Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lis 2012 05:14 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu piszę temat, ale mam kilka pytań odnośnie linii LOT. Będzie to moja druga podróż tymi liniami, ale po raz pierwszy sam muszę załatwić kwestie rezerwacji, płatności.

1. Czy mogę dokonać płatności kartą debetową Visa Electron bez dodatkowych opłat transakcyjnych ? (widziałem temat odnośnie kontaktu z osobami do zakupu biletów LOT, ale tam wszyscy posiadali karty kredytowe; taki sam tym kart zresztą widnieje jako środek płatniczy, w kroku płatności, przy próbie rezerwacji).

2. Czy posiadając bilet powrotny z Kanady do Polski na wakacje 2013, mogę zakupić teraz bilet z Kanady, do Polski i z powrotem do Kanady na święta wielkanocne 2013? (mój pomysł z wczoraj, z racji dostania zniżki 20% na bilety w LOC-ie dzięki wiadomości na fly4free.pl).
Dzwoniłem na call center LOT, ale jakiś zaspany, niekumaty pan najpierw stwierdził że nie mogę tak zrobić, muszę przebookować ten bilet z lipca na marzec, i kupić osoby bilet kwiecień-lipiec. Po chwili stwierdził, że "raczej nie mogę", a po chwili powiedział że jednak mogę tak zrobić, więc trochę mnie zdziwiła ta rozmowa.

3. W jaki sposób sprawdzić status własnej rezerwacji na stronie LOT, dysponując numerem etkt ? Próbowałem wielu kombinacji i nijak nie pokazuje mojego biletu. Czy może coś źle wpisywałem ?

4. Czy możliwe jest w ogóle do oceny na chwilę obecną, czy lepszą opcją będzie jednak przebookowanie biletu z lipca 2013 (klasa Economy Saver "W") na marzec 2013, i kupno nowego biletu kwiecień-lipiec 2013, czy jednak kupno osobnego biletu marzec-kwiecień ze zniżką 20% ?. Bilet ze zniżką 20% kosztuje 3500 zł (mówimy o terminie około 3-4tyg pobytu w Polsce, w okresie zawierającym Wielkanoc, co moi znajomi mieszkający tu kilka lat uważają za bardzo dobrą cenę jak na taki okres.

Z góry dzięki za odpowiedzi, i jeśli coś już było na forum, a ja zadaje takie samo pytanie ponownie, to przepraszam ale jakoś nie mogłem nic znaleźć...

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#2 PostWysłany: 02 Lis 2012 08:55 

viscaelbarca napisał(a):
3. W jaki sposób sprawdzić status własnej rezerwacji na stronie LOT, dysponując numerem etkt ? Próbowałem wielu kombinacji i nijak nie pokazuje mojego biletu. Czy może coś źle wpisywałem ?

Nie wpisujesz numeru biletu, tylko kod rezerwacji, powinien wyglądać mniej więcej tak: 7XH7B8
http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/che ... eservation

#3 PostWysłany: 02 Lis 2012 11:08 
Awatar użytkownika

srebrny
ale gdzie do Kanady, bo odległość między Vancouver a Montrealem to praktycznie cała Europa ?
do Vancouver british airways na okres marzec kwiecień z Warszawy masz bez łaski 3200 PLN return więc lot niech sobie wsadzi w dziurkę od nosa 3500PLN z 20% zniżką
z Wawy do Montrealu to koszt na dzisiaj ok. 2700 PLN, do Toronto jeszcze taniej bo ok. 2300 PLN
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lis 2012 13:54 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Faktycznie,nie dodalem że chodzi o Edmonton.

#5 PostWysłany: 02 Lis 2012 17:06 

niebieski
cypel napisał(a):
ale gdzie do Kanady, bo odległość między Vancouver a Montrealem to praktycznie cała Europa ?
do Vancouver british airways na okres marzec kwiecień z Warszawy masz bez łaski 3200 PLN return więc lot niech sobie wsadzi w dziurkę od nosa 3500PLN z 20% zniżką
z Wawy do Montrealu to koszt na dzisiaj ok. 2700 PLN, do Toronto jeszcze taniej bo ok. 2300 PLN

Zwróć uwagę, że chodzi o bilet Kanada-Polska-Kanada.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 47 gości