Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 21 Lut 2024 17:53 

Cześć :)

wraz z narzeczoną lecimy do Manili w sobotę 25.02.2024. W niedzielę 26.02.2024 o 6.15 lądujemy w Pekinie i wybieramy się zobaczyć Mur Chiński. Mamy już ogarniętego kierowcę, koszt jego usługi to 720 RMB. Jeśli ktoś będzie w tym czasie w Pekinie i będzie miał czas oraz ochotę, to zapraszamy.
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty do RPA: Johannesburg z dużym bagażem z Warszawy od 2162 PLN Tanie loty do RPA: Johannesburg z dużym bagażem z Warszawy od 2162 PLN
Wczasy w Dominikanie: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 5630 PLN. Bezpośrednio z Katowic Wczasy w Dominikanie: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 5630 PLN. Bezpośrednio z Katowic
#82 PostWysłany: 28 Lut 2024 00:31 

cześć, czy mogę prosić namiar na kierowcę w Pekinie jak ktoś ma sprawdzonego? Będziemy z żoną 2.03 15h przesiadki, może ktoś chętny na wspólne zwiedzanie?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 08 Mar 2024 18:44 

szpaczny napisał(a):
Uważam że przy 9 godzinach zwiedzanie muru chińskiego to troche karkołomny pomysł.
Gdzieś już były posty na forum ile schodzi to czasu.
Powiem po włąsnych przeżyciach gdzie raczej ogarniam się szybko, wyjśćie zajeło mi około 2h za pierwszym razem ( nie znajomość lotniska, nie ogarnięcie współ towarzyszy podróży) , na miejscu na kolejny lot trzeba być też te 2h przed podróżą.
Daje to łącznie 4h.
Taxi na mur i z powrotem jeśli nie będzie korków 2x 1,5h =3 h
zostaje 2h na zwiedzanie muru, stanie w kolejkach kupno biletów.

Licz się z tym że musisz miec kierowce umówionego na mur, taxi lotniskowe za mniej niż 800 juanów nie pojadą :D

Dzięki za informację. Baaardzo pomocna!!! W takim razie może wyskoczymy po prostu do miasta za pierwszym razem, a mur zaliczymy za drugim lub odpuścimy. Cz mogę prosić o namiar na jakiegoś kierowcę?
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 09 Mar 2024 00:14 

Loty: 147
Kilometry: 315 845
niebieski
Nie miałem bukniętego kierowcy, więc nie mam co polecić.

Na lotnisku są taksówki ale jak mówię w listopadzie/grudniu 2023 wołali po 800 jenów za taką przyjemność, zwiedzanie centrum miasta też mieli przesadone bo krzyczeli koło 600 (polacy podczas paląc fajki mi to mówili na lotnisku)

Jak byłem w hotelu który miałem zapewniony za FREE dzieki długiej przesiadce - poprosiłem recepcjoniste by mi skołował transport. Użył aplikacji jakiejś i miałem za 500 juanów na mur chiński ( miałem 17 h w Pekinie - więc mogłem sobie pozwolić na wycieczkę - jednak trzeba pamiętać że wyjście z lotniska 2h + transport do hotelu to kolejne 1-1,5h [z zameldowaniem, wymeldowanie to Pan pikuś ale zameldowanie ohhhhh skanowanie palców, skany paszportów - jak na lotnisku ]) ,

Dojazd metrem z lotniska do centrum to też koło 1-1,5h zależy jak człowiek się uwija.

Nigdy w życiu nie widziałem tak schowanych stacji metra jak w Pekinie.
Szukając stacji keciłem się koło niej z 15 minut , okazało się że trzeba wejśc jakby do parkingu podziemnego i tam była stacja - bardzo słabo oznaczone.

W hotelu jak poprosilem o taxi do centrum, zamowili mi przez apke i zaplacilem 50 albo 100zł (sorry nie pamiętam :) - oczywiscie w jedna strone.

NA miescie nie zlapiesz taksówki. Nie reaguja na machanie ręką, nie ma postojów. Albo masz neta (aplikacje do zamawiania taksowek) , albo wracasz metrem - albo jak ja kombinujesz z chinskim policjantem by CI zalatwil taxi do hotelu bo ...... nie ogarnelo sie przed wylotem gdzie jest stacja metra kolo hotelu ktory dal CI air China :)
 Profil Relacje PM off
justaa lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 29 Kwi 2024 20:26 

Loty: 24
Kilometry: 62 985
Jeśli ktoś ma długą przesiadkę 3 maja (u mnie przylot: 4:50, wylot 20:00), to możemy się dogadać na wyjazd na chiński mur, najchętniej prywatny kierowca+odbiór z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 22 Cze 2024 09:01 

Hej, bede w Pekinie 24h 13 lipca i 3 sierpnia - bede sama, wiec z checia przylaczylabym sie do jakiejs grupy na zwiedzanie Muru Chinskiego :) Samej nie bardzo mi sie chce tarabanic, a komus moge sie dorzucic do kosztow wynajmu kierowcy:)
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 18 Paź 2024 08:53 

Hej, ma ktoś może przesiadkę w Pekinie 12 listopada i chciałby się wybrać na wspólne zwiedzanie? Lądujemy ok 13, kolejny lot o 1 w nocy, więc przy wynajęciu kierowcy chyba byłaby szansa coś zobaczyć przy okazji :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość