Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 349 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 19 Maj 2014 14:10 

niebieski
wera921 napisał(a):
ktoś może miał okazję korzystać z parkingu AGAMI?
Korzystałem. Wszystko ok.

Ostatnio udało mi się dostać 5 pln zniżki przy 13 dniach parkingu w ALDA. Poza sezonem, więc są elastyczni. Lubię tam parkować, po przylocie z buta za chwilę jest się przy aucie, nie trzeba dzwonić i czekać.

First minute: Azory na tydzień za 1777 PLN. Loty Lufthansą z Katowic + 4* hotel ze śniadaniami First minute: Azory na tydzień za 1777 PLN. Loty Lufthansą z Katowic + 4* hotel ze śniadaniami
Weekendowa wycieczka do Rzymu (bez brania urlopu) za 1021 PLN. Loty z Poznania + 2 noce w hotelu ibis Weekendowa wycieczka do Rzymu (bez brania urlopu) za 1021 PLN. Loty z Poznania + 2 noce w hotelu ibis
#62 PostWysłany: 19 Maj 2014 14:26 

Mała "literówka" Ten parking nazywa się ALBA nie ALDA. Reszta się zgadza. Też mój ulubiony . 3 minuty z buta do terminala. Przy jednodniówkach można zaparkować za "dychę"
 PM off  

#63 PostWysłany: 19 Maj 2014 14:30 

Anonymous napisał(a):
Mała "literówka" Ten parking nazywa się ALBA nie ALDA. Reszta się zgadza. Też mój ulubiony . 3 minuty z buta do terminala. Przy jednodniówkach można zaparkować za "dychę"

Kod:
Parking Pyrzowice "ALDA"
ul. Wolności 86, 42-625 Pyrzowice

PM off  

#64 PostWysłany: 19 Maj 2014 14:39 

Masz rację. Jednak ALDA ;) tel 787 199 637
 PM off  

#65 PostWysłany: 14 Cze 2014 07:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Odradzam korzystanie z "usług" LIDER Parking.
Chciałem skorzystać z ważnego groupona na parkowanie w KTW.
"Niestety nie mamy miejsc!! Możemy przyjąć poza grouponem!"
Nawet nie zapytano mnie o termin.
Interwencje u przełożonych nic nie dały:
Usłyszałem - "Jestem osobą kompetentną do załatwienia sprawy dotyczącej parkowania z groupona (oczywiście brak imienia i nazwiska). Nie możemy Panu pomóc!!". Z szefem mnie nie połączy itd.
Kompletny brak rzetelności.
Ja bym się obawiał, czy w takim razie auto będzie bezpieczne na parkingu, czy odwiozą, przywiozą z lotniska (może jeszcze będą chcieli dopłat!).
Na koniec mi powiedziano - jest przecież tyle parkingów w Pyrzowicach. Może Pan z nich korzystać.
Masakra
Ja będę z INNYCH korzystał.

#66 PostWysłany: 14 Cze 2014 07:59 

Loty: 113
Kilometry: 222 169
Złóż reklamację do groupona, to przynajmniej zwrócą Ci kasę za kupon, a i może ukrucą takie praktyki tej firmy.

Niestety wiele firm nie rozumie takiej formy reklamy własnego biznesu i klientów z kuponami traktuje jak śmieci, ale finalnie i tak na tym stracą, bo klient nie wróci, a zła opinia jako przestroga dla innych zostanie.

#67 PostWysłany: 14 Cze 2014 09:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak właśnie zrobię i złożę reklamację
Taka polityka LIDER PARKING będzie miała krótkie nogi - odmawiając mi parkingu "zaoszczędzili" może 15 zł, a odium braku rzetelności pozostanie.
Ja i moi znajomi już tam nie zaparkują, a i forumowiczów przestrzegam.
Jak tu są nierzetelni, to jak wierzyć w bezpieczeństwo auta i pewność dojazdu na lotnisko?
Sami powiedzieli - jest tyle parkingów w okolicy.
Ja wracam do ALDY.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 16 Paź 2016 22:16, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 14 Cze 2014 11:02 

Loty: 220
Kilometry: 442 381
niebieski
U mnie podobnie - pomimo, że kupon można było wykorzystać do końca czerwca to przed kilkoma dniami odmówiono mi rezerwacji. Groupon już powiadomiony, przed chwilą dostałem e-maila o zwrocie kasy i tyle załatwili...
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 14 Cze 2014 12:31 

złoty
wtak napisał(a):
cimek napisał(a):
Złóż reklamację do groupona, to przynajmniej zwrócą Ci kasę za kupon, a i może ukrucą takie praktyki tej firmy.

Niestety wiele firm nie rozumie takiej formy reklamy własnego biznesu i klientów z kuponami traktuje jak śmieci, ale finalnie i tak na tym stracą, bo klient nie wróci, a zła opinia jako przestroga dla innych zostanie.

Tak właśnie zrobię i złożę reklamację
Taka polityka LIDER PARKING będzie miała krótkie nogi - odmawiając mi parkingu "zaoszczędzili" może 15 zł, a odium braku rzetelności pozostanie.
Ja i moi znajomi już tam nie zaparkują, a i forumowiczów przestrzegam.
Jak tu są nierzetelni, to jak wierzyć w bezpieczeństwo auta i pewność dojazdu na lotnisko?
Sami powiedzieli - jest tyle parkingów w okolicy.
Ja wracam do ALDY.

Ja miałem podobnie.
Miałem wykupione dwa grupony na dwa auta.
Nie dokonałem niestety rezerwacji. Po przyjeździe potraktowano nas nieprzyjażnie.Pracownik nie udostępnił telefonu do kierownika.
Więcej nie będę kupował tego typu voucheru na gruponach i innych podobnych.Kupujesz i potem musisz uważnie przeczytać, ze jest tam informacja o jakiejś rezerwacji. Klientowi się proponuje coś a potem się liczy na to, że nie doczyta albo zapomni o jakimś bezsensownym wymaganiu wcześniejszej rezerwacji.
Jak bylismy to parking był zajęty tylko w około 50%.
Będę za trzy tygodnie znowu korzystał z lotniska w Katowicach i na pewno ominę LIDERA.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 15 Cze 2014 12:35 

niebieski
Skoro w warunkach grouponu jest informacja o rezerwacji, więc należy rezerwować. Czy jeżeli w ofercie na hotel jest informacja, żeby zadzwonić przed kupnem grouponu w celu sprawdzenia czy są terminy, to czy miałbyś pretensje o to, że kupiłeś groupon i miejsc w wybranym terminie nie było? Czy przy kupnie groupona do restauracji, gdzie wymagana jest rezerwacja też byłyby pretensje o to, że po przyjściu bez rezerwacji nie chcieliby zrealizować grouponu? Takie warunki ustalili i mieli prawo, logiczne jest, że mogą mieć pełny parking, dlatego się rezerwuje, żeby zapewnić sobie wcześniej miejsce ;)

@wtak, czyli mają miejsce na parkingu, ale dla oferty z groupona jest wydzielone przykładowo 5 miejsc na parkingu i dlatego zaproponowali poza grouponem? Ładne jaja ;)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 27 Wrz 2014 01:31 

Anonymous napisał(a):
Masz rację. Jednak ALDA ;) tel 787 199 637

Kolejny raz tam parkowałem i kolejny raz jestem pozytywnie zaskoczony :)
Tym razem kogoś odwoziłem, a więc parking do godz i ... 2 PLN (dla porównania na głównym 5 i 14 na 2h)
a jako zmieściłem się w pół godz miałem jeszcze promocję...
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 29 Paź 2014 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
kiew napisał(a):
A jak wygląda sprawa z parkingiem na PKP?

Bo jako, że macie tam teraz galerio-dworzec, a galerie zazwyczaj bogate w parkingi to zakładam, że i tam coś jest. Do tego dworce zazwyczaj mają swoje całodobowe parkingi, więc zakładam że jest to jakoś połączone?

Jak tak to czy faktycznie 24h czynne i jaki koszt?

Czy macie jakieś nowe doświadczenia z tym parkingiem? Jaka jest cena za kilkudniowy postój i jak wygląda sprawa z wyjazdem w godzinach nocnych? Info na ich stronie jest mało precyzyjne.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 29 Paź 2014 12:05 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Parking "Pod skrzydłami", położony najbliżej lotniska, duża powierzchnia, tani.
50 złotych za 6 dni postoju, więc nie ma tragedii.

#74 PostWysłany: 29 Paź 2014 12:10 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Pytacie o Galerię Katowicką?

Z tego co mi wiadomo w tygodniu parkowanie za darmo jest mocno ograniczone, w weekendy bez opłat.

Polecam parkowanie w okolicy ul. Grażyńskiego, tuż przy centrum i za free. Blisko miejsca skąd odjeżdżają PB i autobus na lotnisko.

#75 PostWysłany: 29 Paź 2014 12:59 

Loty: 261
Kilometry: 309 308
srebrny
W Galerii Katowickiej parking w tygodniu do 3h jest bezpłatny, a w weekendy bez ograniczeń.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#76 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:47 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
A czy zostawialiście auto w Galerii na kilka dni?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:57 

Loty: 220
Kilometry: 442 381
niebieski
Jeśli chcecie zostawić auto w galerii, a na lotnisko jechać autobusem to pomysł raczej kiepski bo bilet na lotnisko w jedną stronę kosztuje prawie 30 zł... To jest chyba lotnisko z najdroższym dojazdem w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 29 Paź 2014 14:24 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Zamiast 50 minut autobusem lotniskowym za 26zł można jechac za 9zł z przesiadką autobusami 860 i 85 (z oczekiwaniem na drugi autobus łącznie 70 minut)
KondzikS uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 29 Paź 2014 14:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak parkuję - parking Alda. tak jak "pod skrzydłami" jest najbliżej terminali (150-200 m, więc nawet z bagażem można szybko pieszo dotrzeć). Niedrogi.

#80 PostWysłany: 29 Paź 2014 15:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszystko się zaczęło od zacytowania mojej dawnej wypowiedzi, więc się odniosę. Z tego co pamiętam to pytałem o parking w centrum w kontekście wyjazdu PB do Wiednia, a że nie było tematu o parkingu w samych Katowicach to się podpiąłem pod ten. Sam w efekcie zaparkowałem pod Silesia i auto stało sobie spokojnie od piątku wieczór do poniedziałku rano bez żadnego problemy i uszczerbku.

A co do Pyrzowic to parkuję na parkingu RAFAX zawsze. Minimalnie dalej niż Alda i Pod skrzydłami, ale może 100 metrów dalej. A nie jest taki zapchany i zastawiony auto przy aucie jak tamte. I lubię typa co jest właścicielem, bo kilka razy na mecze różne leciałem i zazwyczaj z jakimś szalikiem byłem to za pierwszym razem zagadał co i jak, a że kibic z niego, to już ze 2-3 razy na parkingu po powrocie jeszcze stałem z 10 minut i gadałem z nim o meczu z którego wracałem, a on oglądał :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 349 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości