:51 

Abcn
Dziękuję bardzo. Fajnie, że zawsze można na kogoś liczyć :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości