Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Paź 2013 10:25 

Witam

Od wczoraj bezskutecznie próbuje zapłacić za dwa bilety Ryanair, sprawdzałem już chyba wszsytkie możliwości podawane w innych tematach np. płacenia za oba bilety osobno i bezskutecznie. Ciągle dostaje taki komunikat :

"PŁATNOŚĆ ZOSTAŁA ODRZUCONA Ze względu na brak autoryzacji płatności rezerwacja NIE została dokonana. Wróć do poprzedniej strony i sprawdź, czy podane informacje są poprawne. Możesz też spróbować użyć innej karty. Dziękujemy."

mimo że środki na karcie są a dane na 100% podaje poprawne :/ Czym może być to spowodowane ? Karta którą chce zapłacić to Nordea (visa electron), nie ma limitu bo płaciłem już nią przez internet za droższe rzeczy i było ok.

Żeby nie zakładać kolejnego tematu, chciałem zapytać o darmową odprawę online w Ryanair - bo w poradniku "biblia pasażera" widnieje taki zapis :

"natomiast lot powrotny w taryfie „Darmowy online check-in” jest zwolniony z opłaty za odprawę przez Internet, jednak objęty jest opłatą administracyjną w wysokości 28 zł"

Więc jak to wygląda ? czy to znaczy że jeśli w tym locie który wybieram nie ma obok dopisku "darmowy online check-in" będę musiał przy wykonywaniu odprawy online coś jeszcze dopłacać ? Czy może nie będę miał możliwości odprawienia online i będę musiał płacić na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#2 PostWysłany: 01 Paź 2013 10:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Karola i Mat napisał(a):
...
Żeby nie zakładać kolejnego tematu, chciałem zapytać o darmową odprawę online w Ryanair - bo w poradniku "biblia pasażera" widnieje taki zapis :

"natomiast lot powrotny w taryfie „Darmowy online check-in” jest zwolniony z opłaty za odprawę przez Internet, jednak objęty jest opłatą administracyjną w wysokości 28 zł"

Więc jak to wygląda ? czy to znaczy że jeśli w tym locie który wybieram nie ma obok dopisku "darmowy online check-in" będę musiał przy wykonywaniu odprawy online coś jeszcze dopłacać ? Czy może nie będę miał możliwości odprawienia online i będę musiał płacić na lotnisku ?

za check-in on-line płacisz już w momencie kupna biletu, jest to jego składowa(albo i nie jeśli akurat jego cena wynosi 0zl). potem już przy check-in'ie nic nie płacisz jeśli robisz go przez internet, bo zawsze możesz mieć kaprys zrobienia tego na lotnisku za dość grube pieniądze.

#3 PostWysłany: 01 Paź 2013 10:38 

a czy jest możliwość żeby na dany lot nie było możliwości odprawy online ? Pytam ponieważ w tym wykazie kosztów na boku nic nie pisze o tej odprawie, rozumiem że jeśli nie pisze i nie wybieram tego w żadnych opcjach to jest to już podane razem z ogólną ceną biletu ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Paź 2013 10:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Karola i Mat napisał(a):
a czy jest możliwość żeby na dany lot nie było możliwości odprawy online ? Pytam ponieważ w tym wykazie kosztów na boku nic nie pisze o tej odprawie, rozumiem że jeśli nie pisze i nie wybieram tego w żadnych opcjach to jest to już podane razem z ogólną ceną biletu ?

bardzo niewiele lotnisk nie ma możliwości odprawy on-line ale wtedy masz darmowa odprawę już na lotnisku.
generalnie odprawa nie wiąże się z opłatami, z ktorych mozna by zrezygnowac lub nie i jej wyszczegolnienie (lub nie)w podsumowaniu nie jest niczym istotnym.
po za tym, ryanair zawsze wysyła emaile przed odlotem(1-2 tygodnie przed) informujące o konieczności odprawy itp itd
skąd ten lot ma być?

#5 PostWysłany: 01 Paź 2013 10:50 

Pytam bo jakiś czas temu rezerwowałem chyba z Wizzair i tam przy "komponowaniu" biletu wybierałem w opcjach że odprawa online.

Lot ma być z Modlina
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Paź 2013 11:47 

Problem co do płatności został rozwiązany, dziękuje serdecznie za pomoc użytkownikowi "mucha"
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Paź 2013 12:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Karola i Mat napisał(a):
Pytam bo jakiś czas temu rezerwowałem chyba z Wizzair i tam przy "komponowaniu" biletu wybierałem w opcjach że odprawa online.

Lot ma być z Modlina

z ryanem nie będzie żadnych problemów. po prostu zrób odprawę przez internet, wydrukuj bilety i nic więcej nie trzeba.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5, parasite oraz 44 gości