Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 18 Sty 2025 00:55 

Loty: 153
Kilometry: 334 757
niebieski
yanas napisał(a):
Przejrzałem wątek, ale nie znalazłem świerzej informacji. Ląduje lecąc z Argentyny na JFK około 7 rano, wylot do Europy mam około 17-stej. Czy to Waszym zdaniem dość czasu by wyjść z lotniska, dojechać na Manhattan, pokręcić się (nigdy nie byłem w USA) i spokojnie wrócić na samolot?

Pozdrawiam

Jak @gruby_inversia pisał.
Wyjście z lotniska godzina/półtora. Godzina jazdy na Manhattan to minimum. Powrót, czas na zapas, kontola paszportowa znów 1+1+1h.
Myślę że warto nawet na 3h się bujnąć. Może bliżej w okolice Brooklyn bridge z widokiem na Manhattan ?
 Profil Relacje PM off
yanas lubi ten post.

Petra, Wadi Rum i Morze Martwe 😍 Roadtrip przez Jordanię za 759 PLN 🚗 Petra, Wadi Rum i Morze Martwe 😍 Roadtrip przez Jordanię za 759 PLN 🚗
Czy tak wygląda raj na ziemi? 😍 Podróż na Malediwy za 4735 PLN 🌴 Czy tak wygląda raj na ziemi? 😍 Podróż na Malediwy za 4735 PLN 🌴
#182 PostWysłany: 18 Sty 2025 10:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale na wylocie z USA nie ma kontroli paszportowej
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#183 PostWysłany: 18 Sty 2025 21:05 

Loty: 153
Kilometry: 334 757
niebieski
Sorry kontrola bezpieczenstwa ;)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 16 Lut 2025 23:08 

niebieski
Wizyta w NY odbyta, więc zdaję relację. Lądowanie około 7:15 rano, kontrola graniczna w 15 min, przerzucenie bagaży z jednego na drugie miejsce (nie znajduję sensu tej operacji), następnie AirTrain za friko do autobusu, autobusem do metra i o 9:15 wyszliśmy z metra na Manhattanie (za 2.9usd). Powrót metrem z Fulton St. na Howard Beach, przejście 250metrów parkingami do kolejnej stacji AirTrain i dojazd do lotniska na 1530 (za 2.9usd) do bardzo sprawnej i szybkiej kontroli bezpieczeństwa i paszportowej. Netto wyszło około 5h spacerowania po Manhattanie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#185 PostWysłany: 18 Lut 2025 16:57 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
No to się pomyliłem o 0.5h :D
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość