Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 909 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 11 Wrz 2024 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 282
Kilometry: 324 600
złoty
To tylko dorzucę lead gówno-artykułu z Wyborczej wrzuconego przez @kameander
Cytuj:
Nowy trend na lotniskach. Młodzi ludzie robią zdjęcia... pojemników na kontroli bezpieczeństwa

Potrzeba więcej osób opóźniających kontrolę bezpieczeństwa!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa
Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
#882 PostWysłany: 13 Wrz 2024 11:59 
Awatar użytkownika

Wolno w ogóle robić zdjęcia w strefie gdzie dokonywana jest kontrola bezpieczeństwa?
 Profil Relacje PM off
Yaneck lubi ten post.

#883 PostWysłany: 18 Wrz 2024 21:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Taka mądra rada...
Image
 Profil Relacje PM off
Yaneck lubi ten post.

#884 PostWysłany: 19 Wrz 2024 17:23 
Awatar użytkownika

srebrny
PŻB połączy Kołobrzeg z Bornholmem

Jak podaje portal "Bornholm.nu", Polska Żegluga Bałtycka pracuje nad nowym połączeniem, które połączy Kołobrzeg z Bornholmem. Po pandemii, nasze miasto nie ma już połączeń pasażerskich z duńską wyspą, choć kiedyś cieszyły się one sporym zainteresowaniem. Dlatego nad tym połączeniem pochyliła się kołobrzeska spółka, chcąc połączyć miasto nad Parsętą z Rønne. Nowe połączenie w ofercie znanego polskiego przewoźnika, miałoby zacząć funkcjonować w maju 2025 roku, a do tego czasu PŻB ma znaleźć prom, zdolny przewieźć 500 osób i 50 pojazdów. W okresie sezonu, jednostka miałaby kursować codziennie, a w pozostałych miesiącach trzy razy w tygodniu.
https://www.miastokolobrzeg.pl/wiadomos ... olmem.html
 Profil Relacje PM off  

#885 PostWysłany: 19 Wrz 2024 18:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Garmond napisał(a):
Taka mądra rada...
Image

jeśli kiedyś przez pomyłkę zamiast w Austrii wyląduję w Australii, to będzie mój naprawdę szczęśliwy dzień. :lol:
 Profil Relacje PM off
DMW lubi ten post.

#886 PostWysłany: 20 Wrz 2024 04:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Qba85 napisał(a):
Ostatnio się przekonałem, że nie tylko przy granicy trzeba uważać. Leciałem z Polski do innego kraju UE, nie włączyłem trybu samolotowego i jakoś w połowie lotu zobaczyłem, że przyszedł SMS "Korzystasz z płatnego internetu za granicą bez względu na koszty. Wyślij SMS WLACZ.LIMIT itd.". Przyznam, że trochę się przestraszyłem :) Nawet "wysłałem" tego SMS-a, ale poszedł dopiero po wylądowaniu. Naliczyli mi 3,60 zł za 44 KB. Ciekawe, czy można sprawdzić, z którego konkretnie kraju

Zależy z której sieci korzystasz. Zwykle można zalogować się do panelu abonenta i sprawdzić listę połączeń i sieci z którymi były połączenia. Przy opcji abonamentu miesięczny billing też powinien pokazać szczegóły. Mogła to być też próba oszustwa. Nie polecam nikomu odpisywania na podejrzane SMS. Miałeś szczęście, że skończyło się na tak niskiej kwocie.
 Profil Relacje PM off  

#887 PostWysłany: 21 Wrz 2024 20:17 

Loty: 123
Kilometry: 155 110
niebieski
-- 21 Wrz 2024 19:15 --

Garmond napisał(a):
Taka mądra rada...
Image

https://apnews.com/article/fact-check-a ... 7704614289

-- 21 Wrz 2024 19:17 --

Yaneck napisał(a):
Qba85 napisał(a):
Ostatnio się przekonałem, że nie tylko przy granicy trzeba uważać. Leciałem z Polski do innego kraju UE, nie włączyłem trybu samolotowego i jakoś w połowie lotu zobaczyłem, że przyszedł SMS "Korzystasz z płatnego internetu za granicą bez względu na koszty. Wyślij SMS WLACZ.LIMIT itd.". Przyznam, że trochę się przestraszyłem :) Nawet "wysłałem" tego SMS-a, ale poszedł dopiero po wylądowaniu. Naliczyli mi 3,60 zł za 44 KB. Ciekawe, czy można sprawdzić, z którego konkretnie kraju

Zależy z której sieci korzystasz. Zwykle można zalogować się do panelu abonenta i sprawdzić listę połączeń i sieci z którymi były połączenia. Przy opcji abonamentu miesięczny billing też powinien pokazać szczegóły. Mogła to być też próba oszustwa. Nie polecam nikomu odpisywania na podejrzane SMS. Miałeś szczęście, że skończyło się na tak niskiej kwocie.

No to są podstawowe sposoby sprawdzenia, ale wszędzie jest napisane tylko roaming międzynarodowy. A SMS standardowy z Playa jak przy każdym przekroczeniu granicy.
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#888 PostWysłany: 24 Wrz 2024 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 125 906
srebrny
Holendrzy wprowadzają zakaz reklam podróży lotniczych i rejsów morskich.
Stolica Holandii, Haga jest pierwszym miastem na świecie, w którym nie będzie można reklamować żadnego środka transportu korzystającego z paliw kopalnych.
https://www.rp.pl/transport/art41130331 ... w-morskich
 Profil Relacje PM off  

#889 PostWysłany: 24 Wrz 2024 12:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziennikarz bardzo obeznany w temacie napisał, że Haga jest stolicą Holandii/Niderlandów (ciężko powiedzieć jak teraz nazywa się ten kraj).
A skoro są tak przeciwko paliwom kopalnym to niech pozamykają wszystkie porty morskie, gdyż jeden kontenerowiec emituje więcej substancji uznawanych przez nich za szkodliwych niż całe floty małych linii lotniczych.
 Profil Relacje PM off  

#890 PostWysłany: 05 Lis 2024 14:20 

Loty: 31
Kilometry: 83 839
Było?

Podatek od podróżowania.

https://next.gazeta.pl/pieniadz/7,14730 ... 0733068283
 Profil Relacje PM off  

#891 PostWysłany: 05 Lis 2024 18:57 

niebieski
"Samą zasadność tego rozwiązania tłumaczył (minister) odpowiedzią na głosy polskich hotelarzy, którzy obawiają się utraty konkurencyjności względem tanich ofert zagranicznych."
No po prostu genialne. Jest za drogo, więc dołóżmy podatek...
 Profil Relacje PM off  

#892 PostWysłany: 06 Lis 2024 13:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

UE planuje uruchomienie szybkiej kolei z Berlina do Kijowa: ogłoszono harmonogram

Uruchomienie szybkiej kolei Berlin-Warszawa jest planowane na 2030 r., a jej przedłużenie do Kijowa na 2040 r. Komisarz UE przedstawi plan połączenia stolic UE szybką koleją.

https://unn.ua/en/news/eu-plans-to-laun ... -announced
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#893 PostWysłany: 11 Lis 2024 17:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Booking.com w tarapatach.
Z końcem zeszłego roku grupa Booking Holdings zatrudniała ponad 23 tysiące osób. W sobotnim komunikacie firma poinformowała, że część z nich w najbliższej przyszłości straci pracę. Nie wiemy, ilu dokładnie pracowników dotkną zwolnienia, pewnym jest natomiast, że będą to osoby zatrudnione bezpośrednio w Booking. com.
Decyzja o restrukturyzacji zapadła zaledwie kilka dni po tym, jak grupa Booking Holdings odnotowała wzrost kosztów operacyjnych. W trzecim kwartale 2024 roku wydatki te wzrosły o 13,6%. Masowe zwolnienia mają “uwolnić zasoby, które można będzie zainwestować w dalsze ulepszanie oferty”. W dokumentacji złożonej do SEC spółka wyraziła nadzieję, że działania poprawią również elastyczność organizacyjną firmy.
Czytaj więcej: https://www.biznesinfo.pl/ulubiona-firm ... wsn-101124
 Profil Relacje PM off  

#894 PostWysłany: 11 Lis 2024 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 578 998
złoty
Ale gdzie jest tu mowa o tarapatach?
Przecież oni mają świetne wyniki finansowe, ale zapewne jeszcze chcą je poprawić
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#895 PostWysłany: 14 Lis 2024 09:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Posiadacze AirTagów będą mogli przekazać dane o położeniu przedmiotu innym osobom. Informacjami tymi można podzielić się również z liniami lotniczymi.
https://futurebeat.pl/newsroom/duza-akt ... ow/ze2b550
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#896 PostWysłany: 14 Lis 2024 23:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Paczkomaty na lotniskach. Pomysł jak nie przepłacać za bagaż.
https://x.com/RBrzoska/status/185702569 ... i-wizzaira
https://www.rp.pl/biznes/art41451361-do ... i-wizzaira
 Profil Relacje PM off  

#897 PostWysłany: 15 Lis 2024 00:51 

Trochę nielogiczne.Jeśli to alternatywa do nadawania bagażu, to po co targać do paczkomatu na lotnisku, jak większość osób ma paczkomat "pod oknem"?
 Profil Relacje PM off  

#898 PostWysłany: 15 Lis 2024 01:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Logicznie jest odpowiednio wcześniej nadać bagaż w paczkomacie "pod oknem" i odebrać na lotnisku docelowym, a przy powrocie nadać na lotnisku.
Poza tym paczkomaty lotniskowe będą objęte specjalną taryfą, aby być konkurencją dla linii lotniczych. Można też spodziewać się, że wymiary skrzynek paczkomatów lotniskowych będą bardziej dopasowane do wymiarów walizek, a może i rozbudowane o sprzęt sportowy np. narty.
 Profil Relacje PM off  

#899 PostWysłany: 15 Lis 2024 22:46 
Awatar użytkownika

srebrny
W środę, 13 listopada 2024 r., w Warszawie doszło do podpisania przełomowej umowy o komunikacji lotniczej między rządem Rzeczypospolitej Polskiej a rządem Republiki Rwandy. Jak poinformowało Ministerstwo Infrastruktury, takie porozumienie przyniesie wiele korzyści. Przede wszystkim otwiera drogę do uruchomienia regularnych przewozów lotniczych.

https://turystyka.wp.pl/afrykanski-kraj ... 650028992a
 Profil Relacje PM off  

#900 PostWysłany: 16 Lis 2024 01:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Fajny materiał o pierwszym programie lojalnościowym: https://www.wsj.com/video/series/case-s ... lista_pos1

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 909 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości