Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Lip 2019 00:21 

Witam.
Zarejestrowałem się na https://tickets.kz/en/gd w celu zakupu biletów na pociąg i ogólnie wszystko ładnie do momentu kiedy dochodzi do płatności - wówczas strona informuje, że mam problem z kartą (mastercard): "Booking created! Unsuccessful payment attempt". Z kartą wszystko w porządku (limity, płatność online), byłem nawet w banku i stwierdzili, że karta jest OK. Czy ktoś miał podobny problem i jakoś go rozwiązał?
 Profil Relacje PM off  

Wyjazd do Abu Zabi za 1231 PLN. Loty (piątek-poniedziałek) z Krakowa i pobyt w 4* hotelu Wyjazd do Abu Zabi za 1231 PLN. Loty (piątek-poniedziałek) z Krakowa i pobyt w 4* hotelu
Bezpośrednie loty Ryanair na Teneryfę z Warszawy za 564 PLN Bezpośrednie loty Ryanair na Teneryfę z Warszawy za 564 PLN
#22 PostWysłany: 24 Lip 2019 10:12 

Loty: 421
Kilometry: 725 567
niebieski
Karta ma zabezpieczenie 3D?

#23 PostWysłany: 24 Lip 2019 12:11 

Tak. Mam takie zabezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Lip 2019 12:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupowałem bilety dosłownie przedwczoraj. Płatność przeszła bez problemowo. Podobnie na SCAT airlines. W obu przypadkach 3D zadziałało bezproblemowo.
Przy tickets.kz trzeba być cierpliwym, strona muliła prawie minutę zanim przetworzyła transakcję. Może nie czekałeś wystarczająco długo? Albo z jakiegoś powodu przeglądarka ma problem, żeby odpalić 3D.

#25 PostWysłany: 28 Lip 2019 21:49 

niebieski
Jaką kartą płaciliście i jak wyglądał przelicznik? Miałem nadzieję, że można płacić tu revolutem, ale jeśli jest mowa o 3DSecure, to chyba nie ma szans.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 28 Lip 2019 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
normalna kredytowa MC, z zabezpieczeniem 3D. Przelicznik zgodnie z warunkami karty, w najlepszym przypadku będzie to przeliczenie po kursie organizacji (MC).
Aktualny kurs to coś 99:1, w uproszczeniu 100:1. Z Revolutami nie pomogę, doceniając ideę i funkcjonalność, mimo wszystko nie widzę benefitu względem dobrych kart kredytowych i debetowych.

EDIT: nie wiem czy strona z biletami wymaga 3D Secure, czy też obsługuje je opcjonalnie, jeśli jest aktywne przy danej karcie.
dyzio1 uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 03 Sie 2019 07:45 

niebieski
Którą opcję dokumentu wybraliście przy zakupie biletu (mając paszport): "ID", czy "inne dokumenty zagraniczne" a może jeszcze coś innego. Nic mi tam nie pasuje :-(.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 03 Sie 2019 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpisałem już na PW. „Inny dokument zagraniczny”.
dyzio1 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości