Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Kwi 2023 23:41 
Awatar użytkownika

srebrny
autobusy, zwłaszcza że próbujesz dojechać ze sporej sypialni Madrytu do jego ścisłego centrum, to raczej średni pomysł. Zaoszczędzisz kilka €, a najprawdopodobniej stracisz sporo czasu.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa
Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
#22 PostWysłany: 12 Kwi 2023 23:40 

Kolejka pewnie będzie szybsza a z dworca Atocha kursuje bezpłatny autobus 001 po centrum. 001 jedzie do Gran Via a tam jest drugi bezpłatny 002. Reszta na piechotę. 002 jedzie do Puerta de Toledo a tam masz kolejkę do Leganes.
https://moovitapp.com/index/en/public_t ... 18410988-0
https://moovitapp.com/index/en/public_t ... 19000505-0
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Kwi 2023 00:29 

niebieski
Google podpowiada że kolejka nie zatrzymuje się na Puerta de Toledo ale przesiadając się do C4 mam stacje na Sol, wyjdzie w praktyce co lepsze.
Madryt to spore miasto, z lotniska sporo możliwości, autobusy do Toledo na Plaza Eliptica, a do Segowii w Moncloa, potem pociąg z Madrytu dalej mam na Chamartin, więc wesoło będzie :)
Pewnie dziesiątki na kolejkę i na metro wystarczą, te darmowe busy podejrzewam że będą zapchane ale zobaczymy, przy tych zniżkach jakie teraz sezonowo zrobili to nie ma co kombinować.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 14 Kwi 2023 00:38 

Byłam miesiąc temu. Darmowe autobusy jeżdżą i jeśli są zapchane to tak samo jak inne. Na ogół nie są. Byłam 9 dni i wystarczyły 2 x 6,10 na przejazdy metrem, darmowe autobusy i 1 x suplement do lotniska. W jedną stronę autobusem 203. Przeczytałam, że jak pojadę z lotniska autobusem to zapłacę w busie 1,50 ale autobus 203 i 200 to akurat express za 5 Euro. 😀 Mieszkałam w Retiro. Nie to, że mnie stać na taką dzielnicę ale trafiła się okazyjna cena. Bilety na dworcach do Toledo, Segovii, Escorialu coś około 9-10 Euro w obie strony przy najtańszej opcji bez rezerwacji miejsca i powrót autobusem w którym jest dostępne miejsce tego samego dnia. Nie było jeszcze tłumów. Wszędzie dość luźno.
Autobusy do Segowii i Escorialu odjeżdżają bliżej wejścia/wyjścia dworca Moncloa od ulic P de Moret i Avenida de la Memoria. Dworzec jest podziemny i łatwiej znaleźć stanowisko wchodząc od tej strony lub wysiadając z metra przy wejściu od strony tych ulic. Raz wysiadłam z innej strony i idąc do góry, ale potem strzałką do terminalu autobusów w dół pogubiłam się. Nie mogłam znaleźć stanowiska i przegapiłam autobus do Segowii. Wielkiego nieszczęścia nie było. Zdążyłam zwiedzić to co chciałam.
Escorial w środy i soboty od 15-tej bezpłatnie. Byłam w środę. Kolejka przed 15-tą malutka.

Załączniki:
moncloa_male.gif
moncloa_male.gif [ 169.55 KiB | Obejrzany 1059 razy ]
 Profil Relacje PM off
Marcin Bartoszewski uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 27 Sty 2024 17:08 

Witam
Jak to jest w w metrze jak się przesiadam na inną linię to musze skasować kolejny bilet, czy płaci się za wejście do metra?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Wrz 2024 15:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Madryt zakaże e-hulajnóg wynajmowanych za pośrednictwem aplikacji mobilnych po tym, jak trzej licencjonowani operatorzy miasta nie wprowadzili ograniczeń w ruchu klientów ani nie kontrolowali ich parkowania, powiedział burmistrz Jose Luis Martinez-Almeida w oświadczeniu.

Martinez-Almeida powiedział, że licencje Lime, Dott i Tier Mobility zostaną anulowane od października i że miasto nie planuje przyznawania nowych licencji żadnym innym operatorom.

https://www.reuters.com/world/europe/ma ... 024-09-05/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości