Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Lut 2023 02:37 

@ Tigro Niestety takie są realia. Porto Moniz jest na krańcu Madery i dojazd autobusem z lotniska z przesiadką trwa ponad 4 godziny. Autobus jeździ 2 razy dziennie i staje na bardzo wielu przystankach. Dwa lata temu korzystałam z taksówki lotniskowej do Porto Moniz i zapłaciłam 35 euro za podróż w jedną stronę za 1 osobę. Koszt przejazdu taksówką nie wydawał mi się wygórowany w porównaniu do polskich cen, ponieważ to jest ponad 50 kilometrów wcale nie łatwej trasy.
 Profil Relacje PM off
Tigro uważa post za pomocny.

Tam sezon trwa przez cały rok 🌞🌴 Wyspy Zielonego Przylądka na ⭐⭐⭐⭐⭐ all inclusie za 3745 PLN Tam sezon trwa przez cały rok 🌞🌴 Wyspy Zielonego Przylądka na ⭐⭐⭐⭐⭐ all inclusie za 3745 PLN
Sardynia tańsza od Bałtyku❗🤭 Bezpośrednie loty i noclegi w Cagliari za 497 PLN 💚🤍❤️ Sardynia tańsza od Bałtyku❗🤭 Bezpośrednie loty i noclegi w Cagliari za 497 PLN 💚🤍❤️
#22 PostWysłany: 07 Lut 2023 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 491
Kilometry: 765 237
platynowy
No sposób jest banalnie prosty - jedziesz do Funchal autobusem z lotniska i tam przesiadasz się s autobus do Porto Moniz.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 07 Lut 2023 16:41 

LiMag napisał(a):
@ Tigro Niestety takie są realia. Porto Moniz jest na krańcu Madery i dojazd autobusem z lotniska z przesiadką trwa ponad 4 godziny. Autobus jeździ 2 razy dziennie i staje na bardzo wielu przystankach. Dwa lata temu korzystałam z taksówki lotniskowej do Porto Moniz i zapłaciłam 35 euro za podróż w jedną stronę za 1 osobę. Koszt przejazdu taksówką nie wydawał mi się wygórowany w porównaniu do polskich cen, ponieważ to jest ponad 50 kilometrów wcale nie łatwej trasy.

35 euro jasne, byłoby do przeżycia, natomiast te ceny po 60+ w jedną stronę to już dla mnie trochę przesada :( Niestety teraz totalnie nie byłem w stanie znaleźć niczego w tej cenie - ani boltem, ani przejazdami prywatnymi :/

Tomo14 napisał(a):
No sposób jest banalnie prosty - jedziesz do Funchal autobusem z lotniska i tam przesiadasz się s autobus do Porto Moniz.

Tylko problem jest taki jak opisuje LiMag - te autobusy jeżdżą rzadko i trasa trwa sto lat
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 07 Lut 2023 17:09 

-- 07 Lut 2023 17:09 --

@Tigro
Szukaj dalej. Można znaleźć niższą cenę. Np. sprawdź: madeira-airport-shuttle.com - 56 e za 2 osoby.

Door to Door
Shuttle Transfers
1 suite case + 1 small item (such as laptop, camera bag or small shoulder bag)
No extra Costs
No Cancellation Fee - Full Refund - up to 12 hours before your pick-up
Express Shared Shuttle (Door to Door)

Porto Moniz
Number of Passengers
2
TOTAL PRICE: € 56 one way
Book this Vehicle
 Profil Relacje PM off
Tigro uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 08 Lut 2023 01:44 

@LiMag oooo, faktycznie! Dodatkowo jest tam zniżka 5% za płatność z góry więc wychodzi 106 za dwie osoby door to door w obie strony. To jest już cena do przełknięcia zważywszy na odległość, no i wyraźnie taniej niż cała konkurencja, a opinie mają bardzo dobre ;) Dzięki wielkie za pomoc, pewnie na nich się zdecydujemy!
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 14 Lut 2023 19:01 

Loty: 128
Kilometry: 231 877
złoty
W razie opóźnienia lotu i spóźnienia się na ostatni aerobus do Funchal można dostać się Boltem - około 23e.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 29 Kwi 2023 22:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Aerobus nadal kosztuje 5/8 EUR. Dziś ten o 18, spóźnił się i wyjechał dopiero o 18.24, bo wszyscy kupują bilety za gotówkę u kierowcy, a to trwa. Co więcej, facet robi za informację turystyczną, bo każdy pyta go, gdzie ma wysiąść 😉. Po około 20 minutach dojechał do centrum Funchal. Kierowca wziął praktycznie wszystkich chętnych; część pasażerów podróżowała na stojąco.
Z innej beczki: MC Revolut, Multibanco, Avenida do Mar i wiele innych lokalizacji, bez prowizji.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 05 Kwi 2024 22:50 

złoty
Aerobus kosztuje już 6/10 EUR. Zwykły autobus (113) w dalszym ciągu 3,35 EUR.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 23 Paź 2024 09:07 

złoty
Dzisiaj zapłaciłem za autobus z lotniska do Funchal 2,60 EUR zamiast spodziewanych 3,35. Być może dlatego, że jechałem linią 53, a nie 113.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 31 Paź 2024 20:12 

złoty
Edit do powyższego ^^^

Sprawa się wyjaśniła. To nie przez inną linię, ale przez nowy taryfikator przejazdów dojazd z/na lotnisko kosztuje teraz mniej. Więcej napisałem tutaj:
komunikacja-publiczna,1419,58891&p=1732960#p1732960
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość