Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 187 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 18 Sty 2025 11:04 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Racja, nie wiedziałem o tym. Kiedyś szukając opcji przeczytałem regulamin i nie ma tam wyjątków albo rozdzielenia na działającą całodobowo albo posiadającą lub nie „przerwę techniczną”
 Profil Relacje PM off  

Wiosenne fly&drive w Hiszpanii za 459 PLN. Loty do Walencji z Warszawy + wynajem auta na 7 dni Wiosenne fly&drive w Hiszpanii za 459 PLN. Loty do Walencji z Warszawy + wynajem auta na 7 dni
Dlaczego Ryanair nie skusił się na miliony zł dopłat za otwarcie nowych tras? „Konkurencja w Europie jest ogromna Dlaczego Ryanair nie skusił się na miliony zł dopłat za otwarcie nowych tras? „Konkurencja w Europie jest ogromna"
#182 PostWysłany: 18 Sty 2025 13:20 

złoty
czynny 7 dni w tygodniu z przerwą w godz. 2:31-4:29, z zastrzeżeniem jej braku od soboty od godz. 2:31 do poniedziałku do godz.4:29:
P+R METRO KONDRATOWICZA
P+R METRO MŁOCINY
P+R METRO MŁOCINY III
P+R METRO MŁOCINY IV
P+R METRO WAWRZYSZEW
P+R METRO MARYMONT
P+R POŁCZYŃSKA
P+R URSUS NIEDŹWIADEK
P+R AL. KRAKOWSKA
P+R METRO WILANOWSKA
P+R METRO URSYNÓW
P+R METRO STOKŁOSY
P+R WAWER SKM
P+R ANIN SKM

czynny: całą dobę
P+R JEZIORKI PKP
P+R ŻERAŃ PKP
P+R METRO MŁOCINY II
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 18 Sty 2025 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 68 440
niebieski
@kubus571 myślałem o P+R, ale uznałem, że za daleko.
Mam darmowe przejazdy jako Zasłużony Honorowy Dawca Krwi, wydaje mi się, że to wystarczy, żeby parkować za darmo.
Cytuj:
System parkingów „Parkuj i Jedź” (Park & Ride) umożliwia, w godzinach funkcjonowania parkingów, bezpłatne parkowanie pojazdów osobom, które w chwili wyjazdu z parkingu przedstawią ważny bilet:
dokument uprawniający do bezpłatnych przejazdów środkami lokalnego transportu zbiorowego organizowanego przez m.st. Warszawę.

P+R JEZIORKI PKP - blisko, ale trzeba jechać z przesiadką (S4+175 lub 737/715+148)
P+R ŻERAŃ PKP - daleko, ale elegancko jeździ S3 całą trasę. Chyba wybiorę ten P+R, a potem dość blisko na S8, żeby z powrotem jechać do Wrocławia (oczywiście wiem jak się korkuje S8 heh).
P+R METRO MŁOCINY II - daaaleko i też przesiadka, M1+188

#184 PostWysłany: 18 Sty 2025 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Tego nie wiem jak to jest z darmowym parkowaniem jako dawca krwi. Z Jeziorek Uber nie zrujnuje Cię, z Żerania jadę 40min na terminal bezpośrednio SKM lub lotniskowym z Modlina (jeśli się zatrzymuje bo to zmieniają) pamiętaj że w kolejach mazowieckich już nie honorują biletów czasowych i jednorazowych. Jak kupisz dobowy musisz udać się konduktora żeby go skasował albo wejść że skasowanym. Tu niech mnie ktoś poprawi jeśli coś się zmieniło.
Co do S8 to są piękne objazdy z parkingu, na trasie wylatujesz już za głównym spowolnieniem. Mi ten parking spadł z nieba bo wcześniej musiałem jechać do kolejki autobusem ZTM który nijak nie był skomunikowany z pociągami. Teraz samochodem jestem w 5 minut.

Image
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 18 Sty 2025 14:54 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
W lotniskowym Kolei Mazowieckich (RL) na terenie Warszawy nadal są honorowane bilety ZTM każdego rodzaju tzn. poniżej dobowego również (jednorazowe i czasowe).

https://www.wtp.waw.pl/integracje/wspol ... tm-km-wkd/
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 18 Sty 2025 14:55 
Awatar użytkownika

złoty
kubus571 napisał(a):
Jak kupisz dobowy musisz udać się konduktora żeby go skasował albo wejść że skasowanym. Tu niech mnie ktoś poprawi jeśli coś się zmieniło.

O ile dobrze pamiętam, to w lotniskowych (RL Kolei Mazowieckich) jest kasownik przy pierwszych (ostatnich) drzwiach
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 18 Sty 2025 16:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak mieszkałem kiedyś pod Warszawą to się naciąłem bo akurat w tym składzie nie było i dostałem mandat ;) w każdym razie aby za darmo parkować na P+R trzeba mieć skasowany co najmniej dobowy bilet.

Macie rację w lotniskowym nadal honorują, 15.12 weszła zmiana że nie honorują już w innych pociągach KM.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 187 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości