Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 29 Cze 2024 22:39 

W mojej opinii, sposób funkcjonowania parkingu D to jest wyciąganie max kasy z terenu przy min zaangażowaniu.

Melexy powinny jeździć po alejkach i zbierać ludzi którzy pierwsze wolne miejsce znaleźli 50 rzędów od wejścia, a nie podwozić te parę metrów pozostałych od wejścia na parking do wejścia odlotów.

Dodatkowo sposób organizacji ruchu i zasad parkingu, powoduje, że jeśli nie poczytasz sobie warunków i nie zapoznasz się z mapą, ale zrobisz tak, jak wydaje się najbardziej logicznie dla kogoś, kto kilka razy w życiu na jakieś lotnisko pojechał, to przez 10 min podjazdu pod odloty by wysadzić pasażerów, może sobie wykorzystać cały swój długoterminowy, opłacony pobyt.
Wszystko przez to, że jak masz wykupiony parking, to on ma karencję 24h +\- czyli nie jesteś w stanie autem z podana rejestracją nikogo podwieźć pod terminal od doby wcześniej, bo zaliczy ci wjazd i wyjazd z opłaconego postoju długoterminowego.
 Profil Relacje PM off  

7 dni w Kenii: 4* hotel z alll inclusive od 3699 PLN. Wyloty z 2 miast 7 dni w Kenii: 4* hotel z alll inclusive od 3699 PLN. Wyloty z 2 miast
Wczasy w ZEA: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 3991 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w ZEA: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 3991 PLN. Wylot z Warszawy
#142 PostWysłany: 29 Cze 2024 23:03 

HON fly4free
bus jeździ po całym parkingu (który rzeczywiście rozrósł się gigantycznie), fakt, że raczej rzadko, w dodatku są dwie alejki, więc jak się komuś spieszy, to kiepsko
z ostatniego razu - w drodze do terminala zebrał nas w połowie drogi, na powrocie minął mnie gdzieś koło 48 rzędu, gdy do auta miałem już rzut beretem
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 30 Cze 2024 08:50 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 183 106
niebieski
str84peter napisał(a):
Cześć, chciałbym zapytać, czy ktoś z Was wie może, czy P+R Rogowska (na roku Rogowska / Strzegomska) został już otwarty? I czy parkowanie na nim jest bezpłatne?

Zaraz obok znajduje się przystanek linii 106 i dojazd do lotniska trwa zaledwie 17-20 minut.
Niestety, ten parking nalezy do grupy o limitowanym dostępie i jeśli nie odjedzie się autem przed 2 w nocy, to naliczana jest kara 200 zł/doba.

Szczegóły tutaj;

https://www.zdium.wroc.pl/parkowanie/pa ... uj-i-jedz/
Raphael uważa post za pomocny.

#144 PostWysłany: 02 Lip 2024 00:00 

pemat napisał(a):
bus jeździ po całym parkingu (który rzeczywiście rozrósł się gigantycznie), fakt, że raczej rzadko, w dodatku są dwie alejki, więc jak się komuś spieszy, to kiepsko
z ostatniego razu - w drodze do terminala zebrał nas w połowie drogi, na powrocie minął mnie gdzieś koło 48 rzędu, gdy do auta miałem już rzut beretem
Info z zeszłego tygodnia: upał, wilgotność straszna, wypadek na dojeździe do lotniska zablokował cały ruch od Orlenu do ronda przy wjezdzie na parking i uwięził tam cały ruch na dwóch pasach. Na parkingu kilka meleksów, nie widziałem żeby chociaż jeden jeździł, jeden bus leniwie czekający aż zbierze mu się taka ilość ludzi, żeby opłacało się uruchamiać silnik, więc dodatkowo wsiadasz do metalowej nagrzanej klatki w oczekiwaniu na innych, masa ludzi spieszących się przez wymienione czynniki, najbliższe wolne miejsca powyżej 40 alejki, więc wycieczka potem z powrotem z walizkami spora i brak jakiejkolwiek obsługi lub systemu wskazówek gdzie jest wolne miejsce i a zatem wszyscy żółwim tempem muszą przejechać 40 alejek w poszukiwaniu miejsca, żeby się dowiedziec ze oni jest dopiero gdzieś tam. Co niektórzy idący już z powrotem pieszo się litują nad kolejnymi kierowcami i podpowiadają jak daleko sami znaleźli pierwsze miejsce.
Generalnie w mojej opinii totalna porażka i jedyne co widać to chęć zysku. Taki to parking.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 02 Lip 2024 07:06 

Loty: 31
Kilometry: 83 839
Rozumiem, że na innych prywatnych jest więcej busów i melexów niż alejek...

Katowice, Wrocław, Okęcie. Tam także na prywatnych miodu nie ma.

Przed weekendem majowym parkowałem w 18ej. Są wakacje, jest wzmożony ruch.

Zawsze można zostawić walizki przed skrętem w prawo.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 02 Lip 2024 18:57 

Połączenie wszystkich wymienionych przeze mnie elementów doprowadziło do takiej, a nie innej, prywatnej opinii.
Gdzie indziej to zwykle przebiega jakoś sprawniej i wygodniej, w moim subiektywnym odczuciu.
Braki jakie mi przeszkadzają są do wyeliminowania jeśli byłaby dobra wola i ktoś nad tym więcej pomyślał i wykazał chęć oraz reagował na sezon czy okoliczności. Teraz, ja to odczytuje jako maksymalne wyciągnięcie kasy przy jak najmniejszym nakładzie i trochę to taki syndrom płatnej toalety na Helu za 6zl.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 02 Lip 2024 19:55 

W okolicach weekendu majowego klęknął system bramkowy. Nie można było dopłacić za przekroczony czas/nie otwierało szlabanów. Przyszedł człowiek z obsługi parkingu i dawał każdemu bilet przy siąpiącym deszczu. Nie wiem jak długo to trwało. Ja straciłem z pół godziny. Za mną sznurek samochodów do wyjazdu.
Wtedy stanęli na wysokości zadania. Parking D był prawie do pełna zapakowany autami. Ja parkowałem przy 18 alejce. Dalej las samochodów.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 26 Sie 2024 19:33 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 30 640
niebieski
Od kiedy na Granicznej jest zakaz, może ktoś opracował gdzie warto zaparkować i wsiąść w 106/206?

#149 PostWysłany: 26 Sie 2024 19:59 

A ile chcesz zaoszczędzić?
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 26 Sie 2024 20:35 

Zbanowany
jakoś zaje.bane pola na poboczach rdestowej pokazują, że dużo ludzi chce zaoszczędzić...
Poza tym dużo ludzi parkuje na starym terminalu na zarębowicza gdzie chyba jest za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 26 Sie 2024 21:45 
Awatar użytkownika

niebieski
@FUX mam darmową komunikację miejską, więc nie ma dla mnie problemu zaparkowanie wzdłuż trasy 106/206. Odpowiadając na Twoje pytanie - chcę zaoszczędzić jakąkolwiek kwotę jaką musiałbym zapłacić za parking przy lotnisku. Zresztą po co Twoje pytanie? Gdyby moje pytanie było nie na miejscu, to nikt nie opisywałby pare lat temu parkowania wzdłuż Granicznej lub parkowania np. w Budapeszcie na parkingu Tesco.

#152 PostWysłany: 26 Sie 2024 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 282
Kilometry: 324 600
złoty
Tak jak już wspomniano wyżej, ludzie tłumnie stają wzdłuż Rdestowej i wygląda na to, że jest to legalne.
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

#153 PostWysłany: 26 Sie 2024 23:32 

niebieski
Jest też tajna miejscówka w bocznej od ul. Rdestowej (pomiędzy hotelem Arche, a ul. Brzezińskiego), ale zawsze jak tam przejeżdzam, to zastanawiam się, czy pozostawione tam auto na tydzień na traci swoich kół :P
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 27 Sie 2024 08:07 

Kri$ napisał(a):
@FUX mam darmową komunikację miejską, więc nie ma dla mnie problemu zaparkowanie wzdłuż trasy 106/206. Odpowiadając na Twoje pytanie - chcę zaoszczędzić jakąkolwiek kwotę jaką musiałbym zapłacić za parking przy lotnisku. Zresztą po co Twoje pytanie? Gdyby moje pytanie było nie na miejscu, to nikt nie opisywałby pare lat temu parkowania wzdłuż Granicznej lub parkowania np. w Budapeszcie na parkingu Tesco.

Skoro bilet to nie problem, to sobie zaparkuj w miejscu dowolnym, nawet w Psarach czy na Psim Polu, i dojedź.
Wyjdziesz z domu przed lotem ze 4-6h i po temacie.
Nam to zajmuję, 70 km, 50 min.-godzinę.

I pamiętaj, że jeszcze trzeba wrócić, lot opóźniony a tu za dwie h trzeba do roboty.
Tak mieli ludzie miesiąc temu po Bergamo i 12h obsuwie.

My akurat cenimy sobie wygodę wyjścia z terminala, dojścia 100-300m, przewidywalną sytuację, że włożę walizki i odjadę, nie kłopocząc się okradzionym autem o 4 nad ranem w padającym deszczu.
;)
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 27 Sie 2024 08:19 
Awatar użytkownika

niebieski
106/206 nie jeżdżą z Psiaka, więc po co te uszczypliwości?

#156 PostWysłany: 27 Sie 2024 09:02 

A 😉 widziałeś. EOT.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 27 Sie 2024 09:25 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
tetr1s napisał(a):
Jest też tajna miejscówka w bocznej od ul. Rdestowej (pomiędzy hotelem Arche, a ul. Brzezińskiego), ale zawsze jak tam przejeżdzam, to zastanawiam się, czy pozostawione tam auto na tydzień na traci swoich kół :P

Kilka lat temu bywało, że samochody zaparkowane w mniej widocznych miejscach traciły tablice rejestracyjne. Być może nawet je odzyskiwały przed powrotem właścicela, a sam właściciel o tymczasowym pozbawieniu tablic dowiadywał się dopiero na komendzie;)
2 ludzi lubi ten post.

#158 PostWysłany: 30 Sie 2024 12:16 

chcę przyjechać na lotnisko motocyklem, zaparkować za free w miejscu dozwolonym. Ale okazuje się że nie ma wyznaczonych miejsc, bo pętla indukcyjna na bramce nie rozpozna motocykla/skutera. A dodatkowo nie miałbym jak wyjechać na bramkach wyjazdowych.

A jednak widuję regularnie motocykle na placu przed terminalem. Czyli jakoś się da, ale może to pracownicy z kartą? Ktoś coś podpowie?
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 30 Sie 2024 12:52 

złoty
We Wrocławiu, przecież możesz samodzielnie wcisnąć przycisk do wydania biletu parkingowego a opuszczając parking wkładasz ponownie bilet parkingowy w przewidziany do tego celu otwór.
Kamery działają tylko dla samochodów, a i czasem się zdarza, że szlaban się samoczynnie nie podniesie i trzeba bilet parkingowy włożyć do automatu przy wyjeździe.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#160 PostWysłany: 30 Sie 2024 16:08 

no właśnie nie wystarczy, bo jak czujnik nie rozpozna samochodu, to nie wyda biletu - tak mi powiedziano przez tel
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości