Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Wrz 2024 21:48 

niebieski
Nie wiem czy będąc kierowcą ciężarówki stojącym w kilkukilometrowym korku na autobanie też byś twierdził, że to bicie piany... Pewnie nie cały czas tak jest, ale zdarzało się dość często.
2 ludzi lubi ten post.

Tylko dla pełnoletnich: tydzień w 4* hotelu (z HB) na Teneryfie za 2980 PLN. Wylot z Warszawy Tylko dla pełnoletnich: tydzień w 4* hotelu (z HB) na Teneryfie za 2980 PLN. Wylot z Warszawy
Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel
#22 PostWysłany: 12 Wrz 2024 07:18 

Loty: 36
Kilometry: 103 851
niebieski
Ależ ja stałem na granicy nie raz. Kilka godzin również a spiętrzenia są i obecnie. Tego nie zmienisz. Niedziela 22 na wjazd do D, do PL w piątki. Nic nowego. Jędrzychowice mniej, Świecko czasami dramat.
W tej chwili wszystko na zielono.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Wrz 2024 07:26 

niebieski
FUX napisał(a):
Patrząc na aktualną sytuację z korkami przy granicy na Odrze, jakoś dramatycznych kolejek nie widać. Ot, standardowe spowolnienia ruchu czasami nawet w kierunku PL.
Bicie piany.
Nie zgodzę się. Moje doświadczenie w tym roku to 5 lotów z BER - dojazd mam przez Świecko. Na tą ilość 2 razy jazda wydlużyła mi się o 10 minut czyli faktycznie nic, 2 razy ok. 30-45 i 1 raz utknąlem w korku na 1,5 godziny. Powrót zawsze bezproblemowo, ale raz widziałem korek z kierunku z Polski do Niemiec, który ciągnął się od zwężenia kontrolnego nie tylko do mostu granicznego, ale jeszcze het za wiadukt nad autostradą po polskiej stronie.

Czyli dojazd do BER staje się nieprzewidywalny i nawet jak nie staniesz w korku, to musisz taką możliwosc załozyć w planowaniu i potem odsiedzisz to na lotnisku, albo pojedziesz dzień wcześniej i przenocujesz w ololicy, ale to jest minimum 60 euro za pokój.

No i to może pójść jak z pandemią - kolejne rządy w EU w panice sondażowej, żeby obywatele nie pomyśleli, że nie dbają o nich równie dobrze jak w krajach sąsiednich wprowadzą podobne obostrzenia i po paru miesiącach Schengen znowu zniknie na jakiś czas.
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#24 PostWysłany: 12 Wrz 2024 09:18 

niebieski
To z czym się nie zgadzasz, bo nie rozumiem? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 12 Wrz 2024 09:49 

niebieski
twój post odebrałem w ten sposób, że za bicie piany uważasz obawy związane z ruchem Niemców, a kontrolę na granicy uważasz za nieistone i nieutrudniajace życia
i chyba nie ja jeden tak to zrozumiałem,

jeśli za bicie piany uważasz ruchy Niemców - to się zgadzam, ale dostrzegam niebezpieczeństwo takich pod publikę działań
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Wrz 2024 10:09 

niebieski
Temat jest dyskusyjny i wpływu na działanie Niemiec nie mamy, więc tak, to jest bicie piany.
Takie samo jak to, że tanie linie rżną nas na wielkości bagażu. O kilka cm się doczepią ale jeżeli wnosiłbyś w podręcznym 50 kg to już na to § nie ma.
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości