Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 252 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 11 Lis 2023 23:26 

HON fly4free
Jak z Europy to powinni dać nocleg -> plus przerzucają na wszystko co jest, także z przesiadkami.
 Profil Relacje PM off  

#WOŚP33: licytuj bon o wartości 3000 PLN na dowolną wycieczkę od Wakacje.pl #WOŚP33: licytuj bon o wartości 3000 PLN na dowolną wycieczkę od Wakacje.pl
Majówka w Azji: Hongkong na tydzień za 3481 PLN. Loty z dużym bagażem z Warszawy + 4* hotel Majówka w Azji: Hongkong na tydzień za 3481 PLN. Loty z dużym bagażem z Warszawy + 4* hotel
#202 PostWysłany: 12 Lis 2023 02:19 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 520
Kilometry: 1 101 594
Z BOG do EWR mieliśmy pogodowe dly i też dali hotel bo straciłem przesiadkę do AMS. Na szczescie udało się wymusić LO via WAW do AMS :> tego samego dnia wiec nie skorzystałem ale hotel miałem potwierdzenie chwile po wyladowaniu w EWR

#203 PostWysłany: 30 Lis 2023 23:04 

Cześć, planujemy z partnerką lot z Berlina do Nowego Jorku liniami UA. Rozważamy zakup biletów w wariancie basic economy. Mamy kilka wątpliwości odnośnie bagażu, według strony https://www.united.com/en/us/fly/travel ... onomy.html bezpłatnie możemy zabrać na pokład bagaż osobisty oraz podręczny, zgadza się? Drugie pytanie jeżeli jedno z nas chciało by dokupić bagaż rejestrowany to można to zrobić 24h przed odlotem i taki bagaż, kosztuje 75$ w jedną stronę, zgadza się?
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 01 Gru 2023 00:12 
Awatar użytkownika

złoty
A czy na stronie linii United nie jest jasno napisane ?
 Profil Relacje PM off
Nvjc lubi ten post.

#205 PostWysłany: 01 Gru 2023 09:51 

Właśnie nie do końca. Na wskazanej przeze mnie stronie jest zapis: "Checked bags If your flight across the Pacific is international, you get one free checked bag.", dalej jest odnośnik do kalkulatora wyceny bagażu i dla "General and non-members in Basic Economy cabin" jest informacja o opłacie w wysokości 75$.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 01 Gru 2023 09:53 

niebieski
Chodzi o Guam / Japonię, nie dotyczy Twojego przypadku, więc sztuka jest płatna.
 Profil Relacje PM off
Matblo lubi ten post.

#207 PostWysłany: 01 Gru 2023 10:05 

Dzięki za rozwianie wątpliwości
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 01 Gru 2023 11:30 

Maciek737 napisał(a):
Chodzi o Guam / Japonię, nie dotyczy Twojego przypadku, więc sztuka jest płatna.

Pełny zapis jest taki "Carry-on bags are not included unless you're flying to South America, across the Atlantic or on an international flight across the Pacific. You can prepay to check a bag or check a carry-on at your gate for the regular bag fee plus an additional $25.".
Więc czy na pewno?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 01 Gru 2023 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 1 184 120
niebieski
Moim zdaniem, lepiej kupić normalny bilet, nie basic, jesli chce się zabrać bagaż rejestrowany. W USA bagaz kosztuje tylko $25-30, ale na transatlantyckich trasach jest drogo i taniej wychodzi normalna taryfa z bagażem w cenie.

Zauważyłam też, że przy nie-basic, można wybrać za darmo miejsca płatne. Nie wszystkiego, tylko te najtańsze, ale zawsze coś.

Dodam później recenzje z moich 4 lotów United.

#210 PostWysłany: 01 Gru 2023 15:40 

Chyba nie do końca się opłaca kupić normalny bilet. Bilety dla dwóch osób z Berlina do Nowego Jorku w dwie strony w klasie basic economy to 797.60$, Natomiast economy to już 1,325.60$. Wystarczy nam bagaż rejestrowany tylko dla jednej osoby, za który wychodzi 150$ w dwie strony. 947,6$ to mniej niż 1,325.60$

Kupując nawet osobno bilety jeden w klasie basic economy za 398,80, a drugi w klasie economy za 662,80 łącznie daje 1061,6 czyli drożej. To chyba, że coś źle liczę i stąd był mój cały pierwszy post - czy prawidłowo interpretuję cennik.

Ostatnio edytowany przez marcinsss, 02 Gru 2023 08:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 01 Gru 2023 19:27 
Awatar użytkownika

niebieski
W przypadku mojej ostatniej trasy, normalny bilet byl droższy od basic o £100, co było niższą kwotą niż potencjalne dodatkowe opłaty. Najwyraźniej z Berlina maja inną strukture taryf i kosztów.

Po moich ostatnich doswiadczeniach z anulowaniem biletow UA, standardowa ekonomiczna była lepszą opcją. W Basic jest opłata za anulowanie biletu £150, w normalnej taryfie oddali wszystko w ramach future travel credit.

#212 PostWysłany: 20 Gru 2023 16:07 

Cześć, mam w linii United zaległy Electronic Travel Certificate ważny do 31.12.2023. Przedłużony już kilkakrotnie, bo został przyznany za odwołany lot w 2020 przez Covid :)
Próbowałem wielokrotnie wyprosić żeby zmienili formę na cash refund, ale się nie udało, więc zostałem z ETC. Nie planuję podróży w United w najbliższym czasie i zależy mi żeby jeszcze jakoś spróbować odzyskać te środki lub przedłużyć ETC na 2024.
Czy ktoś z Was miał doświadczenie z czymś takim lub wie jakie są sprawdzone sposoby aby przedłużyć ETC? Czytałem na Reddicie o jakimś sposobie, gdzie kupuje się fully refundable ticket delikatnie powyżej kwoty z ETC i następnie po jakimś czasie odwołuje ten lot. Ale były sprzeczne opinie, niektórym zwracało ETC z tą samą datą 31.12.2023. Może zakupić bilet, ale poczekać z odwołaniem do stycznia?
Albo ktoś z Was może planuję kupować loty jeszcze w grudniu z United, to chętnie użyczę "kredytów" :)
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 21 Gru 2023 10:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Tez niedawno czytalam takie opinie, zeby kupic bilet zwykly albo zwrotny, koniecznie drozszy niż posiadana kwota, a potem anulować. Mozesz kupic fully refundable teraz, anulowac za 2-3 dni i od razu dowiesz sie w tym roku jaką będzie miał datę nowy certyfikat.

#214 PostWysłany: 21 Gru 2023 10:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja sobie ostatnio przypomniałem, że mam ETC za anulowany lot z deala OW Miami -> Tokio z 04.2021. Napisałem do United przez messengera fb z prośbą o przedłużenie ważności tych kredytów gdyż nie planowałem żadnych podróży UA w najbliższym czasie i trafiłem na konsultanta który mi odpisał że przedłużyć ETC nie może, bo już były przedłużane dwukrotnie, ale jako że nastąpiła znaczna zmiana w podróży to kwalifikuję się na pełny zwrot na kartę. Po kilku dniach miałem pieniądze na koncie. Może to kwestia trafienia na odpowiedniego konsultanta?
3 ludzi lubi ten post.
BZG uważa post za pomocny.

#215 PostWysłany: 06 Sty 2024 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 219 270
Czy ma ktoś doświadczenie na tej linii jeśli chodzi o bagaż podręczny na lotach z przesiadką? Taryfa: Basic Economy.

Mam lot Berlin (BER) -> Nowy Jork (EWR) stop 10 h -> Panama (PTY)

powrotny (PTY) -> EWR stop 15 h -> FRA -> BER

Na stronie United oraz po rozmowie z konsultantem (chyba botem) wychodzi, że rejestrowany to opłata 3x 64 EUR od jednej sztuki. Też ciekawostka dlaczego 3x, ale to pewnie przez dodatkową przesiadkę w Frankfurcie lub długi drugi stop w EWR? Podjęliśmy decyzję, że musimy spakować się w podręczny. Tym bardziej, że chcemy wyskoczyć na Manhattan, a bagaż rejestrowany wg. konsultanta można nadać najwcześniej 4 godziny przed odlotem.

Według konsultanta i tj. po części z informacji na stronie przysługuje nam na wszystkich odcinkach:

Cytuj:
Personal item 22 cm x 25 cm x 43 cm
Carry-on bag 23 cm x 35 cm x 56 cm

Carry-on bags are not included unless you're flying to South America, across the Atlantic or on an international flight across the Pacific.

Wychodzi na to, że Panamę zaliczają do południowej? Co ciekawe jeśli chodzi o darmowe posiłki to tylko na trasie BER->EWR oraz EWR->FRA (w tym piwo i wino). Ponad rok temu lecieliśmy do Meksyku liniami AA z FRA z przesiadką w USA. Tam mieliśmy rejestrowany w cenie, ale z posiłkami było identycznie. Tylko Meksyk to już zdecydowanie w północnej.

#216 PostWysłany: 06 Sty 2024 11:15 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 520
Kilometry: 1 101 594
-- 06 Sty 2024 10:15 --

W United ludzie mają takie podręczne.. kabinówka na tym laptop do tego duży szkolny plecak. Nie widziałem by kiedykolwiek to z centrymetrem ktoś sprawdzał

-- 06 Sty 2024 10:15 --

W United ludzie mają takie podręczne.. kabinówka na tym laptop do tego duży szkolny plecak. Nie widziałem by kiedykolwiek to z centrymetrem ktoś sprawdzał
kubaziem88 lubi ten post.
kubaziem88 uważa post za pomocny.

#217 PostWysłany: 13 Sty 2024 19:04 

kubaziem88 napisał(a):
Czy ma ktoś doświadczenie na tej linii jeśli chodzi o bagaż podręczny na lotach z przesiadką? Taryfa: Basic Economy.

Mam lot Berlin (BER) -> Nowy Jork (EWR) stop 10 h -> Panama (PTY)

powrotny (PTY) -> EWR stop 15 h -> FRA -> BER

Na stronie United oraz po rozmowie z konsultantem (chyba botem) wychodzi, że rejestrowany to opłata 3x 64 EUR od jednej sztuki. Też ciekawostka dlaczego 3x, ale to pewnie przez dodatkową przesiadkę w Frankfurcie lub długi drugi stop w EWR? Podjęliśmy decyzję, że musimy spakować się w podręczny. Tym bardziej, że chcemy wyskoczyć na Manhattan, a bagaż rejestrowany wg. konsultanta można nadać najwcześniej 4 godziny przed odlotem.

3 razy bo liczą trzy odcinki. 1. BER - EWR (tu odbiera bagaż nadany w BER) 2. EWR - PTY (nadajesz bagaż w EWR) 3. PTY - BER (nadajesz bezpośrednio do Berlina). Możesz zapłacić z góry albo za każdym razem jak nadajesz.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 14 Sty 2024 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 219 270
Sprawdziłem rezerwację na innej stronie i liczą jednak inaczej:

1. BER -> PTY
2. PTY -> EWR
3. EWR -> BER

Ostatnio edytowany przez Kashpir 14 Sty 2024 22:34, edytowano w sumie 2 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 18 Lut 2024 21:06 

Znalazlem na sky scaner loty BER-EWR-CUN-EWR-BER.
Bezpośrednio na stronie united. W obu kierunkach całonocne 17 h stopovery w EWR czy w takiej sytuacji przysługuje bezpłatny nocleg ?
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 18 Lut 2024 21:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 252 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości