Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Lis 2024 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
@ciacho_majonez orientujesz się może czy ma sens wizyta na Tonle Sap w połowie lutego ? Chodzi mi o niższy stan wody i ogólne wrażenie w tym okresie. Zabieram tam sporą grupę ludzi i wolałbym uświadomić ich co i jak.
Przy okazji mam drugie pytanie o APOPO - Humanitarian Demining byłeś, polecasz ?

Wiosenny tydzień na Korfu za 692 PLN. Loty z Wrocławia + noclegi nad morzem Wiosenny tydzień na Korfu za 692 PLN. Loty z Wrocławia + noclegi nad morzem
Ferie w Dubaju za 3330 PLN. Loty z Warszawy i 7 nocy (ze śniadaniami) w hotelu Ibis Ferie w Dubaju za 3330 PLN. Loty z Warszawy i 7 nocy (ze śniadaniami) w hotelu Ibis
#22 PostWysłany: 10 Lis 2024 11:44 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
@J.1 "Najgłębiej" w porze suchej byłem tam w grudniu. Tonle Sap to jednak największe jezioro na półwyspie, tam zawsze jest woda. Luty to wysoki sezon, więc jeśli chodzi o ogólne wrażenia, może być więcej turystów, jednak nie widzę przeciwskazań, żeby wtedy wybrać się na wycieczkę do pływającej wioski.

W APOPO - Humanitarian Demining nie byłem.
 Profil Relacje PM off
J.1 uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 11 Lis 2024 07:27 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 366 673
srebrny
J.1 napisał(a):
@ciacho_majonez orientujesz się może czy ma sens wizyta na Tonle Sap w połowie lutego ? Chodzi mi o niższy stan wody i ogólne wrażenie w tym okresie.

Ja byłem jakoś z początkiem marca. Moim zdaniem to właśnie mega fajne że w dopływie nie ma tyle wody, bo to nadal będzie spora rzeka, a widok domów zbudowanych na palach jest bardzo ciekawy. To właśnie robiło na mnie wrażenie.
J.1 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 30 Lis 2024 21:30 

Loty: 27
Kilometry: 49 997
niebieski
Cześć wszystkim

Czy ktoś korzystał może z wycieczek do pływającej wioski ze strony Get Your Guide lub tym podobnych?: https://www.getyourguide.pl/siem-reab-l274/z-siem-reap-plywajace-wioski-kampong-phluk-rejs-wycieczkowy-lodzia-t404936/

Cena jest podejrzanie niska, bo tylko 20 USD, ale opinie dobre.

Podejrzanie, bo sam wstęp do wioski to 20-25 USD

Załączniki:
Screenshot_20241130_203854_Chrome.jpg
Screenshot_20241130_203854_Chrome.jpg [ 43.75 KiB | Obejrzany 200 razy ]
Screenshot_20241130_203906_Chrome.jpg
Screenshot_20241130_203906_Chrome.jpg [ 130.88 KiB | Obejrzany 200 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Lis 2024 22:41 

Brzmi jak świetny deal, skoro opinie są tak dobre i według opisu wszystko jest included to bym brał. Jak wspomnieli poprzednicy, w Kampong Phluk wejście + rejs statkiem to 20USD, dodatkowo 5USD płacisz za płynięcie kajakiem po lesie namorzynowym.

Chociaż szczerze wygląda to jak opłata za dojazd + „opiekę” guide’a, ja tyle płaciłem dla naszego kierowcy tuk tuka za taką wycieczkę + farmy lotosu (total, nie za osobę).

PS. Serdecznie polecam dopłacić 5USD do kajaku, nam się ta część podobała najbardziej. Absolutna cisza i spokój, piękne okoliczności przyrody. Jeden stop na „zebranie” o zakup zeszytów, ale nic nachalnego. Może moje odczucie było fajniejsze bo faktycznie płynęliśmy sami duża łódka z Kampong to i przy kajakach byliśmy zupełnie sami.

PS2. Byłem na przełomie października/listopada i niestety nam sternik łódki (mimo wyraźnej prośby i ponowienia pytania w drodze powrotnej przez naszego guide’a) odmówił zatrzymania się na spacer po wiosce z powodu zbyt wysokiego poziomu wody. Faktycznie inne duże łódki, z tego co można było zaobserwować, tego dnia omijały ten punkt wycieczki …
 Profil Relacje PM off
Szczecin lubi ten post.
Szczecin uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 01 Gru 2024 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 013
Wrzucam “pakiet” dostępny w budce przy ulicy. Dla jednej osoby kupiłem za 16USD tą wycieczkę bo faktycznie zawiera ona już wstęp, który według informacji wynosi 20 USD na miejscu (przewodnik potwierdził)
Schemat wygląda tak:
- ok. 14 odbiór z hotelu i jazda w kierunku Kampong Phluk
- przesiadka do dużych łódek
- przystanek ok. 15-20 minut w wiosce na której czekają już sprzedawcy zeszytów
- powrót na łódkę i przystanek przy lesie namorzynowym. Za dodatkową opłatą opcjonalnie rejs małą łódką.
- 10 min przystanku przy restauracji przy samym jeziorze
- zachód słońca i wypłynięcie na jezioro - robi wrażenie

Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
Szczecin lubi ten post.
Szczecin uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 04 Gru 2024 12:58 

Loty: 27
Kilometry: 49 997
niebieski
@Adsun Dzięki! Odezwałem się już do nich na podany numer i skorzystam z tej oferty :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości