Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Kwi 2016 08:49 

Witajcie,

W czerwcu planujemy wyjazd do Barcelony, jednak mam dylemat jakie wybrać miejsce do spania. Zarezerwowałem już wstępnie kilka hoteli, ale nie wiem jaką wybrać lokalizację. Hotele są na Rambli. Zależy mi, aby było to miejsce blisko centrum, traktując je jako port wypadowy, więc komunikacja jak najlepsza. Oraz, aby też wieczorem miło spędzić czas w kafejce, restauracji czy pubie.

moje wątpliwości:

- jak wygląda życie nocne w Barcelonie w tym czasie? Rambla czy raczej plaża? Pewnie odpowiedź zabrzmi i tu i tu. Ale jednak chciałbym jakieś opinie ludzi, którzy byli w tym czasie w Barcelonie.
- czy na samej Rambli nie ma masakrycznego ścisku i zgiełku w sezonie i może lepiej się przenieść gdzieś w inne miejsce? Trochę dalej od zatłoczonej i drogiej Rambli...
- jak wiadomo metro jeździ do 24, więc fajnie jakby można było wieczorem posiedzieć w restauracji/knajpce/barze, a później na piechotę dojść do hotelu, więc zależy nam aby nasz nocleg był jednak w centrum rozrywkowym.

Dziękuję z góry za pomoc, pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz słone jeziora w Hiszpanii! Loty do Alicante z Poznania i 4 noclegi w hotelu ze śniadaniami za 837 PLN Zobacz słone jeziora w Hiszpanii! Loty do Alicante z Poznania i 4 noclegi w hotelu ze śniadaniami za 837 PLN
Lato na Costa Brava: 7-dniowy wypoczynek z wyżywieniem za 2580 PLN. Wylot z Katowic Lato na Costa Brava: 7-dniowy wypoczynek z wyżywieniem za 2580 PLN. Wylot z Katowic
#2 PostWysłany: 19 Kwi 2016 10:34 

Witaj :)
my spaliśmy zaraz przy Sagradzie - ze względu na to, że dla nas był to "punkt wypadowy" na wszelkie wycieczki. Spod Sagrady odjeżdża metro i dostaniesz się praktycznie w każdy zakątek Barcelony, a sama okolica też jest przyjemna. Wokół Sagrady jest mnóstwo knajpek, restauracji, pizzerii, pubów itp. (chyba, że chodzi Ci stricte o dyskoteki - to tutaj nic nie doradzę ;) po całym dniu łażenia szczytem rozrywki było piwo na zakwasy ;)).
Sama Rambla jest bardzo głośna i dość zatłoczona ;) niezależnie od pory dnia. W okolicy dosłownie "przewalają" się setki ludzi :)
Wydaje mi się, że niezależnie gdzie wybierzecie nocleg (jeśli chcecie dużo zwiedzać) - byle blisko do metra. Barcelona jest świetnie skomunikowana i wystarczy google, aby móc się sprawnie poruszać.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Kwi 2016 10:39 

Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że chyba nie będziemy się jednak pakować w Ramblę, a znajdziemy coś gdzie indziej? Może faktycznie Sagrada i okolice, a co myślicie o Gracii? Dyskoteki to też nie nasz target. Myślimy o knajpkach, barach, zimnym piwie czy winie wieczorami :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Kwi 2016 09:01 

Ale chodzi Ci o Gracie - jako dzielnicę? Czy Paisseig de Gracia - jako ulica i okolice? :)
Dzielnica - piękna i popołudniami dość cicha, ale jest dość wysoko, więc jeśli zamierzacie poruszać się większość piechotą, to może być kłopot ;) fakt faktem, wszędzie dojedziecie komunikacją, ale w niektóre miejsca trzeba będzie jednak dojść ;) Nie wiem jak w okolicy z knajpkami, musielibyście popatrzeć może na gogle.
Paisseig de Gracia - nie orientuję się z cenami, ale sądząc po okolicznych sklepach, może to być wysoka półka ;) Ale w okolicy macie choćby Casa Battlo i Casa Mila, więc zawsze już macie bliżej do "atrakcji". Tłumów na pewno nie będzie takich jak przy Rambli, ale to też jest jedna z bardziej obleganych dzielnic.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#5 PostWysłany: 30 Kwi 2016 12:20 

Loty: 78
Kilometry: 101 233
Generalnie wszystko zależy zawsze od założonego budżetu... Ja podczas pobytu w Barcelonie (założeniem było cięcie kosztów - wyjazd dość spontaniczny) zatrzymałem sie w hostelu Yeah Barcelona. Jeśli ktoś nastawia się na zwiedzanie i nie szuka szczególnych wygód a jednak oczekuje czystości i taniego śniadania (2EUR) - zdecydowanie bedzie zadowolony :)
Dodatkowo ok. 1km od La Sagrada Familia, 500m do metro Verdaguer.
Jak dla mnie w tej cenie całkiem dobrze :)

#6 PostWysłany: 08 Lis 2017 23:21 

Loty: 19
Kilometry: 28 379
To ja się podepnę, jedziemy w paczce 6 kumpli rozerwać się w BCN w terminie 26-30 listopada. Czy może ktoś polecić jakąś miejscówkę tak by wyjść na jakąś imprezę/do pubu i w miarę rozsądnie wrócić do pokoju nie jadąc przez pół miasta?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Sty 2025 00:16 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Szukam noclegu na pierwszy pobyt w Barcelonie (w czerwcu). Chcę coś wstępnie zarezerwować bo kończy mi się kod promocyjny z booking. Na ten moment zastanawiam się nad Radissonem Blu w okolicach Sagrada albo okolicach Placa de Tetuan - ktoś może powiedzieć czy te lokalizacje są ok? Któraś bardziej?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość