Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [BKK] przesiadka
#41 PostWysłany: 24 Cze 2024 01:27 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak oceniacie szanse na:

MUC - BKK [LH] przylot 14.10
BKK - SIN [TR] wylot 17.45? TR skasował mi lot o 20.25 i mam opcję przeniesienia albo na 17.45, albo na 23.10

+ czy przy takiej przesiadce trzeba iść do okienka się odprawiać? (= przekraczać granicę Tajlandii)

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹 Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹
Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️ Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️
#42 PostWysłany: 28 Lis 2024 03:27 

HON fly4free
Po przylocie ok. 17 do BKK lotem z Europy i to do nowej satelity wyjście z lotniska zajęło.... 10 minut
Brak jakichkolwiek kolejek paszportowych, kontrola 10 sekund.
Byłem bardzo miło zaskoczony bo poprzednio praktycznie za każdym razem paszporty to było sporo stania.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 28 Lis 2024 06:41 
Awatar użytkownika

platynowy
W BKK znacznie sie poprawiło w 2024. Nawet jak się przylatuje podczas jakiejś fali, to nie stoi się dłużej z paszportem niż 30min. Przeważnie 5-10min. A czasami z buta. Wyjscie z TH jeszcze szybsze, bo działają bramki ABC więc nawet w pesymistycznym scenariuszu przejście 2x immigration I security nie powinno zająć więcej niż 1h.
Do tego są conajmniej 2 transfery wewnętrzne. Z małym security. Jak się ma BP na następny lot, to można bezpośrednio uderzać. Jedynie nei jestem pewien czy wszystkie linie lotnicze są uprawnione do takiego wew transferu. Swego czasu, tak jak w SIN wymyślali, że tylko niektóre. Ale jest szansa, że już się to zmieniło.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości