Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Paź 2020 15:39 
Awatar użytkownika

Loty: 321
Kilometry: 531 733
HON fly4free
Niebawem czeka mnie cała procedura związana z wdrożeniem PPK w firmie.
Chciałbym Was zapytać czy w Waszych firmach po wdrożeniu PPK zaproponowano Wam coś extra
tj. np. bezpłatne karty kredytowe, ubezpieczenia itp.

Nie chce tu tworzyć kolejnej politycznej gownoburzy . Ukradną składka/nie ukradną. Warto/nie warto.

Wyłącznie dodatkowe benefity czy komuś cos udało się wynegocjować dla załogi extra.
 Profil Relacje PM off
ncn lubi ten post.

Wycieczka nad jezioro Garda za 809 PLN. Loty z Warszawy + 3 noclegi ze śniadaniami w hotelu Wycieczka nad jezioro Garda za 809 PLN. Loty z Warszawy + 3 noclegi ze śniadaniami w hotelu
Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa
#2 PostWysłany: 24 Paź 2020 22:09 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Nie wiem czy to coś innego niż standardowa oferta, nic co by mnie zainteresowało więc nie porównywałem, ale u nas millenium zaoferowało 200 zł zwrotu na konto za przelew wynagrodzenia - konto 360 lub prestige world i lokata 1.5% na 3 msc.
Oferta dostępna niezależnie od tego, czy dany pracownik korzysta z ppk, czy zrezygnował
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 25 Paź 2020 16:11 

Co? :D

Tzn. TFI ma oferować benefity?
Przecież do tego nie jest otwierane żadne konto czy rachunek maklerski dla uczestnika (tzn nie w takiej formie w której można założyć na rynku)
Przekonywać to mogą wynikami ;) Plany działają od listopada i można sprawdzić ich wynik (biorąc pod uwagę mega wyprzedaż na giełdzie na początku lockdownu)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Paź 2020 16:17 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
trocha napisał(a):
Nie wiem czy to coś innego niż standardowa oferta, nic co by mnie zainteresowało więc nie porównywałem, ale u nas millenium zaoferowało 200 zł zwrotu na konto za przelew wynagrodzenia - konto 360 lub prestige world i lokata 1.5% na 3 msc.
Oferta dostępna niezależnie od tego, czy dany pracownik korzysta z ppk, czy zrezygnował

Dobry deal.
200 zł uczciwe pieniądze.

#5 PostWysłany: 25 Paź 2020 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 321
Kilometry: 531 733
HON fly4free
pasio9 napisał(a):
Co? :D
Tzn. TFI ma oferować benefity?

Jezeli oplata np za zarzadzanie jest identyczna, a wyniki finansowe trudno ocenic biorac pod uwage okres funkcjonowania PPK jak i specyficzna sytuacje na rynkach finansowych to dlaczego nie wybrac np TFI prowadzone przez bank, ktory zaproponuje pracownikom
dodatkowo bezplatne rachunki bankowe, karty kredytowe, obnizone oprocentowanie kredytow/pozyczek itp.

Nie rozumiem co Ciebie w tym zaskakuje?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 25 Paź 2020 17:24 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
PPK w Nationale-Nederlanden PTE oferuje dodatkowe benefity jak poniżej:

Załączniki:
nn.jpg
nn.jpg [ 68.11 KiB | Obejrzany 10366 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 08 Sty 2021 01:37 

Najlepiej zebrać kilka ofert od różnych funduszy i porównać oferty. Dodatkowo powinno się tez wysłuchać związków - samych pracowników, bo jednak ppk to program dla nich. U nas zrobilismy tak, ze najpierw w gronie kadrowym zebralismy oferty, wybralismy 2 najlepsze i pozniej przegadalismy temat z pracownikami
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość