Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pytania dotyczące Saloników znajdziecie tu:
Saloniki (lotniskowe) - wątek zbiorczy

W tym temacie opisujemy nasze wizyty w salonikach:
[Lotniska] Opisz swój pobyt w saloniku

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125  Następna
Autor Wiadomość
#2401 PostWysłany: 22 Lis 2024 01:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Promocja na Quidco.
Do 20% cashback i do 40% rabatu na plany.ImageImage
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
novart uważa post za pomocny.

Atak rakietowy na lotnisko Ben Guriona. Ryanair, Wizz Air i LOT odwołują kilkanaście lotów z i do Polski! Atak rakietowy na lotnisko Ben Guriona. Ryanair, Wizz Air i LOT odwołują kilkanaście lotów z i do Polski!
Zjeżdżalnie i słońce 🌊☀️ 4* Best Western w Bułgarii z aquaparkiem za 852 PLN Zjeżdżalnie i słońce 🌊☀️ 4* Best Western w Bułgarii z aquaparkiem za 852 PLN
#2402 PostWysłany: 22 Lis 2024 10:28 

srebrny
rob_sad napisał(a):
Kryteria wyglądają na BARDZO subiektywne, warto monitorować, ale nie przeginać. Tu odwrotnie, każdy chce się spodobać i jest miły licząc, że to zwiększa szanse.

Co raz to przypominam sobie dlaczego pomimo posiadania PP unlimited w zasadzie unikam tych przybytków...
Prestiż zbydlenia.
 Profil Relacje PM off  

#2403 PostWysłany: 25 Lis 2024 00:51 

niebieski
W jaki sposób (czy w ogóle) weryfikowana jest karta Priority Pass / właściciel przy wejściu do saloniku? (np. na Okęciu albo FCU)

Koleżanka dostała PP do karty kredytowej a że nie lata w ogóle, albo mało, to chciałaby mi tą kartę sprezentować. Przeszłoby w ogóle coś takiego? Nie korzystałem jeszcze nigdy z saloników, więc nie znam tych procedur.
 Profil Relacje PM off  

#2404 PostWysłany: 25 Lis 2024 00:51 

Loty: 464
Kilometry: 602 483
Nie ma na to szans, nazwisko z karty PP musi się zgadzać z kartą pokładową. W Preludium na Chopinie i innych salonikach tego pilnują.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 25 Lis 2024 12:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.
Aramise uważa post za pomocny.

#2405 PostWysłany: 25 Lis 2024 01:11 

srebrny
Obowiązkiem saloniku jest sprawdzenie karty pokładowej, a także jej zeskanowanie. Może w jakiś egzotycznych salonikach udałoby się wejść, ale szanse bliskie zeru, tym bardziej jeśli że będziesz chciał wejść na kartę wystawioną na kobiece dane.
Zeus lubi ten post.
Aramise uważa post za pomocny.

#2406 PostWysłany: 25 Lis 2024 08:49 

srebrny
Szeryfito napisał(a):
Aramise napisał(a):
W jaki sposób (czy w ogóle) weryfikowana jest karta Priority Pass / właściciel przy wejściu do saloniku? (np. na Okęciu albo FCU)

Koleżanka dostała PP do karty kredytowej a że nie lata w ogóle, albo mało, to chciałaby mi tą kartę sprezentować. Przeszłoby w ogóle coś takiego? Nie korzystałem jeszcze nigdy z saloników, więc nie znam tych procedur.

Nie ma na to szans, nazwisko z karty PP musi się zgadzać z kartą pokładową. W Preludium na Chopinie i innych salonikach tego pilnują.

nazwisko i imię, akurat WAW pilnują
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#2407 PostWysłany: 25 Lis 2024 19:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do PP dodali Salones VIP Pacific Club w Santiago SCL (domesctic): https://www.prioritypass.com/lounges/ch ... cific-club
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2408 PostWysłany: 01 Gru 2024 18:28 

Cześć,
czy z kartą Priority Pass można skorzytać z usługi Fast Track na lotnisku w Katowicach (KTW, terminal B)?

Na stronie lotniska jest info:
Programy współpracujące z Katowice Airport Business Lounge: Priority Pass, Diners Club International, Dragon Pass, City Handlowy (karta „Korzyści i Przywileje”). Zasady korzystania z usługi Fast Track są zgodne z uzyskanymi regulaminami ww programów..

Sęk w tym, że tego regulaminu odszukać nie mogę.
 Profil Relacje PM off  

#2409 PostWysłany: 01 Gru 2024 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 132
Kilometry: 309 908
niebieski
Można skorzystać. Sam wielokrotnie używałem
2 ludzi lubi ten post.

#2410 PostWysłany: 01 Gru 2024 19:18 

karollo napisał(a):
Można skorzystać. Sam wielokrotnie używałem

Dzięki, a skorzystać może tylko właściciel PP, czy podróżująca z nim osoba też (analogicznie jak w przypadku saloniku, gdzie mogę kogoś zaprosić ze sobą)?
 Profil Relacje PM off  

#2411 PostWysłany: 01 Gru 2024 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 132
Kilometry: 309 908
niebieski
Ja podróżowałem z dziećmi i dzieci były za darmo. Takie zasady ma salonik.

Jeśli osoba dorosła to myślę że będzie trzeba zapłacić ekstra za nią
adrian.kato lubi ten post.

#2412 PostWysłany: 01 Gru 2024 19:56 

Loty: 38
Kilometry: 106 785
niebieski
Na wielu lotniskach to działa. Machają ręką.
 Profil Relacje PM off  

#2413 PostWysłany: 01 Gru 2024 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 81 683
niebieski
Każdy salonik, fast track itp. mają różne zasady i nawet jeśli mają je zapisane, to są różnie respektowane.
Przykładowo salonik w ZAD jest za darmo dla dzieci do 2 roku życia, a mimo wszystko kobieta mi nie nabiła syna 4 lata. We WRO wchodziłem w tym roku 3x z tym samym synem 4-letnim i 2x mi go ściągnęli z karty, a w tym tygodniu babka powiedziała "na takie dziecko nie trzeba wejściówki".
A na Fast Track we Wrocławiu, raz nie kazali nic pokazać, a dwa razy pokazywałem kartę PP moją i żony oraz oczywiście nie pokazałem karty dziecka, bo nie ma szans, aby półroczny maluch lub 4-latek mieli karty i machnęli ręką, bo logiczne jest dla nich, że dziecko poniżej pewnego wieku nie może samo podróżować i jest siłą rzeczy pod opieką rodzica.
W Luton na Fast Tracku miałem wydrukowane 2 dokumenty dla żony i syna, a swojego zapomniałem wydrukować i chciałem pokazać kobiecie, to chyba zapomniała o tym i normalnie przeszedłem.

W KTW jest oficjalna informacja, ze dziecko do 6 roku życia wchodzi za darmo, więc jeśli ktoś ma dziecko >6 lat, musi pytać mailowo lub na FB i trzymać zrzut ekranu :)

#2414 PostWysłany: 02 Gru 2024 12:09 

Loty: 327
Kilometry: 682 094
złoty
Każdy salonik ma swoje własne zasady w kwestii wstępu dla dzieci. Bardzo często są inne niż oficjalna informacja na stronie PP. Czasem udaje się wprowadzić dzieci gratis pomimo, że oficjalnie tylko poniżej 2 lat, czasem są restrykcyjni.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2415 PostWysłany: 07 Gru 2024 17:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
skrzat napisał(a):
BTW 6 grudnia otwiera się salonik chase w San Diego. Być może też zostanie dodany do PP
https://media.chase.com/news/chase-sapp ... y-the-club

Został dodany: https://www.prioritypass.com/lounges/us ... y-the-club
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#2416 PostWysłany: 10 Gru 2024 13:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do PP dodali The SENS Leisure Lounge w Phu Quoc PQC: https://www.prioritypass.com/lounges/vi ... ure-lounge
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2417 PostWysłany: 11 Gru 2024 22:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do PP dodali:
- No1 Lounge w Londynie LHR (T2): https://www.prioritypass.com/lounges/un ... e-heathrow
- Power Lounge Premium w Tokyo HND (T2): https://www.prioritypass.com/lounges/ja ... ge-premium
- PF Chang's w Seattle SEA: https://www.prioritypass.com/lounges/us ... -pf-changs
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2418 PostWysłany: 17 Gru 2024 08:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do PP dodali otwarty od wczoraj (16.12) Gameway w Nowym Jorku JFT T8: https://www.prioritypass.com/lounges/us ... 0g-gameway
 Profil Relacje PM off

#2419 PostWysłany: 18 Gru 2024 11:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

NBE322 napisał(a):
Nowy salonik Goldair Handling x AIA Lounge w Atenach ATH w satellite terminal.

Czyli tam, gdzie wielu z nas odlatując lowcost'em ubolewało nad brakiem saloniku :)

Wysłałem wczoraj rodziców, na rekonesans (jako ze ponownie się otworzył ostatnio). Nowe kanapy wygodne ale najbardziej rodzicom smakowało jedzenie.
Rolada z indyka (świąteczna), pure z kasztanów, sałatka Kuskus z sosem mango, wegańskie mięsko mielone z ryzem, kanapki, ciastka, jakieś pulpety sporo przekąsek. Mama nawet pochwaliła kucharce, ze jedzenie o niebo lepsze niż w lounge LH w MUC lub aspire w ZRH.

I mówimy o salonce w terminalu Low costowym
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#2420 PostWysłany: 19 Gru 2024 14:16 

złoty
Ile czasu czekaliście na karte ,wyczytałem że3--4 tygodnie,dzisiaj włśnie mija 4 tydzień i sie cykam troche ,że nie dojdzie,a zaraz święta
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości