Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 20 Lut 2012 17:18 
Awatar użytkownika

niebieski
kredka napisał(a):
the gunner napisał(a):
czy są jakieś budżetowe bary obiadowe?

Budżetowe, tzn. dla pracowników "budżetówki"? Czy może bary, za które płaci budżet państwa?
A może po prostu chodziło ci o NIEDROGIE, TANIE, Z NIEWYGÓROWANYMI CENAMI?

juz sie tak nie czepiajmy :)

co do pytania - viewforum.php?f=74

jesli tematu nie ma - zakladamy. Jesli jest - czytamy.pytamy ;)
 Profil Relacje PM off  

Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN
Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży
#122 PostWysłany: 20 Lut 2012 17:47 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Blackall napisał(a):

juz sie tak nie czepiajmy :)

co do pytania - http://www.fly4free.pl/forum/viewforum.php?f=74

jesli tematu nie ma - zakladamy. Jesli jest - czytamy.pytamy ;)

Ok, przepraszamy ;) Ale Polacy nie gęsi, iż swój język mają i nie muszą używać kalek z innych języków. :)
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 20 Lut 2012 18:11 

dzięki za pomoc, teraz będę już szukał

a jakaś podpowiedz co do tygodniowego biletu? czy mogę jechać na nim z lotniska bez dopłat. ?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 07 Maj 2012 14:25 

Uwaga, aktualne ceny:

Bilet pojedynczy 1,50
Dopłata lotniskowa 3,00 (!)

razem 9 E w tą i tamtą metrem :?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 14 Maj 2012 02:12 

Mam 6h postoju na T1 w drodze powrotnej. Lecę z żoną i dzieciakami (chłopaki 4 i 5 lat). Radzicie nam siedzieć na lotnisku czy wystarczy czasu, żeby gdzieś wyskoczyć? 6h na przesiadkę to jakieś 4h "wolne", licząc dojazd do miasta i powrót po 40minut zostaje mi jakieś 2.5h. Dzień tygodnia - wtorek około 13. Trochę mało te 2.5h stąd moje pytanie. Jest co robić na lotnisku czy zostaje nam tylko taras widokowy i liczenie samolotów;-)? W komunikacji są bilety "rodzinne"?

Lecąc "tam" mam 2.5h na przesiadkę. Jak z hali przylotów dotrzeć na halę odlotów? Daleko? I najważniejsze ile może mi zająć przesiadka - niedziela po 19stej.

Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 14 Maj 2012 09:06 

niebieski
Na czesc pytan "lotniskowych" nie moge udzielic odpowiedzi, ale wiem, ze na 2,5h zdecydowanie warto. Jak wsiadziesz w metro to jedz na przystanel Sol (nie pamietam czy bezposrednio, ale nawet jak jakas przesiadka to metro madryckie jest znakomite), wysiadz tam i pochodz po okolicy, plaza de Mayor, knajpki z tapasami, winem, jamonem (za 2 Euro wino i kilka plastrow jamona w knajpach w ktorych nogami jamona wypelniony jest caly sufit)...
Male dzieci, wiec nie jestem pewny, ale byc moze nawet uda wam sie dojsc pod palac krola. Ale nawet jesli nie, to zdecydowanie warto, sam pierwszy raz bylem w Madrycie, gdy mialem 5h przesiadki wlasnie, "przelecialem" w skrotcie miasto i wrocilem tam pol roku pozniej na kilka dni.

#127 PostWysłany: 14 Maj 2012 09:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Han Solo napisał(a):
Uwaga, aktualne ceny:

Bilet pojedynczy 1,50

no chyba sobie jaja robą...
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 14 Maj 2012 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 536 728
HON fly4free
Na terenie lotniska w terminalu jest free plac zabaw
zjezdzalnie , labirynty, jednym slowem "małpi gaj"
moja corka jest tam wniebowzieta
Masa tam dzieci usiadziesz wygodnie na ławce z kawa, laptopem
wszystko wylozone materacami, matami, ogrodzone wiec ci dziecko okradkiem nie zniknie - przeszklone sciany

Dzieci sie rozerwa, wybiegaja :)polecam
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 14 Maj 2012 10:13 

Cytuj:
jedz na przystanel Sol (nie pamietam czy bezposrednio, ale nawet jak jakas przesiadka to metro madryckie jest znakomite),

Niestety, na Sol potrzeba aż 2 przesiadek [przy wejściu do metra można znaleść ulotkę z mapką].

ps. przesiadki średnio wygodne - dużo schodów - więc bagaż lepiej zostawić na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 15 Maj 2012 12:37 

correos napisał(a):
zjezdzalnie, labirynty, jednym slowem "małpi gaj"
wszystko wylozone materacami, matami, ogrodzone wiec ci dziecko okradkiem nie zniknie - przeszklone sciany

Ja również polecam rewelacyjny plac zabaw na lotnisku w Madrycie. Są dwa osobne obok siebie, jeden dla mniejszych dzieci i jeden dla większych. Mojej córki również nie można było stamtąd wyciągnąć.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 15 Maj 2012 13:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Han Solo napisał(a):
Uwaga, aktualne ceny:

Bilet pojedynczy 1,50

Ceny mają zostać wprowadzone od 1 czerwca. Dodatkowo cena 1,50€ dotyczy jazdy przez maks. 5 stacji. , za każdą kolejną - dopłata 10 centów (przy zakupie biletu trzeba będzie zadeklarować gdzie chcemy sie dostać, a oprogramowanie obliczy rzeczywisty koszt). Za 2€ będzie bilet na 10 lub więcej stacji, czyli tak naprawdę z lotniska na Sol trzeba będzie zapłacić 5€ (2€ za 10 stacji + suplement na lotnisko 3€). Bilet na 10 przejazdów drożeje do 12€. Bilet na 10 przejazdów + transfer na autobus 18€.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 15 Maj 2012 14:34 
Awatar użytkownika

srebrny
w takim razie jak chodzi o sam dojazd z czy na lotnisko duzo taniej wyjdzie dojazd darmowym autobusem do T4 i tam dojazd do centrum cercanias
jezdzi co pol godziny, dojazd do SOL z jedna przesiadka, jest duzo szybszy niz metro

mezzo napisał(a):
Han Solo napisał(a):
Uwaga, aktualne ceny:
Bilet pojedynczy 1,50

Ceny mają zostać wprowadzone od 1 czerwca. Dodatkowo cena 1,50€ dotyczy jazdy przez maks. 5 stacji. , za każdą kolejną - dopłata 10 centów (przy zakupie biletu trzeba będzie zadeklarować gdzie chcemy sie dostać, a oprogramowanie obliczy rzeczywisty koszt). Za 2€ będzie bilet na 10 lub więcej stacji, czyli tak naprawdę z lotniska na Sol trzeba będzie zapłacić 5€ (2€ za 10 stacji + suplement na lotnisko 3€). Bilet na 10 przejazdów drożeje do 12€. Bilet na 10 przejazdów + transfer na autobus 18€.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 15 Maj 2012 14:44 

correos napisał(a):

Dzięki, ten plac zabaw + jakiś obiad załatwiają sprawę długiej przesiadki w locie powrotnym. Madryt zostanie na następny raz;-)

Z hali przylotów do odlotów daleko? Nie wiem czy się nastawiać na gonitwę czy spokojnie bo mam aż 2.5h między lądowaniem a startem (tylko podręczny).
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 15 Maj 2012 21:17 

mezzo napisał(a):
Han Solo napisał(a):
Uwaga, aktualne ceny:

Bilet pojedynczy 1,50

No takie ceny były już 3 maja, jak trafiłem do madrytu....
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 15 Maj 2012 22:04 
Awatar użytkownika

niebieski
pio5 napisał(a):
correos napisał(a):

Dzięki, ten plac zabaw + jakiś obiad załatwiają sprawę długiej przesiadki w locie powrotnym. Madryt zostanie na następny raz;-)

Z hali przylotów do odlotów daleko? Nie wiem czy się nastawiać na gonitwę czy spokojnie bo mam aż 2.5h między lądowaniem a startem (tylko podręczny).

w madrycie wychodzisz od razu do strefy transferowej/po security przez rekaw, dzieki czemu mozesz zrobic przesiadke i w pol minuty jesli masz kolejny lot z gate w tej samej czesci lotniska (Barajas jest dosyc duzym/długim lotniskiem).
Jesli ta sama linia to na 80% kolejny lot bedzie w zasiegu kilku minut spacerem max.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 01 Cze 2012 13:21 
Awatar użytkownika

niebieski
rw30 napisał(a):
w takim razie jak chodzi o sam dojazd z czy na lotnisko dużo taniej wyjdzie dojazd darmowym autobusem do T4 i tam dojazd do centrum cercanias
jezdzi co pol godziny, dojazd do SOL z jedna przesiadka, jest duzo szybszy niz metro

Mam pytanie, jak widze T4 to strefa C1 (albo B2), bo ta ich mapa jest jakaś niejednoznaczna. Jak rozumiem cena za dotarcie z T4 do Sol to 1,5 EUR, biorąc pod uwagę cennik.

Pisałeś jednak coś o przesiadce? Gdzie się trzeba przesiąść, aby dotrzeć do Sol i ile trwa podróż do Sol? Nie bardzo mogę zrozumieć wyniki jakie serwuje mi ich wyszukiwarka. Czy podróz trwa 34, 43 czy 48 minut? I o co chodzi z tym C4A, C4B, C3 - czy tu chodzi o przesiadki? Pewnie tak...

Image

Jeśli tak to wygląda na to, że poranne pociągi mają dwie przesiadki, czyli chyba najlepiej będzie pojechać jednak metrem, albo autokarem (lecimy wizzair z Wawy i będziemy w madrycie o 8:50, wracamy następnego dnia o 15:45). Hotel mamy w centrum i będziemy w Madrycie nieco ponad 24 h, następnego dnia powrót, chcemy jeszcze skoczyć do Parque De Attraction (stacja metra Batan), a tak poza tym to będziemy sobie tuptać nóżkami po centrum ;) i szczerze mówiąc zgłupiałem jakie rozwiązanie było by najkorzystniejsze cenowo i najlepiej zoptymalizowane: bilet 10 przejazdowy + suplementy, bilety zwykłe + suplementy, ABONO TRANSPORTES TURÍSTICO (tu podobno bez suplementów), czy może autokar.

Ktoś może coś doradzić?

EDIT: Przeanalizowałem wszystko jeszcze raz i rywalizację wygrał autobus. 5 EUR to może nie najniższa opcja, ale jako jedyny dowozi bez przesiadek względnie niedaleko hotelu i Sol. :)
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 01 Cze 2012 15:20 
Moderator forum

kliper napisał(a):
rw30 napisał(a):
w takim razie jak chodzi o sam dojazd z czy na lotnisko dużo taniej wyjdzie dojazd darmowym autobusem do T4 i tam dojazd do centrum cercanias

Mam pytanie, jak widze T4 to strefa C1 (albo B2), bo ta ich mapa jest jakaś niejednoznaczna. Jak rozumiem cena za dotarcie z T4 do Sol to 1,5 EUR, biorąc pod uwagę cennik.

Pisałeś jednak coś o przesiadce? Gdzie się trzeba przesiąść, aby dotrzeć do Sol i ile trwa podróż do Sol? Nie bardzo mogę zrozumieć wyniki jakie serwuje mi ich wyszukiwarka. Czy podróz trwa 34, 43 czy 48 minut? I o co chodzi z tym C4A, C4B, C3 - czy tu chodzi o przesiadki? Pewnie tak... Image

co do tabelki z rozkladem pociagow
to jest przesiadka /transbordo/ z linii C1 na M. CHamartin na inną linię,
zależnie od tego na ktory pociąg się przesiądzie - podróż trwa krócej lub dłużej

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 01 Cze 2012 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki wielkie za odpowiedź, to dużo zmienia. Ale jak rozumiem z ceną biletu się nie pomyliłem i do Sol to będzie 1,5 EUR?

I jeszcze jedno, na jakiej stacji są te przesiadki?

EDIT: OK, już wszystko wiem po gruntownej analizie stron, rzeczywiście najlepiej skorzystać z pociągów :)
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 02 Cze 2012 20:07 

Loty: 8
Kilometry: 16 686
srebrny
Bzdurne są te podwyższki cen na transport. A haracz za samo wejście na lotnisko już mi się w głowie nie mieści. Paranoja totalna.
Na przestrzeni 5 lat makabrycznie wzrosły ceny, już mnie nie bawi podróż do Madrytu, a stety-niestety bywam tam stosunkowo często, uh.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 02 Cze 2012 20:10 

Loty: 8
Kilometry: 16 686
srebrny
wiem, ze stary post i założycielce tematu nie pomogę, ale na przyszłość - pamiętajcie, że madryckie metro ma przerwę w godzinach 2h00 - 6h00
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości