Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Okolice Splitu
#1 PostWysłany: 14 Lip 2023 13:07 

Cześć, czy moglibyście polecić jakieś spokojne miejscowości z ładnymi plażami w okolicy Splitu, w które mogłabym dotrzeć bez samochodu? Czytałam, że Omis jest porównywany do naszych Krupówek z możliwością ruchu samochodowego, a Trogir jest drogi. Planuję krótki wypad we wrześniu na 4 noce. Z góry dziękuję :)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 15 Lip 2023 23:02, edytowano w sumie 1 raz
Zmiana tytułu
 Profil Relacje PM off  

Relaks na wyspie Safony za 1699 PLN 💙 wypoczynek w śródziemnomorskim stylu w hotelu przy plaży 🌊 Relaks na wyspie Safony za 1699 PLN 💙 wypoczynek w śródziemnomorskim stylu w hotelu przy plaży 🌊
Znaleźli najtańsze 5-gwiazdkowe hotele na świecie. W tych miejscach możesz pławić się w luksusach od 110 zł za noc! Znaleźli najtańsze 5-gwiazdkowe hotele na świecie. W tych miejscach możesz pławić się w luksusach od 110 zł za noc!
 Temat postu: Re: Split samolotem
#2 PostWysłany: 14 Lip 2023 13:12 

złoty
Cała Chorwacja jest droga ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Lip 2023 13:30 
Awatar użytkownika

Loty: 306
Kilometry: 358 203
srebrny
@lotusflower

Cała Chorwacja jest droga.
Z ciekawości sprawdziłem sobie ceny hostelu w którym spałem w Sierpniu 2021 (Dubrownik).
Wtedy płaciłem 150zł za dobę w dormitorium 12 osobowym (!) co było absurdalną kwota.
Teraz na te same daty? 350zł za dobę w pokoju 12 osobowym :o :shock: także masz obraz jak bardzo Chorwacja podrożała.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lip 2023 14:20 

niebieski
Właśnie jesteśmy w Kaštelu Sućuracu.
Lot w6 ogarnięty na 230zł return, autobus miejski nr 37 2 euro/ osoba.
Jesteśmy w 8 osób, za 100metrowy apartman na 8 nocy ( 3 sypialnie, 2 łazienki, 2 tarasy, salon z aneksem z dużą rozkładaną sofą, klima na całym mieszkaniu, dostęp do ogrodu i grila) płacimy 1050euro. To na głowę 130euro.
Na piechotę na plażę Kaštel Marina, plaża super, woda czysta i ciepła, parę minut z buta do dużych marketów. Kilka restauracji, pizzerii. Bolt po okolicy 5 euro. Autobus miejski do Trogiru, do Splitu, pociąg do Sibenika. Sućurac i Gomilica to spokojne miejscówki, niewielu turystów, na plaży przewaga miejscowych.
Wzięte w celach plażowo/ relaksacyjnych.
Paragonów grozy brak.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 14 Lip 2023 16:49 

-- 14 Lip 2023 16:48 --

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, może jeszcze napiszę kilka słów wyjaśnienia: nie jestem jakimś Januszem, który myśli, że zwiedzi Chorwację za 5zł, niepotrzebnie wspomniałam o finansach. Szukam po prostu spokojnej miejscowości z plażą i terenami zielonymi, w której można odpocząć, ale też zjeść coś na mieście.

Dwa lata temu byłam na 2 noce w Splicie i 2 noce na wyspie Vis. Myślę, że najlepiej byłoby popłynąć promem na którąś z wysp, ale niestety z tego co patrzyłam wynajem samochodu na 2 osoby średnio się opłaca.

Może ktoś z was poruszał się po jakiejś wyspie w pobliżu Splitu samymi autobusami?

-- 14 Lip 2023 16:49 --

bo76 napisał(a):
Właśnie jesteśmy w Kaštelu Sućuracu.
Lot w6 ogarnięty na 230zł return, autobus miejski nr 37 2 euro/ osoba.
Jesteśmy w 8 osób, za 100metrowy apartman na 8 nocy ( 3 sypialnie, 2 łazienki, 2 tarasy, salon z aneksem z dużą rozkładaną sofą, klima na całym mieszkaniu, dostęp do ogrodu i grila) płacimy 1050euro. To na głowę 130euro.
Na piechotę na plażę Kaštel Marina, plaża super, woda czysta i ciepła, parę minut z buta do dużych marketów. Kilka restauracji, pizzerii. Bolt po okolicy 5 euro. Autobus miejski do Trogiru, do Splitu, pociąg do Sibenika. Sućurac i Gomilica to spokojne miejscówki, niewielu turystów, na plaży przewaga miejscowych.
Wzięte w celach plażowo/ relaksacyjnych.
Paragonów grozy brak.

dzięki za info, brzmi dobrze, a czy droga przebiegająca przez Kaštel Sućurac nie jest zbyt ruchliwa?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lip 2023 17:50 

niebieski
Mieszkamy nad drogą. Dalej do wody, ale ciszej. W Gomilicy są też apartamenty poniżej drogi, blisko mariny, tam reż na pewno będzie ciszej.
Przy Tudjmana wzdłuż wszystkich Kašteli jest mega głośno.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lip 2023 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
niebieski
Kilka dni temu wróciłem z Kaštel Novi, plażowaliśmy i żywiliśmy się w Kaštel Stari - było bliżej :) (plaża https://goo.gl/maps/ym2zvVgCcAdc7Qpu6. Przed przyjazdem naczytałem się jakie te Kastele są zatłoczone, brzydkie plaże i hotele a jednak miło się zaskoczyłem - było wprost przeciwnie.
Wybrałem właśnie tamtą okolicę ze względu na to że nie brałem samochodu, tylko poruszałem się komunikacją miejską. Dodatkowo okazało się że można podziwiać startujące samoloty :D
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Okolice Splitu
#8 PostWysłany: 28 Lip 2023 08:37 

niebieski
A jakieś konkretne noclegi w okolicach lotniska przy plaży polecacie?
Interesuje nas (6 osób) w miarę dobry standard z bliskością knajpek.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Okolice Splitu
#9 PostWysłany: 13 Paź 2023 13:07 

niebieski
Tu tez podrzucę polecajkę po wizycie - apartament przy porcie:

https://www.airbnb.com/rooms/9120510034 ... 39dbV%2B3a

- Blisko centrum (6min piechotą)
- Piękne widoki na port z rana i wieczorem
- Blisko mini-marketu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości