Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Cze 2013 14:04 

Witam wszystkich na forum,
Świetna relacja! Również planuję wyprawę nad Lysefjord, jak długo zajęło wam pokonanie trasy Songesand-Kjerag? Ta chatka, w której spaliście to Songedalen? Pytam, ponieważ chciałbym oszacować czas wędrówki z Preikestolen na Kjerag. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam Maciej
mój mail: maciej124@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️ Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️
Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷 Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷
#22 PostWysłany: 26 Cze 2013 11:28 

Tak, to ta chatka. Od tej chatki na Kjerag był cały dzień marszu - wyruszyliśmy o 8, na Kjeragu stanęliśmy około godziny 20. Z przystani Songesand do chatki są około 2,5 drogi.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 24 Sie 2013 14:26 

hej :)

W przyszlym tygodniu chce z koleżanką zrobić podobną trase jak wy. Mam pytanie skąd wy wsiadaliście na prom do songesand? Z pod preikestolen? Czy bedąc w Songesand widziałeś może promy kursujące do Lysenbont? Szukam w internecie czy istnieje takie połączenie ale niestety nie moge znaleć.

Byłaby szansa żebyś wysłał mi mapy które miałeś na aparacie?

:)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Sie 2013 16:06 

Jakby się ktoś wybierał na Trolltungę to służę pomocą.
Relacje z podróży można znaleźć na moim blogu, w zakładce po prawej stronie pt. "Zimny kraj, zimne dziewczyny czyli .... Welcome to Norway"

Pozdrawiam
Jarecki
www.rosczak.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 24 Sie 2013 16:46 

niebieski
@Jarecki
Czy mógłbyś podać swojego mejla, mam kilka pytań odnośnie waszej podróży?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Cze 2014 12:38 

Loty: 77
Kilometry: 194 843
van napisał(a):
W drodze powrotnej przyszła pora na największą atrakcję, kamień Kjeragbolten

mam pytanie, które może zostać uznane za dziwne;) ale jak dużo adrenaliny przysparza wejście na kamień? :) I czy trzeba stosować jakieś specjalne techniki, żeby się na niego dostać? na czworakach, o tyczce czy wystarczy zwykły krok i zatrzymanie bicia serca ? ;)

PS. fajny wyjazd i relacja!
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Sie 2014 09:05 

niebieski
Może pytanie z innej beczki, ale jak jest z komarami i kleszczami? Wybieram się do Norwegii lada dzień.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 11 Kwi 2016 21:36 

Cześć
Sorki że odkopuje stary temat ale chciałym sie dowiedzieć jak wygląda sprawa z przemieszczeniem sie z Preikistolen do Kjerag. Czy jest jakiś szlak miedzy tymi miejscami do przebycia droga ladowa, czy trzeba plynac promem. Za kazda informacje bede dozgonnie wdzieczny :D
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 11 Kwi 2016 21:45 
Awatar użytkownika

Drogą lądową to kilka dni spaceru albo 3 godziny autem. Prom bezpośredni nie pływa, ale jest jeden co skróca drogę :)
luafanti lubi ten post.

#30 PostWysłany: 13 Kwi 2016 18:05 

W grę wchodzi tylko wędrówka pisza , właśnie bezpośrednio z prekistolen do kjerag. Mógłbyś mi opisać jak wygląda ta trasa albo odesłać do jakiegoś źródła, bo za cholerę nie mogę znaleźć informacji na ten temat
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 13 Kwi 2016 18:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Zobacz sobie tutaj:

http://www.ut.no/kart/?lat=59.01829&lng ... fore=false
luafanti lubi ten post.
luafanti uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości