Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Mumbai
#21 PostWysłany: 21 Maj 2019 21:05 

Ja bym na twoim miejscu poszedł pieszo z wyjścia do stacji metra tego nadziemnego na filarach, to ok 15 min pieszo lub podjechał tam Tuk Tukiem za stówkę /więcej nie/ do uzgodnienia. Do kasy tego metra zawsze jest kolejka kupujących /bilet do stacji Adheri to 20 rupi. Na tej stacji to istny sajgon ,po przejściach i peronach przewija się dziesiątki tysiecy ludzi i można dostać od zmęczenia "zapalenia mózgu". Z tego przystanku co pisze @cyberpunk64 na autobus albo trafisz od razu albo poczekasz godzinę, ale za 10 rupii to istna frajda samej jazdy takim klekotem. Ja w lutym nocowałem w ok stacji tego metra Marol Naka i z tamtąd do terminala odlotów Tuk Tukiem za 2 stówki dojechałem w 15 min a autobus z przesiadką na tej stacji to ok 2 godziny / one non stop stoją w korku i uszy bolą od trąbienia/
 PM off
travellista lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
#22 PostWysłany: 07 Lis 2023 13:37 

Loty: 92
Kilometry: 176 826
niebieski
Hej, niedługo będę miał 6h przesiadki w Bombaju i zastanawiam się nad skorzystaniem z saloniku. Nie mam punktów, nie jestem w programach, chciałbym po prostu zapłacić za wstęp ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy to możliwe i ile kosztuje? Wiem że na terminalu 2 są dwa saloniki. Pomoże ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 07 Lis 2023 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 321 925
złoty
@Mihal09

Tutaj może zapytaj

Saloniki (lotniskowe) - wątek zbiorczy
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic? ... source=app
 Profil Relacje PM off
Mihal09 uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 02 Lut 2024 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 652 692
srebrny
Przydałoby się trochę świeżych informacji. Mam mało czasu więc raczej wezmę Ubera. Czy jest jakieś określone miejsce , z którego brać Ubera , czy nie ma to żadnego znaczenia . W okolice bramy w centrum pokazuje mi 420 rupii. Może ktoś potwierdzić jak długo trwa dojazd, z Ubera wychodzi, że około jednej godziny. A może są już jakieś bezpośrednie autobusy do centrum, ostatni post jest z 2019 roku , więc trochę czasu już minęło.

Image
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 02 Lut 2024 19:24 

HON fly4free
@mmaratonczyk: zupełnie na świeżo (styczeń 24): jak bierzesz z miasta do lotniska możesz wziąć ubera w dowolnym miejscu, aczkolwiek bywają problemy ze znalezieniem sensownego kierowcy: dość często ktoś bierze jazdę a potem nie jedzie po odbiór tylko gdzieś długo stoi i trzeba anulować, albo nie podjeżdża w umówiony punkt tylko staje gdzieś i dzwoni - więc trzeba trochę zapasu czasu na taki dojazd policzyć, bo możliwe że uda się dopiero za 2 czy 3 razem złapać konkretnego kierowcę. Dojazd ze starego centrum / Marine Drive trwa około godziny - bywają korki na trasie, więc może się wydłużyć w zależności od sytuacji.

Jak z lotniska - to jest specjalny pick up point, dobrze zobaczony i tylko z niego można zamówić odbiór.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
mmaratonczyk uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 03 Lut 2024 06:51 
Awatar użytkownika

złoty
Tzn zamówić można z każdego miejsca, ale potem trzeba iść na P4, gdzie jest pick up point, zamieszanie jest tam ogromne, ale wszystko działa, obok są express busy, już przy wyjeździe stoją riksze, ale chcą dużo, idąc dalej przez rzekę jest przystanek autobusowy, bilety u kierowcy 5,6 rupi i można dojechać do andheri i metra
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 03 Lut 2024 17:34 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Zerknij na stronę lotniska, tam jest trochę napisane o autobusach: https://csmia.adaniairports.com/transport.aspx
Ja nie korzystałem.

W innym wątku ktoś opisywał dokładnie jak się dostać korzystając z rikszy do Andheri a potem pociągiem do miasta. To chyba był wątek o pociągach w Indiach. Przy czym tak bezproblemowo jak w jego opowieści to może nie być ;)

Co do tego co pisał @marek2011 o Uberze, to jak dzwonią to trzeba powiedzieć gdzie się jest, albo kazać im zaczekać i podejść do auta jak stoi blisko. 2 razy zamawiałem i zawsze dzwonili, to chyba norma
 Profil Relacje PM off
mmaratonczyk lubi ten post.

#28 PostWysłany: 25 Lut 2024 10:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 454 833
Przez ostatni tydzień przetestowałem kilka rozwiązań, z obu terminali, rikszą, autobusem a nawet pieszo i aktualna sytuacja wygląda tak.

T2:
Na terminal T2 jechałem z okolic stacji kolojeowej Grant Road. Dojazd na lotnisko kosztuje 10 rupii za pociąg do stacji Andheri a dalej 5 lub 6 rupii za autobus. Przystanek autobusu znajduje się tu:

https://maps.app.goo.gl/B1dUvKDrPeFc2xSB8

Autobus nr 308 kosztuje 5 rupii a nr A337 kosztuje 6 rupii. Przejazd trwa ok. 20 minut. Cała trasa zamyka się w cenie 80 groszy. Autobus staje przy lotniskowym parkingu i stamtąd jest też odjazd w odwrotnym kierunku. O ile dobrze zrozumiałem, pociąg na południe miasta kursuje do godz. 0:30 w nocy.

Około kilometra na wschód od terminala drugiego znajduje się kilka hoteli które są nieźle zlokalizowe pod kątem dojścia na np. późny lub wczesnoporanny lot. Okolica jest ruchliwa do późnej nocy i wczoraj idąc tę trasę krótko przed pierwszą w nocy czułem się całkowicie bezpiecznie. Zero zaczepiania, nikt nie zwracał na mnie uwagi.

T1
Przed terminalem T1 postój riksz jest uporządkowany w ten sposób, że pracownik obsługi spisuje pasażera oraz rejestrację pojazdu, do którego wsiadł pasażer, więc kierowcom nie przychodzą grupie pomysły do głowy. Żadnego targowania się nie ma - riksiarze włączają licznik na lotnisku. Do stacji Andheri wyszło równe 60 rupii (chyba wlicza się w to jakąś opłatę za wyjazd rikszy z lotniska). Dalej jak powyżej - pociąg za 10 rupii do Grant Road. Całość w kombinacji riksza plus pociąg zamyka się w 3,5 zł.

Pomiędzy terminalami ponoć kursuje shuttle bus ale nie miałem okazji skorzystać. Z licznika za przejazd rikszą T2 do T1 wyszło ok. 120 rupii (to jest ok. 6 kilometrów do przejechania).

p.
oskiboski lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 25 Lut 2024 11:08 

srebrny
puhacz napisał(a):
Przed terminalem T1 postój riksz jest uporządkowany w ten sposób, że pracownik obsługi spisuje pasażera oraz rejestrację pojazdu, do którego wsiadł pasażer, więc kierowcom nie przychodzą grupie pomysły do głowy. Żadnego targowania się nie ma - riksiarze włączają licznik na lotnisku.

Ciekawe, że pod T2 czegoś takiego nie ma. Może im nie zależy - turystów niech doją...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 25 Lut 2024 12:47 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 454 833
@piotrkr też jest na T2, na tyłach parkingu dla samochodów. Szukaj wyjścia koło Starbucksa. Nie wiem czy tam też jest 'ogarniacz' ale jest na pewno lotniskowy postój riksz.

p.

#31 PostWysłany: 25 Lut 2024 12:53 

srebrny
To miałem na myśli - na T2 jest wolna amerykanka. Żeby pojechać z licznikiem trzeba wygrać małą wojnę ;) Co i tak nie gwarantuje, że potem i tak nie będą chcieli od ciebie więcej.
 Profil Relacje PM off
puhacz lubi ten post.

#32 PostWysłany: 25 Lut 2024 15:10 
Awatar użytkownika

złoty
Na t2 pytałem o cenę, chcieli 300 rupi do hotelu 2 km dalej, więc poszedłem kawałek dalej przez rzeczkę i tam za busa zapłaciłem 6 rupi, w środku busa jest gość który sprzedaje bilety
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#33 PostWysłany: 29 Lip 2024 17:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na T2 Ubera jak już wyżej ktoś wspomniał można znaleźć na parkingu P4, po lewej od wyjścia z terminala i windą w dół (w apce Ubiera jest to dobrze opisane), ceny raczej stale około 1000 INR z lotniska, 500-600 na lotnisko. Jechałem daleko bo do dzielnicy Colaba (za Gateway to Inda), czas jazdy około 1h.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość