Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 301 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 24 Sty 2013 11:57 

jaki w końcu jest aktualny status - czy obecnie za rachunki płacne kk CITI w żabce naliczane są punkty wizz?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje nad jeziorem Maggiore za 980 PLN. Loty z Krakowa i 3 noclegi w hotelu ze śniadaniami Wakacje nad jeziorem Maggiore za 980 PLN. Loty z Krakowa i 3 noclegi w hotelu ze śniadaniami
Lato w Marsa Alam: tydzień w 4* hotelu (all inclusive) z Warszawy za 2693 PLN Lato w Marsa Alam: tydzień w 4* hotelu (all inclusive) z Warszawy za 2693 PLN
#42 PostWysłany: 24 Sty 2013 11:59 

Jasne, że są naliczane.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 27 Sty 2013 12:17 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
to tak jeszcze moze podsumowujac dla prostego czlowieka ( jak ja :) ).
Ide do zabki place rachunki typu prad , czynsz ,whatever oczywiscie za pomoca kkCitiwizz a w zamian otrzymuje pkt , ktore potem moge przelac na konto Wizz ?
A jezeli place karta za zakupy w sklepie to tez te pkt otrzymuje ? ( kto pyta nie bladzi )
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Sty 2013 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
silazak napisał(a):
to tak jeszcze moze podsumowujac dla prostego czlowieka ( jak ja :) ).
Ide do zabki place rachunki typu prad , czynsz ,whatever oczywiscie za pomoca kkCitiwizz a w zamian otrzymuje pkt , ktore potem moge przelac na konto Wizz ?
A jezeli place karta za zakupy w sklepie to tez te pkt otrzymuje ? ( kto pyta nie bladzi )

tak, 2% od każdej transakcji kartą

#45 PostWysłany: 29 Sty 2013 09:31 

niebieski
kerad85 napisał(a):
Nie zupełnie na legalu, bo jest to zakazane wg regulaminu, jednak przechodzi (przynajmniej jeden raz :) )

Mam pytanko, czy tylko raz udaje się taki przelew zrobić, czy też nie weryfikują tego i w kolejnym miesiącu (po 30 dniach) można ponowić transakcję?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 29 Sty 2013 10:44 

niebieski
Generalnie przelew udaje się mi udaje się zrobić zawsze. 2 tygodnie temu zostawiłem płaza i zacząłem używać
Sprytnego Billa
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 20 Lut 2013 22:58 

niebieski
Czy kartą kredytową da się spłacić zadłużenie tej samej KK? Odp zapewne jest identyczna i dla żabki i dla sprytnego billa. Oczywiście zakładam że jest dostępny limit na kwotę potrzebną do spłaty.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 20 Lut 2013 23:05 
Awatar użytkownika

niebieski
JJ2010 napisał(a):
Czy kartą kredytową da się spłacić zadłużenie tej samej KK? Odp zapewne jest identyczna i dla żabki i dla sprytnego billa. Oczywiście zakładam że jest dostępny limit na kwotę potrzebną do spłaty.

w zasadzie wypłacając pieniądze z kk możemy z nimi zrobić cokolwiek chcemy - np spłacić tę samą kartę kredytową :) http://livesmarter.pl/jak-za-darmo-wypl ... abce-test/

Przy okazji posiadaczom kk w mbanku polecam jeszcze jeden, prostszy patent na samą spłatę: http://livesmarter.pl/jak-za-darmo-spla ... multibank/
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 21 Lut 2013 22:12 

niebieski
Cytuj:
w zasadzie wypłacając pieniądze z kk możemy z nimi zrobić cokolwiek chcemy - np spłacić tę samą kartę kredytową :) http://livesmarter.pl/jak-za-darmo-wypl ... abce-test/

To kojarzę, ale myślałem nad wariantem idę z rachunkiem, na którym nr konta to konto do spłaty KK i tą samą reguluję tą płatność
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 21 Lut 2013 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
JJ2010 napisał(a):

Jeśli już nie dajesz rady spłacać zadłużenia w terminie i masz duże odsetki to polecam Ci jak najszybciej zadzwonić na infolinie Citi, użyć programu komfort i całe zadłużenie rozłożyć na raty.
Mi to pomogło, wyszedłem z zadłużenia, człowiek się uczy na błędach ;)

#51 PostWysłany: 27 Maj 2013 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 69 563
czy jak zdefiniuję w "sprytnym" KK City wizz czy rachunki będą traktowane przez bank jako bezgotówkowe ??? bez opłat ??
i czy na konto wizz wpłyną punkty??

#52 PostWysłany: 28 Maj 2013 10:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Pewnie, że TAK.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 26 Mar 2014 21:50 

Mam kilka pytań, wątek jest trochę skomplikowany, wątpliwości mam wiele. Pewnie nie tylko ja. Czy może ktoś dobry odpowiedzieć na kila śmiesznych bądź banalnych pytań:
Za co mogę płacić żeby nabijać punkty na konto Wizz?
Czy mogą być to TYLKO zdefiniowani odbiorcy i np. opłacę tel kom czy rachunki.
Czy też ten "myk" na żabkę?
Czy mogę płacić normalnie za zakupy np. stacja benzynowa czy hipermarket i dostane za to punkty za WIzz i później to spłacę bez odsetek w ciągu 54 dni?

Tak wogole to interesują mnie wszystkie formy najlepiej opłacalne dla użytkownika z nabijaniem konta Wizz.
Na pewno płacąc za bilety nawet dla kogoś mająć WDC, ale mam za mały staż żeby komuś pomagać ( nie mam 100 postów) wiec to odpada.

Nigdy nie miałem KK wiec byc może dlatego zadaje dziwne pytania :-)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 26 Mar 2014 22:02 

co by nie napisać trochę dziwne, ale co tam, nie takie tu zadawano:
- wszelkie zakupy bezgotówkowe powodują naliczanie pkt zamienianych na zł do wydania na koncie mywizz na bilety, bagaż wizzair
- płatność w żabce pozwala opłacać wszelkie opłaty np. czynsz za stosunkowo drobną opłatą (w wybranych żabkach 0,99 zł za przelew do 500 zł) za które jeśli opłacisz je kk citi wizz otrzymasz pkt wizz
- po to ją wyrobiłeś, by kredytować wszelkie opłaty bezgotówkowe wszędzie tam gdzie jest to możliwe np. płatność za paliwo to idealna płatność, ważne by zadłużenie na karcie spłacić w wymaganym terminie do 54-dni
- zakup biletów wizzair jest podwójnie opłacalny bo otrzymujesz podwójną liczbę pkt tj. za 500 zł zakupów otrzymujesz 100 pkt warte 10 zł na bilety wizzair, zakupując bilety wizzair za 500 zł otrzymujesz 200 pkt wartych 20 zł

Ostatnio edytowany przez Roku, 13 Lip 2016 14:59, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 PM off  

#55 PostWysłany: 30 Mar 2014 10:36 

Tak wiec placac miesiecznie przykładowo 1000 zł bezgotówkowo taka karta zyskuje 200 pkt czyl 20 zł tak?
5 miesiecy i mam 100 zł mniej na bilet. Jesli tak to działa to fajna sprawa, zachęcajaca do placenia taka karta i splacania jej oczywiscie w terminie, wtedy płacac dużo kartą można latać za darmo :P Mam nadzieje ze dobrze zrozumiałem o co chodzi :)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 30 Mar 2014 11:04 

grabarz_tg napisał(a):
Tak wiec placac miesiecznie przykładowo 1000 zł bezgotówkowo taka karta zyskuje 200 pkt czyl 20 zł tak?
5 miesiecy i mam 100 zł mniej na bilet. Jesli tak to działa to fajna sprawa, zachęcajaca do placenia taka karta i splacania jej oczywiscie w terminie, wtedy płacac dużo kartą można latać za darmo :P Mam nadzieje ze dobrze zrozumiałem o co chodzi :)

Prawie TAK, bo 20 zł/miesięcznie przy 1000 zł płatności - minimum 1,98 zł kosztów prowizji za płatność (nie wiem po co użyłeś słowa "mniej" bo będziesz miał "więcej")
 PM off  

#57 PostWysłany: 28 Maj 2014 11:58 

niebieski
Jako że nie znałem tego sposobu :o :o a do zamknięcia karty zostało jeszcze trochę czasu, proszę o pomoc, bo prawdopodobnie to do mnie nie dociera: czy mogę tak po prostu iść do Żabki/Fresha (gdzie lepiej?) i poprosić o zapłatę rachunku (tzn. na wpłatę na swoje konto w innym banku) - dajmy na to - 5000 PLN? Ot tak po prostu? Zdaję sobie sprawę, że będzie od tego prowizja, ale ilość punktów Wizz i tak by to wynagrodziła. :mrgreen:
A później spłacić szybko kartę i powtórzyć manewr? Gdzie tu jest haczyk/niebezpieczeństwo? :oops: :oops: Ukryte opłaty? Odsetki Citi? N I C??? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 28 Maj 2014 12:24 

jest regulamin płatności żabka z max. sumą miesięcznie na jedno konto

http://zabka.pl/pl/uslugi/drobne-rachunki,4

jak go złamiesz, to zablokują to konto do wszelkich płatności w żabce i innych sklepach tego konsorcjum
 PM off  

#59 PostWysłany: 28 Maj 2014 12:31 

niebieski
Widzę 5000 PLN w okresie 30 dni. Ale czy to jest limit na jedno konto, czy na jedną osobę? Można by przecież tą samą kartą wpłacić pieniądze na np. dwa osobne konta. Czy nie? :-/
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 28 Maj 2014 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Polecam też Sprytnego Billa to takich manewrów.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 301 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości