Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Hoi An vs Da nang
#1 PostWysłany: 11 Lut 2020 14:47 

niebieski
Planuje tam pobyt przylot z Can Tho około 12 i spedzic tam 3 lub 4 dni. Czy podpowie ktoś jak rozłożyć noclegi wszystkie w Hoi An czy podzielić po 2 na obydwa? Myślałem, żeby wyskiczyc też do Hue czy w 3 lub 4 dni te ,, 3 city,, i atrakcje wkoło da się spiąć?
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
 Temat postu: Re: Hoi An vs Da nang
#2 PostWysłany: 11 Lut 2020 16:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Byłem w Da Nang i Hoi An i zdecydowanie Da Nang bym sobie odpuścił. Hoi An było dużo fajniejsze, chociaż znacznie więcej ludzi. Jak masz 4 dni to jeden na Hue pewnie spokojnie można poświęcić.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 11 Lut 2020 17:53 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 238 175
niebieski
Podobnie, byłem w Da Nang i Hoi An - ta druga miejscowość bardzo klimatyczna, dużo fotogenicznych miejsc, ale i mnóstwo turystów.
Da Nang to natomiast spore miasto, z kolorowymi wieżowcami i mostami, świetnymi plażami, ale też ciekawymi i fajnymi miejscami jak Laddy Buddha czy Ba Na Hills.
Ja podzieliłbym noclegi na te dwie miejscowości i poświecił trochę czasu na Da Nang.
 Profil Relacje PM off
lovenz lubi ten post.

#4 PostWysłany: 11 Lut 2020 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 435 321
czy sa tam w okolicy jakies ciekawe pola ryzowe?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Lut 2020 15:32 

Loty: 157
Kilometry: 419 088
Zdecydowanie całość na Hoi An, ewentualnie jeden dzień na Hue :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Lis 2023 19:12 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 111 451
Czy w okolicy funkcjonują w ogóle jakiekolwiek autobusy publiczne? Chce dojechać z Hoi An do Da Nang i z Da Nang do Bana Hills, ale wszędzie wciskają mi taxi za odpowiednią cenę w USD.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Lis 2023 19:51 

Loty: 153
Kilometry: 334 757
niebieski
Po wpisaniu w google frazy 'hoi an to da nang' możesz otrzymać rezultaty, a w nich m.in
https://12go.asia/en/van/trung-tam-da-n ... BIQAvD_BwE

Polecam google, sam skorzytałem z nich w 2019 i znalazłem busa z Da Nang do Hoi an z którego skorzystałem w 2 strony.
 Profil Relacje PM off
potek7 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 02 Lis 2023 07:20 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 111 451
Używałam różnych źródeł, w tym Google :D. Niestety ten autobus odjeżdżał z postoju daleko od centrum (w dodatku tylko dwa razy dziennie o dziwnych porach), więc musiałabym dodatkowo wydać na Graba, także w Da Nang. Udało mi się znaleźć bilety w jakimś „biurze turystycznym” za 130k VND za osobę.

Podobno był tu kiedyś autobus publiczny, ale chyba już nie jeździ. Wszystko drogie i pod turystów.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Mar 2024 09:38 
Awatar użytkownika

niebieski
-- Wto Mar 12, 2024 8:32 am --

marwok napisał(a):
czy sa tam w okolicy jakies ciekawe pola ryzowe?

Tak wiem że post z 2020 ale dla potomnych info że są fajne miejscówki . Jest nawet na odludziu oddalonym kilka km od Hoi An w szczerym polu fajna kawiarenka otoczona ryżowym. Można napić się kawy lub zjeść lunch , odpocząć w ciszy wietnamskiej wsi.

-- Wto Mar 12, 2024 8:38 am --

lafleur napisał(a):
Używałam różnych źródeł, w tym Google :D. Niestety ten autobus odjeż.

W jedną osobę to drogo ale przy 2 osobach
Transfer z DN airport do Hoi An to 250k
DN do BA Na Hill's w dwie strony to 600k
Wycieczka z DN do Hue przez przełęcz Hai Van, potem plaża Lang Co Beach, Cytadela w Hue, Thiem Mu Pagoda, King Tomb I powrót do Da Nang lub Hoi An to 2.5 miliona

Ostatnio podbity przez lovenz, 12 Mar 2024 09:38
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości