Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Gru 2023 17:38 

W tym centrum hadlowym co przez nie wchodzisz masz automaty i tam możesz zrobić rejestracje a obsługa pomoże jak trzeba. Wchodziłem przed samym zamknięciem to zrobił to za mnie, żeby było szybciej.
 Profil Relacje PM off  

Zmiany w podróżach do Tajlandii. Bez tego dokumentu nie wjedziesz! Zmiany w podróżach do Tajlandii. Bez tego dokumentu nie wjedziesz!
Wiosenny tydzień z all inclusive na Krecie za 1915 PLN. Wylot z Warszawy Wiosenny tydzień z all inclusive na Krecie za 1915 PLN. Wylot z Warszawy
#22 PostWysłany: 07 Gru 2023 23:30 

Loty: 81
Kilometry: 143 525
niebieski
Czy we wspomnianej galerii są jakieś przechowalnie bagaży?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 02 Sty 2024 18:40 

platynowy
Mapy Google doskonale sprawdzają się w Abu Dhabi, więc polecam je podczas planowania wycieczki do meczetu. Jechałem z miasta bezpośrednio autobusem numer 94. W drodze powrotnej przesiadałem się na przystanku ECSSR, przechodziłem na drugą stronę ulicy kładką i z przystanku Al Jazeera Sports Club jechałem na lotnisko autobusem A2 - opcja dla tych, którzy zwiedzają meczet na początku lub na końcu podróży do Abu Dhabi.

Garść informacji:
- konieczna jest rejestracja, to oczywiste.
- zasady ubioru są proste. Mężczyźni mają długie spodnie i zasłonięte ramiona, kobiety zasłonięte nogi, ramiona, ręce oraz mają nakrycie głowy. Byłem w jeansach i t-shircie, a moja narzeczona miała chustę w kwiaty - kolory odzieży nie mają znaczenia. Narzeczona miała na sobie różowe tenisówki, na które również nikt nie zwrócił uwagi.
- dojeżdżamy na miejsce i kierujemy się do szklanej kopuły (wszyscy zmierzają w jej kierunku, więc trudno zabłądzić). Zjeżdżamy ruchomymi schodami poziom niżej i jesteśmy w centrum handlowym.
- kierujemy się za znakami.
- przed przejściem kontroli dostępne jest pomieszczenie, gdzie możemy zostawić bagaże. Nie ma limitu czasowego. Zostawiłem dwa duże, wypchane po brzegi plecaki, nic nie zapłaciłem.
- na zwiedzanie meczetu z robieniem zdjęć polecam przeznaczyć maksymalnie 1-1,5h. Obszar wokół meczetu w dużej mierze jest wyłączony ze zwiedzania.ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 02 Sty 2024 18:51 

Loty: 163
Kilometry: 357 022
niebieski
@Kothson Super opis. Co prawda wujek google dobrze podpowiada, ale Twoje zdjęcia mogą być bardzo pomocne.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#25 PostWysłany: 03 Sty 2024 10:20 

Loty: 237
Kilometry: 385 010
niebieski
Na przestrogę dla Pań tylko jeszcze napiszę... Moja żona miała bluzkę z długim rękawem ale lekko prześwitującą. Pani na wejściu się przyjrzała i ją zawróciła :-) Na szczęście mieliśmy w samochodzie coś na zmianę więc nie było problemu... :-)

#26 PostWysłany: 04 Sty 2024 09:36 

niebieski
Uwaga na białe bluzki u kobiet, praktycznie każda może zostać uznana za "transparent" i zakaz wstępu.
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#27 PostWysłany: 04 Mar 2024 10:12 

niebieski
Planujemy po przylocie do Abu Zabi zwiedzić meczet a potem ruszyć do Dubaju. Czy dostanę się do Dubaju z okolic meczetu? Czy muszę wracać na lotnisko i stamtąd ruszać do Dubaju? Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Mar 2024 19:15 

Meczet jest kiepskim miejscu jeśli chodzi o komunikację publiczną ale gugiel pokazuje bus A10, który jeździ z terminala A pod meczet.
Do Dubaju najlepiej lokalnym busem 24/94 przez dworzec w Abu Dhabi + dalej busem E100/E101

Musisz tylko pamiętać o wcześniejszym zakupie na lotnisku lokalnej karty komunikacji miejskiej w Abu Dhabi - Hafilat.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości