Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 14 Lip 2012 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
Ja mam stałe perypetie z Ryanair.

Jak mnie blokuje na Mozilli, przeskakuje na IE.
Jak zablokowane tu i tu uruchamiam laptop na wifi z innym numerem IP pomaga ale zaraz znow ban.

Od dwoch dni mam dwie nowe karty Skarbonka z Auchan
Smigam nimi transakcja za transakcja - srodki wyczerpane transakcji dzisiaj machniete moze z 10 zadnej odmowy

Nie wiem czy oni w jakis sposob ewidencjonuja numery kart i jak sa czesto uzywane to blokuja.

Sa na forum rozne opinie ze blokuja tylko i wylacznei po nr IP - nie do konca sie z tym zgadzam bo skoro robilem platnosci w pracy to w domu nie powinno byc problemu inny nr IP a tu odmowa za odmowa.
W moim przypadku za cholere nie wiem po czym blokuja.
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#182 PostWysłany: 14 Lip 2012 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Sa na forum rozne opinie ze blokuja tylko i wylacznei po nr IP - nie do konca sie z tym zgadzam bo skoro robilem platnosci w pracy to w domu nie powinno byc problemu inny nr IP a tu odmowa za odmowa.
W moim przypadku za cholere nie wiem po czym blokuja.

To musi być jakaś kombinacja wielu czynników - typów kart, numerów, adresu IP itp. itd.

#183 PostWysłany: 14 Lip 2012 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
Też dziś doświadczyłem wspomnianych problemów. Po zmianie z Chroma na IE 2 transakcje poszły od razu, trzecia dopiero za trzecim razem. Coś w tym jest, że musi się na to składać kilka czynników...

#184 PostWysłany: 15 Lip 2012 14:57 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Dopisze jeszcze do tego całego wątku że u mnie wygląda to tak:
1.Zrobiłem 3 rezerwacje, ban na 24h
2.Po 24h zrobiłem 1 rezerwacje i ban znowu na 24h, zmieniłem kompa i poszły 2 transakcje tego samego dnia.
3.kolejny dzień to samo..1 transakcja i ban

#185 PostWysłany: 16 Lip 2012 09:53 

tominor napisał(a):
Serdeczne podziękowania dla użytkownika MEZZO . Już drugi raz w ten weekend pomógł mi w zakupach dzięki czemu oszczędziłem sporo kasy a dzieciaki prawie za darmo przelecą się samolotem do Norwegii i z powrotem

Nie ten dział na podziękowania :P

Ja doświadczyłem podobnego problemu do Waszego. Mimo pieniędzy na koncie i dużej chęci kupna biletu, ciągle wyskakuje mi komunikat o treści:
"Błąd w procesie płatności
Państwa płatność nie może być zrealizowana z następujących powodów. Prosimy sprawdzić poniższe przyczyny i wrócić do poprzedniej strony (Płatność):
Numer karty został wprowadzony niepoprawnie lub brakuje jednej z cyfr - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Wprowadzony typ karty (np.: MasterCard, Visa, Visa Electron) jest niezgodny z wprowadzonym numerem karty - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Numer karty został wprowadzony w pole właściciela karty lub odwrotnie - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Podany adres fakturowania jest niepoprawny - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić adres ponownie oraz upewnić się, że jest on zgodny z adresem, na który wystawiona jest karta."

Wczoraj (jeszcze niecałe 24h temu) kupiłem bezproblemowo dwa bilety pod rząd. Poczekam jeszcze z godzinę by minęły 24h i spróbuję ponownie. Mam nadzieję, że się uda.

Jeśli chodzi o przeglądarki/ip to nie wiem czy to prawda. 2 transakcje zrobiłem w domu na Chromie, a 3cią chciałem zrobić w pracy na IE (Inna przeglądarka/Inne ip), lecz ciągle wyskakuje to samo.

Bardzo dziwne zachowanie ze strony Ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 16 Lip 2012 13:05 

Witam,
Chciałem kupić 2 bilety w Ryanair karta mastercard pre paid lecz odrzuca transakcję, kwota nie przekracza 500zł. Czy ktoś ma jakiś pomyśl? Jakie dane wpisać przy płatności?
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 16 Lip 2012 17:51 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Faktycznie, też mam problem z płatnością MC Prepaid u Ryanaira, na innych przeglądarkach to samo. Chyba pozostaje nam czekać i próbować co jakiś czas :)

#188 PostWysłany: 16 Lip 2012 18:19 

Czy ktoś próbował rezerwować bilety poniższą metodą:

Cytuj:
Nasi zachodni sąsiedzi odnaleźli sposób na ominięcie prowizji 6 EUR w Ryanair podczas wylotu z niemieckich, angielskich i hiszpańskich lotnisk!. Oczywiście z prowizji zwalnia też Ryanair Cash Passport, ale nie jest łatwo do zdobyć.Metoda „na entropaya” jest opłacalna dla biletów tańszych niż ok 120 EUR, czyli takich których najbardziej lubimy kupować

INSTRUKCJA POSTĘPOWANIA

1) Zakładamy wirtualną kartę Visa w serwisie entropay.com

2) Wyszukujemy lot Ryanair z niemieckiego lotniska w serwisie eDreams.de
W wypadku Ryanair ceny są takie same jak na stronie Ryanair.com, dodatkowo pośrednik NIE POBIERA żadnej prowizji za sprzedaż biletu

3) Następnie, jak pisze darck należy
„Zalogować się na konto entropay i doładować wirtualną kartę kwotą widniejącą na rachunku eDreams. System pobierze 4,95% prowizji, płatność jest księgowana natychmiast, więc już po chwili można podawać dane wirtualnej karty w eDreams i kończyć transakcje”

4) Po zakupie biletu na email otrzymujemy potwierdzenie kupna zarówno od eDreams jak i Ryanair

Niestety mnie się nie udało, tzn. pieniądze z "karty" pobrali, a potwierdzenia rezerwacji nie mam.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 17 Lip 2012 12:02 

Po 48h udało mi sie wreszcie kupić kolejny bilet. Jeszcze wczoraj koło północy wciąż wyświetlał mi się komunikat o odmowie.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 23 Lip 2012 10:28 
Awatar użytkownika

Witam,
pilnie potrzebuje rozwiązania tego problemu:
Cytuj:
Błąd w procesie płatności

Państwa płatność nie może być zrealizowana z następujących powodów. Prosimy sprawdzić poniższe przyczyny i wrócić do poprzedniej strony (Płatność):

Numer karty został wprowadzony niepoprawnie lub brakuje jednej z cyfr - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Wprowadzony typ karty (np.: MasterCard, Visa, Visa Electron) jest niezgodny z wprowadzonym numerem karty - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Numer karty został wprowadzony w pole właściciela karty lub odwrotnie - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Podany adres fakturowania jest niepoprawny - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić adres ponownie oraz upewnić się, że jest on zgodny z adresem, na który wystawiona jest karta.

Próbuje już od kilku dni! :/ na różnych przeglądarkach i nic..
Ajuta! :(
Płatności próbuję dokonać kartą Mastercard Prepaid.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:19 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Czyli wychodzi na to że zachęcają do użycia innej karty :)
Ja próbowałem innym prepaidem ale też odrzucało :)
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:24 
Awatar użytkownika

srebrny
netspam napisał(a):

wprowadź nr karty bez spacji
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:24 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
netspam napisał(a):

ze spacją czy bez to bez różnicy :)
BTW ja mam gorzej bo próbuje kupić 4 osobne bilety, co jak 2 się uda a reszta nie ... chyba oleje ryana dzisiaj.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:35 

witam,
dzis chcialem zabukowac 1 bilet karta mastercard prepaid i mialem dokladnei taka sama informacje jak "netspam" mimo iz wszystko wpisalem poprawnie.... :/
nie wiem co ten ryanair wyprawia....
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:36 
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):

wpisuje bez spacji....
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:37 
Awatar użytkownika

niebieski
romuald napisał(a):
witam,
dzis chcialem zabukowac 1 bilet karta mastercard prepaid i mialem dokladnei taka sama informacje jak "netspam" mimo iz wszystko wpisalem poprawnie.... :/
nie wiem co ten ryanair wyprawia....

Napisałem maila do nich, ponieważ otrzymałem 2 maile o odmowie płatności.
Zobaczymy czy z tego adresu ktoś odpisze.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Komor napisał(a):
BTW ja mam gorzej bo próbuje kupić 4 osobne bilety, co jak 2 się uda a reszta nie ... chyba oleje ryana dzisiaj.

mi nie przechodziło ze spacją i wywalało błędy a kupiłem już kilkadziesiąt biletów u francy
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
Komor napisał(a):

mi nie przechodziło ze spacją i wywalało błędy a kupiłem już kilkadziesiąt biletów u francy

Dzisiaj odrzuca wszystko.
Próbowałem już 100 kombinacji i nic, wielkimi literami, małymi, z odstępami i bez.
Za każdym razem odrzuca.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 23 Lip 2012 11:44 
Awatar użytkownika

Ja dzwoniłem do ryana i z każdą minutą rozmowy coraz bardziej rosło mi ciśnienie, bo za minutę ponad 2 zł... a taki gamoń się trafił i rozmowa trwała z 15 minut :/ i nic nie załatwiłem bo coś przerwało mi rozmowę! :/ i mam jakieś 30 zl w plecy..
W rozmowie wyjaśniłem im problem i zażądałem rezerwacji telefonicznej bez opłat na co się zgodzili po rozmowie z jakimś managerem. Niestety jak na ironie nawet telefonicznie nie udało się kupić biletów, bo coś przerwało rozmowę a drugi raz już nie dzwoniłem bo nie mam zamiaru płacić za bilety + 100 zł za rozmowę ;/
ŻAL Panowie i Panie
Spróbuję z innego IP dziś dokonać płatności - zobaczymy....
Ja dziś z mojego IP chyba nic nie zdziałam bo o ile wiem to mam bana:/

Ps. próbuję kupić bilety rt dla 8 osób
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 23 Lip 2012 12:33 
Awatar użytkownika

niebieski
I jak? Dalej to samo czy coś się poprawiło?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości