Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Stopover Doha
#101 PostWysłany: 21 Cze 2024 12:37 

złoty
@deerrr miałem podobne doświadczenie z cenami gdy próbowałem kupić lot w ramach opcji stopover. Więc kupiłem sobie multicity z wylotem następnego dnia przez pośrednika. Potem na stronie discover Qatar dokupiłem tańszy hotel. Zalety tego programu są dwie. Pierwsza to rzeczywiście niższa cena, choć też bez przesady, a druga to 24h doba hotelowa. W moim przypadku zaczynająca się o północy. Kupując normalny hotel musiałbym brać dwa noclegi, a tak to normalnie wyjdę o północy j spokojnie udam się na lotnisko by wziąć lot powrotny o 3.
Należy pamiętać, że podane ceny są za osobę, więc jakby ktoś był sam to prawdopodobnie zapłaci 28$ za hotel 4*
 Profil Relacje PM off  

Okazja! Loty w czerwcu do Wiecznego Miasta: Rzym bezpośrednio z Poznania od 130 PLN Okazja! Loty w czerwcu do Wiecznego Miasta: Rzym bezpośrednio z Poznania od 130 PLN
Wakacje: loty Etihad Airways na Seszele z Warszawy od 2416 PLN. Podróże ze stopem w Abu Zabi za 2661 PLN Wakacje: loty Etihad Airways na Seszele z Warszawy od 2416 PLN. Podróże ze stopem w Abu Zabi za 2661 PLN
#102 PostWysłany: 21 Cze 2024 13:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Cytuj:
Jaka jest korzyść z tych stopoverów - może ja czegoś nie wiem.

Chyba jest coś takiego - nie każdy wybiera lot specjalnie dla stopoveru i nie w każdym przypadku cena rośnie. Sam korzystałem lata temu, gdy hotel był w ogóle za darmo, tylko na powrocie miałem kilkanaście godzin do kolejnego lotu. Nawet gdybym miał zapłacić jakąś symboliczną kwotę za nocleg to byłaby to dobra opcja. Przy okazji odwiedziłem sobie nowy kraj i zrobiłem zakupy elektroniki bez VAT, czyli całkiem tanio.

Nie przesadzałbym z tym spaniem jak król, bo w najtańszej opcji jest hotel 4*, czyli nic specjalnego. Z 5* też chyba od jakiegoś czasu nie ma tam żadnych szaleństw do wyboru, ale może to kwestia dat i dostępności. Ale lepiej mieć taniej niż drożej.

Czy Katar warto odwiedzić? Myślę, że tak. Jakby go nie oceniać to kolejny kraj do poznania, nawet jak się nie podoba to można go oceniać w kategorii fenomenu ekonomicznego - co potrafią zdziałać złoża surowców. Mi się podoba ze względu na nowoczesną architekturę, z chęcią bym zobaczył jak wygląda po MŚ2022, bo trochę pobudowali i zainwestowali w transport publiczny. Już wcześniej Muzeum Sztuki Islamskiej było całkiem ciekawym obiektem.
 Profil Relacje PM off
radziu89 lubi ten post.

#103 PostWysłany: 02 Wrz 2024 14:54 

Wiecie może w jakiej taryfie biznesowej są bilety kupowane przez http://www.qatarairwaysholidays.com ?
Zgaduję że w "lite", ale nie mogę znaleźć informacji czy ten stopover w biznes (a dokładniej mieszane biznes/first) daje dostęp do saloniku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości