Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 17 Sty 2025 10:43 

Loty: 50
Kilometry: 65 501
srebrny
Wjeżdżając do Lizbony przez most 25 Kwietnia zapłacisz na bramce odliczoną gotówką. Wyjazd przez most Vasco da Gama jest darmowy. Chodzi o to, że wjeżdżając do Lizbony przez mosty płacisz, wyjeżdżając mostem nie płacisz. Na autostradzie poza Algarve, na bramkach musisz podjechać pod odpowiednie okienko. Nie wjeżdżaj pod okienko, gdzie jest elektroniczne skanowanie Via Verde Electronic toll device opisane w tym wątku. Nie płaciłem za autostrady w Portugali, bo na google maps wyznaczam zawsze "unikaj opłat", ale kilka razy przejeżdżałem w okolicy bramek (czy nawet jadąc autobusem) i widziałem podobną zasadę co na mostach. Jedna lub więcej bramek dla Via Verde, reszta do normalnego płacenia.

Raz jechałem z Lizbony pod granicę hiszpańską. Jest na co popatrzeć i gdzie się zatrzymać, więc polecam wybrać opcję bez autostrad.
 Profil Relacje PM off
dejw lubi ten post.
dejw uważa post za pomocny.

Majówka nad Morzem Egejskim 🌅 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐⭐️ hotelu w Turcji za 2199 PLN Majówka nad Morzem Egejskim 🌅 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐⭐️ hotelu w Turcji za 2199 PLN
Dokąd najchętniej latamy z Polski? Tanie linie przeorały rynek: największa zmiana od lat na liście najpopularniejszych tras Dokąd najchętniej latamy z Polski? Tanie linie przeorały rynek: największa zmiana od lat na liście najpopularniejszych tras
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości