Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Wrz 2013 10:01 

Loty: 93
Kilometry: 237 481
Chcemy kupić 11 biletów na podróż marzeń do Australii (8 dorosłych + 3 dzieci poniżej 12 lat). Poszukując promocji (tanich biletów na dzisiaj brak ;) ) zauważyłem, że serwisy internetowe (np. flipo.pl) umożliwiają zakup do 9 biletów na jednej rezerwacji. Jak to obejść?

Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa
#2 PostWysłany: 16 Wrz 2013 10:08 

platynowy
Na 1 rezerwacji nie kupisz dla całej 11-ki. Możesz pójść do jakiegoś dobrego biura podróży i poprosić o wycenę dla taryfy grupowej, jednak nie spodziewaj się ceny niższej niż 5-6k PLN dla wylotu z Warszawy. Wtedy polecicie wszyscy na 1 rezerwacji.

A polując na promocje (często bywa Australia za niecałe 3k, chociaż zazwyczaj z wylotem nie z Polski a skądś z Europy) musisz kupić osobno np. w 2 turach. Jednak biletów promocyjnych jest zawsze mało i może wyjść tak że dla 6 osób kupisz tańszy bilet a dla kolejnych będzie on 2x droższy.

Na Twoim miejscu polowałbym właśnie na promocje i jeśli nie będzie 11 miejsc w najniższej cenie to połowę grupki wysłał dzień wcześniej albo dzień później.

#3 PostWysłany: 16 Wrz 2013 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
Ja bym zdecydowanie biuro podróży odradzał bo poprostu zapłacisz duuuużo więcej.
Co za problem kupic bilet w 2 turach a koszta podzielic pomiędzy paxuf?Wychodzi zdecydowanie korzystniej.

#4 PostWysłany: 16 Wrz 2013 10:36 

platynowy
CamperWestfalia napisał(a):
Ja bym zdecydowanie biuro podróży odradzał bo poprostu zapłacisz duuuużo więcej.

Ale jedynie agent może wysłać zapytanie do linii o taryfę grupową. A jeśli TomGSM zdecyduje lecieć całą paczką identycznymi lotami, to może się to okazać najtańsze wyjście.

#5 PostWysłany: 16 Wrz 2013 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
Równie dobrze może zrobić to sam.Oszczędzając czas.

#6 PostWysłany: 16 Wrz 2013 10:51 

platynowy
CamperWestfalia napisał(a):
Równie dobrze może zrobić to sam.Oszczędzając czas.

Większość linii w przypadku zapytania o taryfę grupową odsyła klientów do agenta. Niewiele linii sprzedaje bilet w specjalnej taryfie grupowej bezpośrednio pasażerowi.

#7 PostWysłany: 16 Wrz 2013 11:04 

Loty: 93
Kilometry: 237 481
mucha napisał(a):
Na 1 rezerwacji nie kupisz dla całej 11-ki. Możesz pójść do jakiegoś dobrego biura podróży i poprosić o wycenę dla taryfy grupowej, jednak nie spodziewaj się ceny niższej niż 5-6k PLN dla wylotu z Warszawy. Wtedy polecicie wszyscy na 1 rezerwacji.

A polując na promocje (często bywa Australia za niecałe 3k, chociaż zazwyczaj z wylotem nie z Polski a skądś z Europy) musisz kupić osobno np. w 2 turach. Jednak biletów promocyjnych jest zawsze mało i może wyjść tak że dla 6 osób kupisz tańszy bilet a dla kolejnych będzie on 2x droższy.

Na Twoim miejscu polowałbym właśnie na promocje i jeśli nie będzie 11 miejsc w najniższej cenie to połowę grupki wysłał dzień wcześniej albo dzień później.

Tak właśnie chcę zrobić. Myślałem jednak, że limit 9 osób/rezerwację zależy od pośrednika i jedyne co pozostaje to znaleźć kogoś z limitem np. 12 biletów/rezerwację. W marcu jechaliśmy na Sri Lankę w 8 osób (Emirates-thank you :D ) i nie było żadnego problemu z zakupem biletów.
Mam nadzieję, że tym razem też się uda.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości