Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lut 2011 23:38 

Jedyne połaczenie (nie licząc taksówek) to autobus FREIRE.

Jeszcze w zeszłym roku jezdziły dwa rodzaje autobusów:
1. Freire - Ryanair(podstawiany specjalnie TYLKO dla pasazerów FR)- drozszy, bo 3€ (jedzie autostradą)
2. Freire zwykły - 2,5€ (jedzie drogą przez pobliskie "wiochy")

Kilka dni temu korzystałem z autobusu z podpunktu 2 i kosztował mnie już 3€. Widziałem inny autobus (coś w rodzaju miejskiego), który wczesniej nie jezdził, ale nie wiem czy jest tanszy, w kazdym badz razie trzeba sie liczyc z kosztem ok 3€ lub pojsc sobie na nogach te 12km szlakiem pielgrzymim :) Koło lotniska wiedzie Camino de Santiago (droga pólnocna). Szedłem ja w zeszłym roku i trzeba się liczyc z tym, że nadrabia spory kawałek wokół Santiago, no ale zawsze to Camino ;)

Ostatnio edytowany przez mashacra, 21 Lut 2015 16:56, edytowano w sumie 1 raz
aktualizacja tytułu
 Profil Relacje PM off  

Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN
Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży
#2 PostWysłany: 03 Wrz 2011 10:05 

niebieski
Był ktoś ostatnio w Santiago? Może ma ktoś z Was jakieś inne informacje na temat dojazdu do miasta. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Wrz 2011 13:48 

JONASZ napisał(a):
Był ktoś ostatnio w Santiago? Może ma ktoś z Was jakieś inne informacje na temat dojazdu do miasta. Pozdrawiam

Jonasz a jakich innych informacji potrzebujesz?
Wszystko jest zawarte w powyższym wątku :D
Nic innego oprócz Freire i taksówek tam nie jeżdzi, możesz jeszcze sobie skoczyć na Camino i pójsc piechotką :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Wrz 2011 19:08 

niebieski
Skoro nic innego tam nie jedzie, to chciałem zapytać, czy da się spać w nocy w Santiago na lotnisku. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Gru 2011 10:21 

JONASZ napisał(a):
Skoro nic innego tam nie jedzie, to chciałem zapytać, czy da się spać w nocy w Santiago na lotnisku. Pozdrawiam

Nic innego nie jeździ?
Jak się dobrze zakręcisz, to możesz sobie jakąś dorożkę, albo chłopa zamówić z furmanką skoro autobus Ci nie odpowiada :lol:

Co do spania na lotnisku - da się

.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Cze 2015 20:51 

Loty: 257
Kilometry: 344 940
złoty
Jeśli ktoś ma jakieś aktualniejsze info, to prosiłbym żeby się podzielić.

Na stronie lotniska jest tylko informacja, że jeździ przewoźnik Freire, wspominany tu wcześniej. Cena 3,00€ OW/5,10€ RT. Gdyby ktoś mógł potwierdzić, że to nie linia widmo, to byłoby fajnie ;)

edit: Sam sobie trochę odpowiadam. Chyba jeździ ta linia, bo tu można kupić bilety: http://www.empresafreire.com/html/caste ... cion3z.php ;)

#7 PostWysłany: 15 Lip 2016 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 172 760
srebrny
Szukam informacji dla siebie, ale może komuś również się one przydadzą :)
Mapka z trasą autobusu Freire z/na lotnisko Santiago de Compostela wraz z zaznaczonymi przystankami:
https://www.google.com/maps/d/viewer?ms ... 7A6_y5Y9bg
Cena pozostaje bez zmian, a obniżka z 6 EUR na 5,1 EUR wyświetla się w podsumowaniu, po wybraniu interesujących nas godzin.
Fajną opcją jest ważność biletów nie tylko na wybrany kurs, ale przez 3 godziny od wybranego połączenia.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Kwi 2022 11:26 

aktualizacja z kwietnia 2022:
z lotniska do centrum Santiago de Compostela jeździ obecnie miejski autobus: Linia A6
koszt biletu normalnego to 1 Euro, zakup u kierowcy za gotówkę lub płatność kartą, autobus zatrzymuje się po drodze na kilkunastu przystankach; czas przejazdu to około 25 minut;
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 05 Kwi 2022 22:47 

złoty
wacek napisał(a):
z lotniska do centrum Santiago de Compostela

Nie “z lotniska”, a “na lotnisko”. Do Santiago można dostać się tylko pieszo idąc Camino, takie prawo. :lol:
Całkiem miły spacerek.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości