Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Tokio
#81 PostWysłany: 01 Wrz 2023 13:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W JP spałem wyłącznie z Agody po cenach znacząco niższych, niż gdzie indziej. Totalnie bez problemu. W jednym hotelu nawet mi powiedzieli, że mam zarezerwowane 3 pokoje :D
 Profil Relacje PM off
luke_ro lubi ten post.

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
#82 PostWysłany: 24 Lis 2023 10:50 

niebieski
Ja tak tylko dopiszę do tego wątku, ameryki nie odkrywając, że jakby ktoś się nastawiał na spanie w sieci APA ale nie bardzo wiedział w której, to ja polecę https://www3.apahotel.com/hotel/syutoken/tokyo/yamanote-otsuka-eki-tower/ APA hotel w pobliżu stacji Otsuka.

Dlaczego akurat tę?
- Jest to jedna z tańszych miejscówek APA z hotelowym onsenem
- Jeszcze raz, ma hotelowy onsen ;)
- pięć minut piechotą od stacji Otsuka (Yamanote), a więc dobra komunikacja wszędzie -- 15 minut na Shinjuku, 20 minut do Tokio Staton
- Dookoła stacji Otsuka dużo wieczornego jedzenia w 'lokalnych' cenach -- jak ktoś chce zjeść sobę za pińcet jenów to problemu nie będzie
- A dodatkowo, jak ktoś ma ochotę jadać japońskie śniadania w gyudonowej sieciówce, pod stacją jest Yoshinoya.

A poza tym APA jak APA. Pokoje małe, hotel ładny, czysto jest, onsen jest. Jak na kilka dni w mieście, to jest wspaniale.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 28 Lis 2023 17:28 
Awatar użytkownika

złoty
odnosnie sieciowki APA, tutaj male wyjasnienie w innym watku dlaczego pokoje tam sa takie tanie:

2catstrooper napisał(a):
Hotele APA są tanie, bo rodzina Motoya, która jest właścicielami sieci w ten sposób stara się propagować swojej poglądy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Toshio_Motoya

Są skrajnie prawicowi, nie wierzą, że Japonia popełniała zbrodnie wojenne, uważają, że agresja Japonii na inne kraje podczas wojny, maskara Nankinu i "comfort women" to fikcja i to wymysł chińskiej propagandy.
Są również antysemitami.

W pokojach hotelowych APA można znaleźć literaturę na te tematy.

Nocując w APA dofinansowujecie działalność tej rodziny i wspieracie ich wariactwo.

Jak komus nie przeszkadza, to spoko. Ale jak ktos chce wiedziec zanim wyda pieniadze, to teraz wie.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 28 Kwi 2024 19:42 

platynowy
Zatrzymałem się w Sakura Hotel Ikebukoro (dostępny na bookingu). Fajna dzielnica, setki restauracji i sklepów, wszędzie blisko. Dużo się dzieje do późnych godzin nocnych.

Na śniadanie była zupa, masło, tosty i dżem. Zupa nie przechodziła przez gardło, więc raczyliśmy się opiekanymi tostami.

Warunki, no cóż, ciężkie, ale bywały gorsze. Uprzedzam pytania, telewizor działał

Pobyt w terminie 16-21.04 w cenie 51400 JPY (~1300 zł.) za dwójkę. ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
marek1984 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości