Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1857 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#1461 PostWysłany: 20 Gru 2023 15:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W liniach tradycyjnych nie ma możliwości jakiejkolwiek zmiany nazwiska osoby podróżującej natomiast w przypadku rezygnacji z podróży ze względów zdrowotnych (odpowiednio udokumentowane) wiele lotniczych zwraca pełną cenę biletu niezależnie od warunków taryfy.
 Profil Relacje PM off
cool_aka_romeo lubi ten post.
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

6 dni na Malcie za jedyne 500 PLN. Bezpośednie loty z Warszawy i noclegi w bardzo dobrym hotelu 6 dni na Malcie za jedyne 500 PLN. Bezpośednie loty z Warszawy i noclegi w bardzo dobrym hotelu
Tanio! Czarterowe loty na Zanzibar z Poznania za 1749 PLN Tanio! Czarterowe loty na Zanzibar z Poznania za 1749 PLN
#1462 PostWysłany: 20 Gru 2023 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 484
Kilometry: 489 117
niebieski
@kemot. Dzięki niewiele się spodziewałem. Czy jak jedna lub dwie osoby z rezerwacji nie polecą to czy TK nie skasuje powrotu, dla pozostałych 4 osób?
 Profil Relacje PM off  

#1463 PostWysłany: 20 Gru 2023 16:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie
 Profil Relacje PM off
cool_aka_romeo lubi ten post.
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

#1464 PostWysłany: 20 Gru 2023 16:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Harvi napisał(a):
@rllDNL
Pisz na WAWCUSTOMER@thy.com
Pamiętaj że jak chdsz zmieniać lot na inny kraj to musi być on z danego regionu. Np nie zmienisz Indii na Meksyk ale na Malediwy już tak.

Posłowie dla skończenia historii. Sprawa nie rozwiązania. Zazwyczaj po wysłaniu screenów z błędami oraz tym, że sami piszą o tych zmianach i w mojej rezerwacji i w e-mailu kontakt się kompletnie urywa. Jeśli się nie urywał to byłem odsyłany na infolinię, na infolinii na odwrót.
 Profil Relacje PM off  

#1465 PostWysłany: 28 Gru 2023 13:17 

Pytanie o Okęcie - czy kasa biletowa Turkisha nadal istnieje? Otrzymałem sprzeczne informacje z 1) internetu 2) oficjalnej strony turkisha 3) supportu turkisha 4) Okęcia

1 i 2 twierdzi, że takowa istnieje
3 i 4 twierdzą, że takowa nie istnieje

Co na to podróżnicza brać?

#1466 PostWysłany: 28 Gru 2023 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 475
Kilometry: 705 259
platynowy
Ja nie znalazłem szukając "w terenie".

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Wojtasior uważa post za pomocny.

#1467 PostWysłany: 28 Gru 2023 14:29 

HON fly4free
Wojtasior napisał(a):
Pytanie o Okęcie - czy kasa biletowa Turkisha nadal istnieje? Otrzymałem sprzeczne informacje z 1) internetu 2) oficjalnej strony turkisha 3) supportu turkisha 4) Okęcia

Powinna być kasa biletowa obsługująca TK w okolicy czasowej odlatujących rejsów.
 Profil Relacje PM off

#1468 PostWysłany: 28 Gru 2023 21:36 

platynowy
Zdaje sobie sprawę, że szanse że ktoś to testował są znikome, ale zapytam i tak:

Czy poza IST, TK pozwoli mi nadać bagaż jak stanowisko check-in będzie odprawiało wcześniejszy lot TK tego samego dnia?

(Przykładowo, lecę TK o 16:45 z LHR, a stawiam się do stanowiska check-in rano, gdy odprawiają lot TK o 11:10). Wydaje mi się że technicznie mają możliwość przyjęcia bagażu i wydrukowania BP, ale prawdopodobnie nie będą do tego chętni. Ale może akurat ktoś to testował (nie koniecznie w LHR)? :)
 Profil Relacje PM off  

#1469 PostWysłany: 28 Gru 2023 22:27 

niebieski
Zależy od linii i ich możliwości technicznych na danym lotnisku
Ja na lhr ta często robię na LO bez problemu.
Myślę że powinno przejść to Twoje bez większych problemów…
 Profil Relacje PM off  

#1470 PostWysłany: 28 Gru 2023 22:32 

HON fly4free
Przede wszystkim często takie odprawy na lotniskach nie-hubowych robią niezależni agenci "trzeci" na zlecenie danej linii i oni nie wykroczą poza obowiązujące ich i uzgodnione ze zleceniodawcą procedury; więc technicznie może być wszystko wykonalne, ale formalnie nie, jeśli manuale czegoś zabraniają / wyraźnie nie dopuszczają.
 Profil Relacje PM off  

#1471 PostWysłany: 28 Gru 2023 22:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W LHR jest self-service kiosk in
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... n-options/

Więć może być także self-service bag drop (SSBD). Niestety w google dawne art z 19 gdzie nie mają TK w liscie
 Profil Relacje PM off
NBE322 lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

#1472 PostWysłany: 29 Gru 2023 02:45 

niebieski
Odpowiadając na tak zadane pytanie, to w Bodrum nie było z tym problemu. Ale obstawiam, ze to nie rozwieje Twoich watpliwosci
 Profil Relacje PM off  

#1473 PostWysłany: 02 Sty 2024 12:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Melbourne jako pierwsze miasto w Australii, do którego Turkish będzie latał:
https://www.paddleyourownkanoo.com/2024 ... stination/
https://www.2paxfly.com/2024/01/02/turk ... stination/
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
pawfazi uważa post za pomocny.

#1474 PostWysłany: 02 Sty 2024 13:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Już się ucieszyłem, że zrobili prezent na nowy rok i ogłosili konkrety, a tu niestety nadal tylko mgliste sygnały :(
To "rozpoczęcie lotów" między 15 i 25 marca zapowiedzieli już jakiś czas temu (chyba gdzieś o tym wspominałem), ale biorąc pod uwagę, że to już przecież lada chwila, aż dziw bierze, że nie ma jeszcze rozkładu.
Istotne jest też, że na początku loty mają być ze stopem w SIN (póki nie dostaną A350 ULR), a nie złożyli tam jeszcze wniosku o pozwolenie na loty 5th freedom z SIN do MEL (lub SYD). Oczywiście, mogą na razie zacząć tak, że będą tam robić tylko stop techniczny, ale bez możliwości osobnego sprzedawania lotów na SIN-MEL/SYD, nie wiem, czy będzie im się to kalkulować...

Osobiście trzymam jednak kciuki, żeby jak najszybciej się to wyjaśniło, bo mam pewne plany wobec tej trasy :)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#1475 PostWysłany: 02 Sty 2024 13:36 

Loty: 152
Kilometry: 315 192
srebrny
marek2011 napisał(a):
Wojtasior napisał(a):

Powinna być kasa biletowa obsługująca TK w okolicy czasowej odlatujących rejsów.

Jak nam TK odwołał lot to odesłano nas do LS Services, obok okienek biur podróży i tam zmieniano nam loty.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1476 PostWysłany: 02 Sty 2024 16:20 

niebieski
marek2011 napisał(a):
@Lucas84: problemem jest to, że miejsca z łóżeczkami są zarazem miejscami "premium" bo mają większą przestrzeń na nogi niż standardowe rzędy i wielu ludzi je z tego względu wcześniej wykupuje. Jeśli na twoim rejsie już nie ma wolnych miejsc tego typu (obok) to najpewniej znaczy że ktoś inny je zarezerwował. Więc jeśli chcesz mieć jednak łóżeczko, to może się okazać, że któryś z was będzie tam siedział z dzieckiem a inni będą siedzieć w innych rzędach, niestety. Nie liczyłbym też że ktoś się zamieni w tej sytuacji - ze względu który napisałem wyżej - jeśli ktoś opłacił to miejsce to z niego nie zrezygnuje za inne "zwykłe".
Zwykle, o ile cala rodzina jest na jednej rezerwacji, to się ich nie rozdziela (o ile da się fizycznie posadzić razem), ale z drugiej strony nie ma też nigdzie gwarancji takiego siedzenia. Równie dobrze jak leci np. dwójka rodziców i dwoje dzieci mogą siedzieć w układzie 2 + 2 w różnych rzędach.

Wiem, że trochę czasu już minęło od tej dyskusji, ale opisze tylko swój przypadek ;)
Ostatnio 23.12 lecieliśmy na trasie Hanoi-Stambuł. Lecieliśmy z niespełna dwulatkiem. Celowo nie rezerwowaliśmy łóżeczka bo nasze dziecko jest po prostu za duże i za ciężkie wg danych na stronie Turkisha ;) Poza tym wydawało nam się to po prostu zbyt drogie. Np. KLM daje miejsca oraz łóżeczko za darmo.
Ale jakie było nasze zdziwienie kiedy podczas odprawy online system sam przydzielił nam miejsca z większą ilością miejsca na nogi i możliwością powieszenia łóżeczka. Być może wpływ na to miała data lotu. Była to noc z 23 na 24 grudnia. Obłożenie samolotu nie było 100 %, ale też tylko pojedyncze miejsca były wolne. Dodatkowo też nie przydzielono miejsca nikomu obok nas. Mieliśmy 3 miejsca dla siebie i łóżeczko dla dziecka ;) Trochę wystawały mu nogi, ale generalnie na 11 godzin lotu 9 całkowicie przespał ;) Więc nie jest ten Turkish pod tym względem taki zły ;)
Możliwe też, że wpływ na to miał czas odprawy. Zrobiłem to niezwłocznie po tym jak tylko dali taką możliwość. O 22.30 otworzyli check-in online, a już 22.40 byliśmy odprawieni. I może mieliśmy tez dużo szczęścia, że nikt nie wykupił tych miejsc. Sam nie wiem, ale nie ukrywam, że było bardzo komfortowo :)
 Profil Relacje PM off  

#1477 PostWysłany: 03 Sty 2024 13:36 

niebieski
Zeus napisał(a):
https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/manage-booking/

Proszę o pomoc!
Jak wpisuje PNR i nazwisko, to nie odnajduje mojej rezerwacji. W aplikacji ją widzę, natomiast nie mam żadnych informacji o biletach typu numer... czy coś przeoczyłam.Może błędem było podanie tylko numeru telefonu, bo tylko sms przyszedł, a nie pamiętam, bym maila podawałam jak kupowałam te bilety. Chciałabym na większym ekranie to posprawdzać, ale nie wiem jak...da się coś z tym zrobić..?pomoże ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#1478 PostWysłany: 03 Sty 2024 14:01 
Awatar użytkownika

złoty
W jakiej aplikacji?
Jak kupiłaś ten bilet? (OTA\linia)
 Profil Relacje PM off  

#1479 PostWysłany: 03 Sty 2024 14:13 

niebieski
Na stronie linii kupowałam.
W aplikacji TK widzę tą rezerwacje, ale chciałabym przez stronę na nią wejść a nie mogę.
Bilety kupowane w maju ubiegłego roku, natomiast po dwóch dniach dostałam info o "kosmetycznych" zmianach w godzinach lotów, no i teraz przyszedł czas by coś z tym spróbować pokombinować, no ale wolałabym to na dużym ekranie zrobić, ale jakoś nie potrafię, bo mnie nie odnajduje.
Nie dostałam żadnej informacji na maila, ale już nie pamiętam czy go podawałam przy zakupie....pieniądze poszły z karty, więc mam nadzieję, że mam kupione te bilety
 Profil Relacje PM off  

#1480 PostWysłany: 03 Sty 2024 14:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Otwórz mail o zmianach w komputerze i spróbuj kliknąć "manage booking" (czerwone pole w górnej części maila), a wtedy powinno Cię przenieść automatycznie do Twojej rezerwacji.
Jeśli masz konto w Miles&Smiles, zaloguj się na stronie Turkish Airlines i wejdź w "My flights" - jeśli robiąc rezerwację podałaś swój nr Miles&Smiles, ten lot powinien się tam znajdować.
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1857 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości