Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 111 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 13 Lut 2024 22:14 

A Uber działa na Lotnisku w Walencji ?
 Profil Relacje PM off  

Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN Karaiby czekają! Loty do Dominikany z Berlina za 2380 PLN
Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży Majówka w Chorwacji za 960 PLN: Loty do Zadaru z Wrocławia + 7 noclegów niedaleko plaży
#102 PostWysłany: 13 Lut 2024 22:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Można odpalić i sprawdzić.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 06 Mar 2024 21:15 

Patrząc na wasze mapy zastanawiam się teraz czy na karcie SUMA AB+ można dojechać z Walencji do Castellon de la Plana?
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 07 Mar 2024 03:13 

złoty
@corner Nie. Castelon to jest strefa D w taryfie metropolitalnej SUMA https://atmv.gva.es/documents/165949857 ... cc5c37daed . W tej taryfie na strefy A-D+ możeszesz kupić tylko bilet 10 przejazdowy i miesięczny. Bilet jednorazowy z Walencji do Castelonu można kupić w taryfie kolei podmiejskiej za 5,80 EUR. Co ciekawe niektóre kursy są dostępne z wyszukiwarki połączeń dalekobieżnych i wtedy bilet kosztuje mniej bo 5,65 EUR.
 Profil Relacje PM off
corner uważa post za pomocny.

#105 PostWysłany: 07 Mar 2024 22:29 

Dziękuję za precyzyjną odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 25 Mar 2024 20:24 
Awatar użytkownika

Loty: 482
Kilometry: 727 230
platynowy
Jeżeli nie mamy jakiegoś olbrzymiego bagażu to oczywiście polecam spacer do stacji metra Roses (np. wg pieszego Google Maps).
Dosłownie kilka minut spacerem po wiadukcie, a nie musimy kupować biletu w droższym zakresie +
Aktualnie promocja i 10-przejazdowa karta (strefa A) kosztuje 5 EUR (w tym 1 EUR za kartę).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 10 Lis 2024 12:06 

złoty
Obecnie że względu na powódź metro jest zamknięte. Można pójść do stacji Rosas mimo remontu skrzyżowania przy lidlu, choć z oczywistych powodów to nie ma obecnie sensu.Automat na stacji metra lotniskowej działa. Nie działają za to schody ruchome, więc trzeba użyć windy. Koszty przejazdu lotniskowe. Jest karta turystyczna Valencia Card za10,8€ na 24h i odpowiednio drożej jeśli wybierzemy ważną dłużej, która pozwala nam na przejazd z lotniska i na lotnisko, a także zwiedzanie niektórych muzeów za darmo lub że zniżką.
Autobus z lotniska do miasta przyjechał, wszyscy się do niego władowali, po czym przyjechał kolejny i odjechał, a nasz stał że dwadzieścia minut. Ogólnie nikt nic nie wie i nie ma żadnych informacji. Hiszpania w pełnej krasie. :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#108 PostWysłany: 10 Lis 2024 13:22 

niebieski
Oj już mam stres z powodu podróży (kupione bilety dawno). Mianowicie 21.XI mam bilet na szybki pociąg z Madrytu do Valencji. Już google pokazuje, że jedzie tylko co któreś połączenie. Do tego hotel sobie wybrałam przy lotnisku. Żeby 22.XI spokojnie rano na lot. Czyli rozumiem, że jakieś autobusy kursują z miasta na lotnisko?
Czy pozostaje taxi ?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 10 Lis 2024 21:05 

złoty
Jest szansa, że do tego czasu metro zacznie jeździć, podobno powinno już zacząć za kilka dni. Są zdaje się dwie linie autobusowe do centrum, jedna jedzie bezpośrednio do Plaza de España, a druga (150) z przystankami dojeżdża pod Mercat Central. Problemem może być tylko zachowanie częstotliwości kursów, ale same autobusy jeżdżą. Trzeba sobie zostawić większy margines bezpieczeństwa i wszystko będzie dobrze. A skoro masz hotel przy lotnisku, to prawdopodobnie będzie trzeba przejść pieszo. Jest chodnik na całej trasie.
 Profil Relacje PM off
ewaolivka uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 24 Lis 2024 13:44 

niebieski
Miałam nocleg i lot z Walencji do WAW 22.XI. Metro na lotnisko nie działa. Autobusów nie sprawdzałam, za ciężki bagaż. Miałam nocleg blisko Ajuntament, taxi 19 €. Jechałam ok. 8.45 -czas przejazdu-25-30 minut. Korki. Lotnisko nieduże, ale ruch spory. W piątkowe przedpołudnie ludzi mnóstwo. Kontrola bardzo sprawna i szybka.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 25 Lis 2024 13:24 

Loty: 57
Kilometry: 75 909
niebieski
Najnowsze informacje z 25.11:
1. Metro dalej nie jeździ,
2. Dojazd do centrum komunikacją miejską możliwy za sprawą autobusu (150),
3. Bilety kupuje się u kierowcy, 4,8e, gotówką, wydaje resztę,
4. Niektórzy mimo gotówki odbijali się od kierowcy, wysiadając. Nie wiem czemu, bo kierowca tylko po hiszpańsku mówił.
5. W naszym przypadku pokazałem na google maps nazwę przystanku i udało się kupić bilet,
6. Rozkład jazdy bez synchronizacji z google maps. Rozkładowo powinien odjechać o 12.07, to wcześniejszy odjechał o 12.00, następny o 12.15, zamykając ludziom w kolejce drzwi przed nosem.
Delikatny chaos
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 111 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości