Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 16 Wrz 2022 18:21 

HON fly4free
@Przemm; oczywiście, można oszczędzać na samym sobie, albo zabukować sobie hotel na dzień (day stay) czy noc, skoro przewoźnik go nie oferuje w danej konfiguracji.
 Profil Relacje PM off  

Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa
Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami
#82 PostWysłany: 29 Wrz 2022 20:51 

Nieciekawa informacja dla osób z dłuższym stopoverem w Doha :|

Cytuj:
Qatar pauses visit visas during FIFA World Cup 2022

https://www.traveldailymedia.com/qatar-pauses-visit-visas-during-fifa-world-cup-2022/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 10 Paź 2022 16:23 

Loty: 17
Kilometry: 34 011
Lecę niedługo do Bangkoku. Powrót mam zaplanowany na 16.11.2022r. Stopover 21h. Wszystko zaplanowane, żeby pozwiedzać miasto, a oni wymyślają karty wjazdowe dla turystów jedynie na bilecie meczowym. Czy ktoś ma pomysły jak można to ominąć? Jeśli komuś udałoby się wyjść poza lotnisko bez karty proszę o informację na forum :(
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 18 Sty 2023 19:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
-- 18 Sty 2023 19:12 --

Oferta Discover Qatar tylko dla osób których loty QR mają zaplanowaną przesiadkę w DOH większą niż 12 h ;) . 5* hotele dostępne od 37 EUR. Jest parę fajnych hoteli jak na te ceny Four Points by Sheraton Doha czy Hyatt Regency Oryx Doha lub InterContinental Doha The City.

https://www.discoverqatar.qa/
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 18 Sty 2023 19:17 

platynowy
Fajna sprawa ale czy lista hoteli się zmieniła / staniała?
Bo ta oferta od QR jest od bardzo dawna :) i pojawiała się nie raz na forum.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 18 Sty 2023 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Bylo zawieszone podczas mistrzostw świata w katarze i kaszlu.
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#87 PostWysłany: 18 Sty 2023 21:23 
Awatar użytkownika

srebrny
A jak to dokładnie działa regulaminowo? Bo można np. wymusić kilka dni stopu na locie do EVN albo GYD za 1600, co w zasadzie jest sposobem na umiarkowanie tani lot do Kataru. Takie coś przejdzie? Bo jak kilka dni temu bawiłem się w Discover Qatar to tej wyszukiwarce nie przeszkadzało, że pobyt ma 3 czy 4 noce, a wątpię żeby Qatar na jakiejkolwiek trasie miał takie długie przesiadki :) Coś takiego przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 18 Sty 2023 21:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jesteś bardzo naiwny jeśli w ogóle myślisz że mogłoby się to udać.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 18 Sty 2023 21:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Najwyraźniej za dużo czasu na fly4free spędzam i wierzę w cuda.

Hotel jest częściowo odpłatny, a program nazywa się Discover Qatar, którego celem jest rozwój Kataru jako kierunku turystycznego, więc gdyby przeszło to by mnie szczególnie nie zdziwiło.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 18 Sty 2023 21:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W sumie myślałem że tu chodzi o hotel przy przesiadce a teraz widzę "stopover" więc może i tak.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 18 Sty 2023 23:51 

Można do 4 nocy maksymalnie.
"Each stopover night duration is up to 24 hour stay. A maximum of 4 nights can be booked under this offer depending on the flight journey."
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 03 Lut 2023 12:39 

Będę miał w lutym przesiadkę w Doha z 20h czekania...

Rozważam zabookowanie hotelu z Discover Qatar, ale zastanawia mnie kilka rzeczy.

Czy długo trzeba czekać na wyjście z lotniska?
Czy wracając na lotnisko mogą być też jakieś czasochłonne utrudnienia? 2h przed odlotem wystarczy czy to za mało?
Czy jest jakiś tani transport z/na lotnisko w godzinach nocnych/wczesno rannych?

Może ktoś miał podobne dylematy?
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 03 Lut 2023 13:04 

Loty: 153
Kilometry: 334 757
niebieski
1. NIE
2. NIE 2a. Tego niekt nie przewidzi
3. TAK

PS: Wszystkie te informacje sa na forum albo śmiało można wyguglować. Ale odpowiedzi Ci udzieliłem na pytania.
PS2: Odpowiedz do pkt 3 jest banalna - taksówki jeżdzą 24h na dobę.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#94 PostWysłany: 03 Lut 2023 14:13 

niebieski
Oprócz taksówek masz jeszcze Uber, który w Dosze działa naprawdę dobrze, nawet właśnie o bardzo wczesnych godzinach. Na lotnisku masz darmowe Wifi, w hotelach zazwyczaj też.
Natomiast podstawowy transport to metro. Od 6 rano zazwyczaj działa, ale w piątek startuje już zdecydowanie później.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 03 Lut 2023 15:25 

Loty: 197
Kilometry: 684 568
niebieski
Emejcz napisał(a):

Może ktoś miał podobne dylematy?

Analogiczną sytuację miałem krótko przed pandemią czyli w szczycie przewozów lotniczych. Przylot do Dohy i z całego samolotu do kontroli paszportowej idą 4 osoby, w tym nas dwoje. Kolejek żadnych.
Powrót nazajutrz: podobnie, pusto do kontroli paszportowej, niewiele osób do bezpieczeństwa.

Najpierw mnie to zdziwiło ale z drugiej strony po zastanowieniu się nie powinno, bo jest to lotnisko, gdzie przewija się mnóstwo osób w tranzycie ale jako cel podróży wybiera je mniejszość.
Bagaż był nadany do końca ( w końcu to tylko długi tranzyt), karty pokładowe na całą drogę mieliśmy, więc poszło sprawnie.
Oczywiście, nie wiem, jak to wygląda teraz, ale pasażerów jest raczej mniej niż na przełomie stycznia i lutego 2020. zatem kolejki i spiętrzenia by były w przypadku znacznie szczuplejszej obsady pracowników lotniska, ale nie było takich doniesień (w przeciwieństwie do niektórych lotnisk europejskich).
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 21 Sie 2023 21:31 

platynowy
Dobra rozpiska: informacje, hotele, zasady itd

https://www.flynous.com/qatar-airways-stopover-in-doha/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#97 PostWysłany: 22 Sie 2023 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 187 034
niebieski
Dodatkowo rezerwacja jest weryfikowana przed przyjazdem.

Sam rezrewowalem hotel przez Discover Qatar dwa miesiace temu na styczen i przedwczoraj otrzymalem maila ze moja 'aplikacja' przeszla pozytywna weryfikacja i oczekuja mnie w Katarze. Podczas rezrewacji podawalem rowniez numer biletu. Roznica tylko polega na tym, ze lot do/z Katarzu mam realizowany przez QR.

Temat postu: Stopover Doha
#98 PostWysłany: 04 Cze 2024 18:14 
Awatar użytkownika

Hej Grupa,

Czy Ktoś mógłby się podzielić aktualnymi doświadczeniami ze Stopover-u w Doha.

Nasłuchałem się na świecie jak ludzie zachwalali Stopover w Doha. Mówili o darmowych wycieczkach i super tanich hotelach.
Zrobiłem sobie taki test:
Wbiłem bilet w dwie strony do Seulu bez stopover-a wyszła mi kwota X
Później wybiłem multicity z wylotem na następny dzień - wyszła mi ta sama kwota X
Jak wbijałem ze stopoverem w Doha i wylot na następny dzień to bilet wychodził o 600 zł drożej. Jeśli miałbym doliczyć do tego 14 USD = 50 zł
Za 650 zł to mam tam hotel i spię jak król :)

Jaka jest korzyść z tych stopoverów - może ja czegoś nie wiem.

Pozdrawiam
Tomek
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Stopover Doha
#99 PostWysłany: 04 Cze 2024 18:44 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
Ja mialem w ostatni weekend 21 godzinną przerwę między lotami w Doha. Nie miałem darmowego hotelu ponieważ był wcześniejszy lot. Otrzymałem rabat na nocleg. Hotel 4* kosztował mnie ok 100 zł.
Na temat zakupu biletu nie będę się wypowiadał. W moim przypadku wybrałem bilet z najdłuższą możliwą przerwą.
deerrr lubi ten post.

Temat postu: Re: Stopover Doha
#100 PostWysłany: 04 Cze 2024 19:39 

Loty: 466
Kilometry: 1 035 309
srebrny
korzyśc taka, że mozesz zobaczyć nowy kraj. Doha to raczej betonowe miasto, więc nie spodziewaj się drugiego Rzymu. Na suku zobaczysz np. sklepy z sokołami. W zatoce trochę wieżowców, są jakieś muzea. jeśli byłes w jakimś innym arabskim mieście, zwłaszcza na Półwyspie to nic wow nie zobaczysz :)
deerrr lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości