Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Paź 2013 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 259 331
niebieski
Po raz pierwszy chcę skorzystać z pakietów oferowanych przez Orbitz czy Expedię.
Jest to niestety o tyle skomplikowane, że z tego co się zorientowałam nie będę mogła zrobić tego za pośrednictwem strony, bez pomocy jakiegoś konsultanta... (chyba że macie jakieś rady?)

Na pewno interesuje mnie multiple destination

Lot 1: Warszawa - Las Vegas
Lot 2: Las Vegas Chicago
Lot 3: Chicago - Warszawa

Dodatkowo interesuje mnie wypożyczenie auta tylko na okres 8 dni (odbiór i zwrot lotnisko Las Vegas) i noclegi w Las Vegas - w sumie tylko trzy i nie pod rząd - jedna noc zaraz po przylocie na miejsce i ostatnie dwie przed wylotem do Chicago.
Jak mogę zrobić rezerwacje w pakiecie, żeby byłoby najkorzystniej.

Strona nie pozwala mi na zarezerwowanie tylko kilku noclegów czy auta na wybrany okres czasu. Automatycznie przydziela mi full opcje.
Czy przy zakupie biletów lotniczych za pośrednictwem tej stronki system "zapamięta mnie" i zniżki będą mi przysługiwać przy osobnej późniejszej rezerwacji hotelu i auta?

Jak to połączyć???

Z dogadaniem się po ang przez tel może być problem, dużo łatwiej byłoby się dogadać np mailowo, ale nie mogę znaleźć żadnego adresu korespondencyjnego ani do Orbitz ani do Expedii.
Proszę o pomoc.
2015 - Zachodnie Wybrzeże USA
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#2 PostWysłany: 28 Paź 2013 14:57 

platynowy
Zakup w pakiecie nie wychodzi o wiele taniej niż osobno, są to groszowe różnice. Kup więc lot osobno a ceny hoteli i samochodów porównaj na innych stronkach, Expedia/Orbitz nie zawsze są najtańsze.

#3 PostWysłany: 29 Paź 2013 10:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakieś rady?
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Paź 2013 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 40 836
niebieski
Najlepiej skleić wszystko samemu. :)

#5 PostWysłany: 29 Paź 2013 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Póki co zestaw: rezerwacja biletow: orbitz, hotele: hotels.com, auto: rentalcars.

Czy znacie inne stronki warte polecenia? Gdzie i kiedy według was można znaleźć najkorzystniejsze oferty?
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Paź 2013 11:07 

niebieski
Ja korzystam najczęściej z:
hotele - booking.com (obecnie w połączeniu z ryanairhotels.com, bo cena ta sama a voucherki wpadają - dla mnie ważne jest bezpłatne anulowanie rezerwacji)
loty - różnie (latam głównie LCC, więc bezpośrednio strony przewoźników)
auta - economycarrentals.com

Tyle jeśli chodzi o Europę przynajmniej.

#7 PostWysłany: 29 Paź 2013 11:15 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Na bardziej wakacyjne południowe kierunki polecam alpharooms - hotele i doyouspain.com oraz Hertz4ryanair - auta

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Paź 2013 12:43 
Awatar użytkownika

niebieski
pytam o Stany (Las Vegas i okoliczne parki), nie o Europę :)
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Paź 2013 12:32 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
Maxima0909 napisał(a):
pytam o Stany (Las Vegas i okoliczne parki), nie o Europę :)

Ja polecam www.billiger-mietwagen.de . Kilkadziesiąt razy korzystałem i zero problemów. Jedynym minusem jest to, że strona jest po niemiecku, ale ceny najniższe i najważniejsze, że oferty zawierają 100% wszystkie informacje dotyczące wynajmu: warunki wynajmu i ubezpieczenia, paliwa, wkładu własnego itd. Zawsze staram się rezerwować w Alamo, mimo że czasem inne wypożyczalnie mają kilka dolarów taniej, bo w Alamo dostaje się przydział nie na konkretny samochód, ale na grupę. Na parkingu stoi kilka lub kilkanaście samochodów danej grupy, w każdym są kluczyki i można pooglądać, wsiąść i wyjechać dowolnym autem.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:20 

Mój znajomy ze stanów zawsze bierze samochód w Dollar rent a car, podobno są najtańsi.

#11 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Jedynym minusem jest to, że strona jest po niemiecku, ale ceny najniższe i najważniejsze, że oferty zawierają 100% wszystkie informacje dotyczące wynajmu: warunki wynajmu i ubezpieczenia, paliwa, wkładu własnego itd.

W naszym wypadku to duży minus :) niemieckiego ni w ząb.
A czy mógłbyś dla porównania sprawdzić daty 25 sierpień - 2 września - opcja ekonomiczna z pełnym ubezpieczeniem (opony i szyby też :)) ?

Z góry dziękuję
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
marfot napisał(a):
Ja polecam www.billiger-mietwagen.de . Kilkadziesiąt razy korzystałem i zero problemów. Jedynym minusem jest to, że strona jest po niemiecku, ...

i po francusku(na dole sie zmienia) http://www.locationdevoiture.fr/
fajna wyszukiwarka :)

#13 PostWysłany: 30 Paź 2013 16:11 

Zbanowany
Maxima0909 napisał(a):
W naszym wypadku to duży minus :) niemieckiego ni w ząb.
A czy mógłbyś dla porównania sprawdzić daty 25 sierpień - 2 września - opcja ekonomiczna z pełnym ubezpieczeniem (opony i szyby też :)) ?
Z góry dziękuję

25 sierpień - 2 września - 8 dni w LAX najtaniej 152 Euro:
OC i AC bez wkładu własnego
OC - 1.000.000 USD
opony i szyby też ubezpieczone

Ale nie warto rezerwować z tak dużym wyprzedzeniem, wystarczy 2-3 miesiące wcześniej i ceny będą niższe.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Paź 2013 16:19 

Zbanowany
Andree napisał(a):
Mój znajomy ze stanów zawsze bierze samochód w Dollar rent a car, podobno są najtańsi.

Ceny dla osób mieszkających w USA są niższe, bo nie obejmują ubezpieczenia. Najlepiej rezerwować w pakiecie, wtedy jest taniej. Większość wypożyczalni i pośredników nie podaje szczegółów ubezpieczenia tylko pisze ogólnie, że OC i AC jest zawarte. Ale każdy stan ma inny limit wymaganego OC, niektóre tylko 5000$, czyli tyle co nic i przy okienku będą namawiać do zakupu dodatkowego, dobrze mieć przynajmniej milion. Podobnie AC może wymagać wkładu własnego np 2000$ i też wypadałoby dokupić. Trzeba na to zwracać uwagę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5, parasite oraz 35 gości