Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 166 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 22 Lip 2013 21:42 

xyz napisał(a):
AFC napisał(a):
Posiadacz karty głównej dostaje WDC karta dodatkowa " ułatwia " zbieranie punktów ponieważ wszystko idzie na wspólne konto.

Dzięki! :) Czyli przy karcie dodatkowej nie ma WDC?

nie ma, jej zaleta została ci już kilka postów wyżej podana, ponadto jest ona "na zawsze" bezpłatna
 PM off  

Grecja latem: tydzień w 4* hotelu z all inclusive na Korfu za 2637 PLN. Wylot z 4 miast Grecja latem: tydzień w 4* hotelu z all inclusive na Korfu za 2637 PLN. Wylot z 4 miast
Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi
#22 PostWysłany: 22 Lip 2013 22:43 

czyli się zmieniło, choć ja staram się przelewać pełne sumy
 PM off  

#23 PostWysłany: 24 Lip 2013 21:19 

Próbuje od rana zapłacić z konta wizz za dwa bilety - ich cena to ponad 300 zł, a ja mam 280 - robiłem już tak parę razy, różnice dopłacałem kartą kredytową.
Dziś pojawia mi się komunikat
"Twoja płatność nie została jeszcze zakończona. Regularnie odświeżaj stronę.Po ukończeniu operacji otrzymasz powiadomienie e-mailem."

Dzwoniłem na infolinię i nie potrafią pomóc:)
Ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Jak to ominąć?

#24 PostWysłany: 24 Lip 2013 21:44 

niebieski
Nic się chyba nie da zrobić. Widocznie zmienili zasady płatności i trzeba mieć w punktach całość środków za wybrany bilet. Chciałem jakiś czas tak zrobić i niestety efekt był podobny.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Lip 2013 09:40 

niebieski
Bardzo proszę o radę: Rezerwowałam dziś bilet Wizz za 108 zł,. Na koncie za punkty miałam 68 zł, więc resztę chciałam zapłacić kartą lub przelewem. W płatnościach mogłam zaznaczyć tylko 1 formę-wybrałam płatność z konta. No i taki sam komunikat jak u michal.pppp.
Nie ma nr potwierdzenia, nie mam mozliwości dopłaty. Co teraz?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Lip 2013 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
niebieski
Rezerwowac jeszcze raz i zaplacic calosc karta.

#27 PostWysłany: 27 Lip 2013 15:44 

Loty: 26
Kilometry: 31 119
Mam podobna sytuacją brakuje 20 zł ( wczorajsza transakcja wieczorna) - nie zapytał się mnie czy chcę dopłacić tylko od razu informacja że status "oczekiwanie"....

#28 PostWysłany: 27 Lip 2013 16:20 

niebieski
ewaolivka napisał(a):
Bardzo proszę o radę: Rezerwowałam dziś bilet Wizz za 108 zł,. Na koncie za punkty miałam 68 zł, więc resztę chciałam zapłacić kartą lub przelewem. W płatnościach mogłam zaznaczyć tylko 1 formę-wybrałam płatność z konta. No i taki sam komunikat jak u michal.pppp.
Nie ma nr potwierdzenia, nie mam mozliwości dopłaty. Co teraz?

Po prostu kupiłam drugi bilet przelewem. W takim przypadku kod rez. pojawia się natychmiast. Swoją drogą szkoda, że nie można zrobić płatności płacąc częściowo punktami. Zostają a trzeba płacić "nowymi" pieniędzmi...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Lip 2013 03:59 

niebieski
Próbowałem jakiś czas temu kupić tak bilet i faktycznie nie było to możliwe (tzn. rezerwacja tak jakby znikała, nie dalo się dopłacić, ani nie pobierała środków z konta wizz).

Za to dzisiaj dokupiłem bagaż płacąc punktami i kartą i przebiegło to bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Lip 2013 06:54 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Uważam, że płatnoś punktami nie dziala prawidłowo.
Napisałem do nich maila. z pytaniem o mozliwość doplaty odpowiedzieli, że katą można dopłacić bez problemu (tylko, jak skoro nie ma takiej opcji) a przelewem mozna ale przez infolinie, co tez moze byc ciezkie bo taka niedopłacona rezewacja szybko znika

mkdabr napisał(a):
Próbowałem jakiś czas temu kupić tak bilet i faktycznie nie było to możliwe (tzn. rezerwacja tak jakby znikała, nie dalo się dopłacić, ani nie pobierała środków z konta wizz).

Za to dzisiaj dokupiłem bagaż płacąc punktami i kartą i przebiegło to bez problemu.

Możesz powiedziec jak to przebiegało?
Zaraz po zapłaceniu czesci punktami, wyskoczyła opcja dopłaty kartą?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 31 Lip 2013 23:05 

To trochę niesprawiedliwe zmieniać zasady.. Kiedyś nie było problemów jak ilość środków uzbieranych na koncie wizz nie była wystarczająca to można dopłacić było kartą a teraz nie ma takiej możliwośći !! BEZSENS totalny !! ( mnie tez brakuje 20 zł)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 01 Sie 2013 07:53 

Loty: 237
Kilometry: 385 010
niebieski
Ja mam prawie 700zł na koncie. Kupowałem ostatnio bilety na łączną sumę 2200zł . I niestety wszystko musiałem zapłącić kartą kredytową i dalej mam 700 zł na koncie... Bez sensu...

#33 PostWysłany: 01 Sie 2013 13:19 

Loty: 26
Kilometry: 31 119
Miałem podobną sytuację w sobotę i niedzielę nie mogłem kupić łącząc punkty + karta, a
w poniedziałek bez problemu kupiłem...coś im szwankuje w systemie

#34 PostWysłany: 01 Sie 2013 18:37 

U mnie nadal to samo... nie mogę opłacić.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Sie 2013 14:00 

Anonymous napisał(a):
AFC napisał(a):

Możesz przelewać nawet po 1 punkcie:)

.

co akurat jest bez sensu, gdyż przelanie mniej niż 10 punktów (i tak dalej co 10 więcej) powoduje przepadek tych środków ponieważ każde 10 pkt daje 1 zł środków na wdc na bilety lotnicze wizz (1-9 pkt =0 zł)-nawet zostałem o tym poinformowany w placówce citi przy odbieraniu karty citi wizz

Nie wprowadzaj człowieka w błąd! Za np. 8 pkt dostaje się 0,80 zł, za 12 pkt jest 1,20 zł. Tak to działa i ja tak robię!
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Sie 2013 11:24 
Awatar użytkownika

ja tez mam podobny problem, niemoglem doplacic karta, dzowniclem do wizz, i u nich podobno wszystko OK
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 09 Sie 2013 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Aktualnie system WIZZa nie przyjmuje takich płatności: cześć za punkty część innym sposobem.
Mają jakiś błąd i transakcja jest jako oczekująca ale nic z tego nie będzie i jeżeli kasy na koncie mamy mniej niż potrzeba na zakup biletów od trzeba wybrać płatność kartą/ przelewem, żeby nie zablkować sobie biletów gdy jest ich mało w dobrej cenie.

#38 PostWysłany: 12 Sie 2013 09:23 

niebieski
Dziś dokupywałem bagaż i można było zapłacić częściowo punktami, a częściowo kartą.

#39 PostWysłany: 12 Sie 2013 09:40 

Potwierdzam. Dopłata za bagaż została przełknięta. :-)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 13 Sie 2013 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Ladislao napisał(a):
Witam, czy ktoś z Was miał sytuacje zaksięgowania podwójnego przelewu pkt na koncie wizz z citi? Przelałem 15 tys pkt, transakcja na koncie wizz pojawiała się 2 razy i saldo wynosi obecnie 3 tys pln. Co z tym zrobić? Dziękuję za info.

nic z tym nie rób:) Mają błąd w systemie i pewnie to naprawią. Na pewno nigdzie nie dzwoń i nie dowiaduj się co i jak.
już były takie sytuacje w przeszłości i naprawiali to. wizz-pkt,18,33090

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 166 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości