Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Uber w Bombaju
#1 PostWysłany: 30 Gru 2014 13:41 

Jeździł ktoś Uberem w Bombaju?
Jakie wrażenia?
Mówią po angielsku czy są problemy?
Jak jest z obciążaniem karty?
Jakieś problemy przy zamawianiu ubera na lotnisko międzynarodowe?
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
 Temat postu: Re: Uber w Bombaju
#2 PostWysłany: 30 Gru 2014 13:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przyłączam się do pytania, mam trochę kredytów w aplikacji do wykorzystania w USD, DKK i PLN - nie będzie problemem ich wykorzystanie, czy też muszę zapłacić pełną kwote w INR?

#3 PostWysłany: 16 Lut 2015 13:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odświeżam dla potomnych: kierowcy mówią po angielsku, na lotnisko wiozą bez żadnych dopłat, wjeżdżają jako auto prywatne pod same drzwi na poziomie terminalu, czyli lepiej niż taxi.
Kartę obciążają bez kłopotu, bank nic nie marudził, oczywiście kredyty w innych walutach nie zadziałają.
Za referala uber daje 600inr, da się za to trochę pojeździć.
koncentrator uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 02 Lut 2024 11:41 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Ktoś jeździł ostatnio

Ja próbowałem w centrum Mumbai złapać ale nie zadziałało z jakiegoś powodu (nie pamiętam już, w ogóle odmówiło -wtedy jeszcze nie miałem indyjskiej karty SIM, może dlatego).

Natomiast z lotniska do Andheri pokazało 360 INR (nie brałem). Riksza w drugą stronę wyszła 130 INR (co w praktyce i tak było 50 INR więcej niż według licznika powinno być)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Lut 2024 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 257 587
HON fly4free
Ze względu na zakazy z niektórych miejsc do niektórych nie dojedziesz Uberem, jeśli w pobliżu są tylko tuk-tuki. Może to było przyczyną. Tak poza tym zawsze działał.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lut 2024 16:08 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
To mała aktualizacja: w Mumbai się nie udało, ale w Jaipurze tak.

Kierowca prawdopodobnie zadzwoni do ciebie, żeby zapytać gdzie jesteś. Można podać np nr sklepu i ulice przy której jesteś. Teoretycznie jak nie podasz to powinien do ciebie przyjechać, ale ja raz na początku nie wiedziałem o co chodzi (w końcu mają w aplikacji moją lokalizację no nie) i nie podałem, i kierowca chyba podjechał niedaleko i czekał, a potem anulował jazdę. Przynajmniej tak to wyglądało na mapie. Za drugim razem (inny przejazd/kierowca) zadzwonił i stał niedaleko, powiedziałem żeby czekał i sam do niego poszedłem.
 Profil Relacje PM off
meczko uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość