Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Przesiadka Chennai
#541 PostWysłany: 22 Mar 2024 15:41 

Cześć,

Nie wiem czy w taki sposób dodaje się post, jeżeli nie to proszę o pokierowanie mnie, a treść tu usune.
Mam mały problem i zapytanie.
W dniu 27.03 lecę Krakow > Abu zabi > Chennai > sydney
Na każdym z tych lotnisk muszę odbyć samodzielny transfer (nie biorę ze sobą bagażu)
Zastanawia mnie czy ktoś się orientuje czy w Indiach (Chennai) będą wymagali odemnie wizę (nie wiem czy opuszczę strefę tranzytowa) to mój pierwszy lot z przesiadkami. Jeżeli tak to mam ostatni dzień w poniedziałek by zorganizować wizę.
Proszę o pilna pomoc!!!
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
#542 PostWysłany: 22 Mar 2024 15:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Podaj linie jakie masz
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 22 Mar 2024 15:59 

Krakow > abu zabi // WIZZAIR
Abu zabi > Chennai // Air Asia Abu DHABI
Chennai > kuala lumpur // Air Asia
Kuala lumpur > sydney // Air Asia X

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 22 Mar 2024 16:04, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#544 PostWysłany: 22 Mar 2024 15:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na 99% będziesz potrzebować wizę, bo mają prawo cię nie wpuścić w auh bez wizy
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#545 PostWysłany: 22 Mar 2024 16:56 

Załatwiam wizę w takim razie, dziękuje za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 17 Kwi 2024 11:03 

Witam,

Mam pytanie, lecę pierwszy raz z przesiadką (linie KLM) do USA, jak to wygląda czasowo przesiadka w AMS? Mam 1h10min i zastanawiam się jak bardzo mam się spieszyć i co w przypadku gdybym nie zdążył na lot lub mój pierwszy lot się sporo opóźnił, przerabiał ktoś taką sytuację?

Druga sprawa - ESTA - mamy potwierdzenie i numer - trzeba drukować to potwierdzenie, jak wygląda wtedy przejście przez granicę w USA i co trzeba wykazać (miejsce pobytu i osobę kontaktową?), czy robią jakieś problemy na granicy? Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pytanie dodatkowe trochę poza tematem - lecę także do Włoch i według strony gov w podróżach do Włoch jest, że można korzystać z dowodu do końca jego ważności i nie ma określonego czasu minimalnego ważności dowodu osobistego przy podróżach do Włoch, ciężko mi potwierdzić tę informację gdziekolwiek, a wiem ze wiele krajów np. Hiszpania wymaga co najmniej 6 miesięcy przy powrocie (w momencie powrotu z Włoch będzie dokładnie 1 dzień mniej niż 6 miesięcy). Ktoś wie?
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 17 Kwi 2024 11:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Jeżeli wystawili Ci bilet z przesiadką 1h10m to znaczy ze realna przesiadka. Jak nie zdążysz, to polecisz następnym samolotem
2. Wydrukuj kartkę, i miej przy sobie. Może poproszą a może nie
3. Unijne dowody są ważne do ostatniego dnia ważności.
 Profil Relacje PM off
Dominik Matysiak lubi ten post.

#548 PostWysłany: 17 Kwi 2024 12:07 
Awatar użytkownika

złoty
I pomiętaj by pytać w jednym miejscu - a nie dwóch ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#549 PostWysłany: 17 Kwi 2024 13:27 

Loty: 228
Kilometry: 569 128
Dokładnie tak leciałem jakieś 3 tygodnie temu (KLM do USA z przesiadką w AMS). Miałem 60 minut na przesiadkę i zdążyłem. Wypadało się pospieszyć, gdyż bramki (przylotowa i wylotowa) były nieco oddalone od siebie. Jak się nie zdąży, to KLM zapewni alternatywne połączenie.
 Profil Relacje PM off
Dominik Matysiak uważa post za pomocny.

#550 PostWysłany: 17 Kwi 2024 13:53 

@Jurek__ ile czasu zajmuje przejście przez terminale? Plus kontrola paszportowa? Będę leciał około 16-17 w szczycie wylotowym w AMS. No i pytanie o ESTE i ogólnie kontrole graniczną w USA, o co pytają i czy musiałeś mieć wydrukowany ten dokument z potwierdzeniem i jakieś informacje gdzie się zatrzymujesz? Jak to wygląda.

Zeus napisał(a):
1. Jeżeli wystawili Ci bilet z przesiadką 1h10m to znaczy ze realna przesiadka. Jak nie zdążysz, to polecisz następnym samolotem
2. Wydrukuj kartkę, i miej przy sobie. Może poproszą a może nie
3. Unijne dowody są ważne do ostatniego dnia ważności.

Dzięki za odpowiedź - to wiem, że jeśli taką przesiadkę generuje system to się da, pytanie było jak to wygląda w praniu. 3. Według strony gov.pl i wjazdu do takiej Hiszpanii jest 6 miesięcy - co mnie zdziwiło i kilka innych krajów też ma takie adnotacje.

Napisałem w dwóch miejscach, bo tej części forum nie znam i nie wiem jak szybko można uzyskać odpowiedź, więc proszę się nie złościć :) W ciągu tygodnia mam wylot do Bari i do NYC, dlatego lekki stresik.
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 17 Kwi 2024 13:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.schiphol.nl/en/page/smooth-transfers/
 Profil Relacje PM off

#552 PostWysłany: 20 Kwi 2024 23:18 

To ja jeszcze raz się zapytam, bo pojawiła się taka informacja, może ktoś się z tym spotkał przy okazji lotów w KLM: "Niestety, w celu dokończenia odprawy konieczne będzie udanie się na lotnisko, ponieważ pasażerowie objęci Twoją rezerwacją mają inny status odprawy." Z czego to może wynikać?
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 21 Kwi 2024 00:06 
Awatar użytkownika

złoty
Klm nie ma nic do tego, jak jest lot do US to chcą zobaczyć este przy check-in i tyle, pokażesz w poz i zrobią odprawę na całą trasę
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#554 PostWysłany: 21 Kwi 2024 14:53 

Ja nie rozumiem tego, teraz mam możliwość odprawy w aplikacji i... wygenerowało bilety na całą trasę. W sumie po problemie :)
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:18 

Witam,
znalazłem inną kategorię, gdzie mógłbym to pytanie zadać, ale mi nie pozwoliło tam rozpocząć kolejnego wątku.
Pytanie mam takie, czy jak mam loty tej samej linii lotniczej i jest tam tylko godzina na przesiadkę, to czy mam powody do martwienia czy nie? Chodzi o lot z Berlina do Denpasaru i w Atenach jest godzina na przesiadkę do Singapuru.
Znalazłem też wcześniejszy lot do z Krakowa (z 5 godzin do odlotu by było) i tam miałbym więcej godzin, ale nie wiem, czy na 100% on odleci, a nawet jak odleci, to czy nie będzie opóźniony.
 Profil Relacje PM off  

#556 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A przesiadka jest w Bali? W Atenach? Czy w Singapurze?
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:37 

Zeus napisał(a):
A przesiadka jest w Bali? W Atenach? Czy w Singapurze?

Przesiadka jest w Atenach i Singapurze. Czyli Berlin->Ateny (1 godzina przesiadki) -> Singapur (2 godziny i 25 min przesiadki) -> Bali (Denpasar)
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Czyli Scoot
Wszystkie przesiadki gwarantowane i dasz radę się przesiądź
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja zrozumiałam, że bilet jest z Berlina do Denpasar ze stopami w Atenach i Singapurze. Całość na jednym bilecie.
Jeśli to jeden bilet u jednej linii lotniczej a podróż składa się z 4 odcinków to linia lotnicza powinna Ci zapewnić bezkolizyjne przesiadki, a w przypadku spóźnienia przebukuje Cię na kolejny dostępny lot. (nie dotyczy to jednak bagażu, on może utknąć na za krótkiej przesiadce na jednym z lotnisk ;) )
Gorzej, gdy każdy z biletów był kupowany osobno, to wówczas gwarancji żadnej nie masz, że podróż się gdzieś nie posypie.

#560 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:45 

Zeus napisał(a):
Czyli Scoot
Wszystkie przesiadki gwarantowane i dasz radę się przesiądź

Tak tak, scoot. Zapomniałem napisać. I ta informacja mnie uspokoiła :D. A powiedz mi jeszcze, czy bagaż rejestrowany jest przez nich przerzucany, czy ja sam muszę odebrać bagaż i ponownie go nadać?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości