Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Gru 2013 15:18 

ok leciałem 29.11 z gdn do stn i facet w gdansku sprawdzający bagaże w kolejce pytał sie co to jest (wskazując na drugi bagaż) no i zaczelo sie przekomazanie - on ze dopiero od jutra ja ze mam info o 2 bagazach na karcie pokladowej i tyle moge miec... i na tym sie skonczylo, wzialem 2, nic nie mowil przy wejsciu do samolotu, za to na locie stn-gdn 2.12 wszedzie byly juz doczepione kosze na maly podreczny ale tez nie sprawdzali, z ostrosznosci sprawdzile mswoja torbe foto o wymiarach 20x20x32 i bez problemu weszla wiec jest spoko, poki co bagaz ten moze byc i z olowiu :-) przez te wszystkie zmiany ryanair to moj nr 1 - pomyslec ze kiedys to myslalem o wizz.... :-)
 Profil Relacje PM off  

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
#22 PostWysłany: 05 Gru 2013 17:36 

Leciałem 03.12 STN-WMI. Są ustawione podwójne kosze. Nikt nie sprawdzał wielkości bagaży, wszystko przechodziło bez problemów, nikt nie został zatrzymany.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Gru 2013 23:26 
Awatar użytkownika

niebieski
LIZ->STN bez problemów
STN->TSF bez problemów

#24 PostWysłany: 05 Gru 2013 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
TLL-STN kein problem :)

#25 PostWysłany: 05 Gru 2013 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
04.12., NYO-WAW -> również wszystko poszło gładko (kosza nie zaobserwowałam)

#26 PostWysłany: 06 Gru 2013 02:49 

niebieski
a propo NYO leciałem akurat 1 grudnia, miałem torbę z bagażem (znacznie poniżej rozmiarów dopuszczalnych) i torbę z laptopem, Szwedka kontrolująca boarding passy przyczepiła się do mojego laptopa, bo był o jakieś 2-3 cm za szeroki do małego podręcznego!

akurat w moim przypadku wystarczyło przełożyć bluzę przez ramię, a ręcznik do torby z laptopem i ten domyślnie "większy" bagaż zmieścił się do małego kosza, a laptop do dużego (oczywiście z wielkim zapasem), ale radzę na Szwedów uważać.

w tym roku odbyłem kilkadziesiąt (między 30 a 40) lotów ryanairem i JEDYNY raz kiedy kontrolowano mi bagaż podręczny było w Goteborgu w styczniu tego roku... no i ten przypadek sprzed kilku dni ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Gru 2013 03:50 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Szkoda, że z imigrantami nie są tacy restrykcyjni :) W Tallinie bardzo elegancko, co ciekawe przy drop-in nie było koszy FR ( a wcześniej były).

#28 PostWysłany: 10 Gru 2013 14:23 

Z nowego regulaminu Ryanair...
Cytuj:
Jeden bagaż podręczny na pasażera* o wadze do 10kg i maksymalnych wymiarach 55cm x 40cm x 20cm oraz dodatkowa mała torebka 35 x 20 x20cm.

Ze względu na ograniczoną ilość miejsca bagaże (55 x 40 x20cm) mogą być przewożone w kabinie samolotu, pozostałe będą umieszczone w luku bagażowym bezpłatnie.

Czytając wprost to duży bagaż podręczny zabieramy ze sobą do kabiny a małą torebkę wrzucamy do luku bagażowego. :)

A jak jest w praktyce? Obie mamy przy sobie, czy jakieś inne pomysły realizowane są w praktyce?

Za tydzień lecę Poznań-Ciampino wraz z b.leciwą mamą i musi mieć leki przy sobie, więc stąd to pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 10 Gru 2013 14:35 

Loty: 480
Kilometry: 1 062 263
srebrny
w weekend leciałam WMI-DUB. nikt nic nie sprawdzał, w Modlinie nie mają koszyków? nic nie widziałam (pierwszy raz tam byłam). W Dublinie podobnie. Mam wrażenie, że jakoś kulturalnie było tym razem w FR :)
walizka nad głowa lub pod nogami (jak wejdziesz pierwszy to spokojnie znajdziesz miejsce), torebka pod siedzeniem

#30 PostWysłany: 10 Gru 2013 15:46 

Cześć,
Czy mały bagaż może być w formie reklamówki?
Chcę w nim przewieźć kilka produktów z bezcłówki.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 10 Gru 2013 15:57 
Awatar użytkownika

niebieski
slawekgu napisał(a):
Cześć,
Czy mały bagaż może być w formie reklamówki?
Chcę w nim przewieźć kilka produktów z bezcłówki.

Cytuj:
oraz dodatkowa mała torebka 35 x 20 x20cm.

Dociekliwy Slawku, czy to zdanie sugeruje ci, ze maly bagaz musi byc torebka Louis Vuitton?
Moze byc nawet worek na kartofle jesli miesci sie w wymaganych wymiarach (btw. pewnie bylby to bardzo maly worek na kartofle)

#32 PostWysłany: 10 Gru 2013 22:30 

Może być to bardzo duży worek na ziemniaki, ale wypełniony tylko w części :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:28 

Leciał już ktoś z dodatkowym bagażem? Czy jest podana jego maksymalna waga?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 12 Gru 2013 12:53 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Tak leciał i nie, nie ma limitów wagowych.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 16 Gru 2013 21:40 

czy moze ktoś już wie czy jest jakies ograniczenie wagowe jesli chodzi o ten maly dodatkowy bagaż ? bo z strony ryanara wynika ze ten 55x40x20 moze mieć 10kg a ten drugi juz nie podali .....
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 16 Gru 2013 22:26 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Może być z ołowiu, o ile dasz radę podnieść go nad głową z wyprostowanymi rękami.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 16 Gru 2013 22:28 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
w Katowicach maja już skrzyneczki do sprawdzania rozmiaru małego podrecznego

#38 PostWysłany: 19 Gru 2013 08:53 

witam:) za trzy dni bede pierwszy raz leciała liniami ryanair. Gdzie trafia ta mała dodatkowa torba? Moge ją miec przy sobie, czy jest tak jak pisze w regulaminie, że trafia do luku bagażowego...Prosze pomóżcie:)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 19 Gru 2013 09:46 
Awatar użytkownika

srebrny
AgnieszkaSko napisał(a):
witam:) za trzy dni bede pierwszy raz leciała liniami ryanair. Gdzie trafia ta mała dodatkowa torba? Moge ją miec przy sobie, czy jest tak jak pisze w regulaminie, że trafia do luku bagażowego...Prosze pomóżcie:)

nigdzie nie jest w regulaminie napisane, że mała torebka będzie w luku !

treść regulaminu jest następująca
Jeden bagaż podręczny na pasażera* o wadze do 10kg i maksymalnych wymiarach 55cm x 40cm x 20cm oraz dodatkowa mała torebka 35 x 20 x20cm.

Ze względu na ograniczoną ilość miejsca bagaże (55 x 40 x20cm) mogą być przewożone w kabinie samolotu, pozostałe będą umieszczone w luku bagażowym bezpłatnie.

Dodatkowy/zbyt duży bagaż podręczny nie będzie akceptowany przy wejściu do samolotu z wyjątkiem sytuacji gdzie możliwe będzie umieszczenie takiego bagażu w luku bagażowym za dodatkową opłatą £60/€60 (z zastrzeżeniem podatku VAT na trasach krajowych). Jeśli nie jesteś pewien czy Twój bagaż będzie zaakceptowany, sprawdź to przy odprawie bagażowej przed przejściem przez kontrolę bezpieczeńtwa.

*z wyjątkiem niemowląt podróżujących na kolanach rodziców

a tu po angielsku
Due to cabin space limitations only 90 cabin bags (55 x 40 x 20 cms) can be carried in the cabin, any remainder will be carried free of charge in the aircraft hold.

IMO znowu jakiś as źle przetłumaczył regulamin, znaczy się nie doprecyzował, później rodzą się takie niepotrzebne pytania nadgorliwców.
Jest tak, że w kabinie mieści się 90 bagaży o wymiarach (55 x 40 x 20), jeśli będzie więcej bagaży to one wylądują w luku bagażowym. Koniec kropka.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 19 Gru 2013 10:46 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
IMO znowu jakiś as źle przetłumaczył regulamin

z treści którą podaleś jasno wynika, że jest tak jak mówisz, 'IMO' niepotrzebne : )
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości