Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 260, 261, 262, 263, 264
Autor Wiadomość
#5261 PostWysłany: 26 Lis 2024 17:34 

Loty: 23
Kilometry: 32 416
No to jeszcze post pod postem, bo właśnie ogarnąłem te bilety. Zamówiłem bilet dla dziecka zamiast dla niemowlaka, zadzwoniłem na infolinię i tam konsultant dopisał mi normalnie niemowle z poprawnym imieniem i nazwiskiem, a przy bilecie dla dziecka zmienił imię z właściwego na infant. Prosił tylko, żeby przy odprawie online pominąć to miejsce i odprawić je na lotnisku - co ciekawe, po tych zmianach mam tam już przypisane miejsce.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

Tanie loty na Karaiby: bilety na Barbados z Warszawy za 2454 PLN Tanie loty na Karaiby: bilety na Barbados z Warszawy za 2454 PLN
Tanie loty do Chile z Warszawy za 1936 PLN! Tanie loty do Chile z Warszawy za 1936 PLN!
#5262 PostWysłany: 27 Lis 2024 19:17 

Kashpir napisał(a):
Członkostwo WDC daje tylko zniżki, nie ma nic do rezygnacji z lotów. Jeśli się nie zjawisz na lot, to nikt nic od ciebie nie będzie dodatkowo ściągał żadnych opłat. Anulować samemu warto tylko wtedy gdy ceny biletów były wysokie i dostaniemy chociaż ułamek zapłaconej kwoty. Jeśli lot odległy w czasie, to zostaw i licz na jakieś większe zmiany rozkładu - wtedy przysługuje zwrot całej kwoty.

Ja mam podobny ale ciut inny kłopot.

Kupiłem wczoraj bilety dla czterech osób w obie strony na luty z Chopina do Katanii. Troszkę się pospieszyłem, troszkę nie przemyślałem i kupiłem wylot w sobotę, powrót we wtorek (nie pytajcie czemu tak krótko, wydawało mi się, że nie dma rady inaczej).
No ale dziś po rozmowie ze znajomymi, którzy może też polecą i sprawdzeniu kilku innych rzeczy, wyszło na to, że lepiej mieć wylot nie w sobotę a w czwartek. Powrót bez zmian.
Flexa nie mam, mam discount club (ten podstawowy).

Sprawdziłem koszt przebookowania biletu na ten jeden lot - około 750 zł (same opłaty administracyjne itp.). Sprawdziłem koszt zakupu biletów w jedną stronę na czwartek - około 350 zł. Wiosek prosty - olać zmiany w rezerwacji i po prostu dokupić nowy lot w tamtą stronę.

Ale coś kojarzę, że gdzies czytałem, że jeśli nic nie zmienię w tej rezerwacji w dwie strony którą mam, a nie zjawię się na lotnisku w Wawie to będzie jakiś problem z lotem powrotnym.

I właśnie to moje pytanie. Czy jeśli mam lot w obie strony, a nie pojawię się na pierwszym locie (nawet odprawając się online na ten lot), to czy bez stresu będe mógł skorzystać z lotu powrotnego, czy z powodu nie zjawienia się po prostu mi anulują również powrót?
 Profil Relacje PM off  

#5263 PostWysłany: 27 Lis 2024 19:23 

platynowy
W Wizzair nie będziesz miał problemu.
 Profil Relacje PM off
mkuldane@o2.pl lubi ten post.

#5264 PostWysłany: 27 Lis 2024 20:07 

Dzięki za odpowiedż.

I proszę jeszcze o uszczegółowienie.
Co zrobić ze starą rezerwacją po zakupie nowej:
- nie robić nic i nie pojawić się na lotnisku?
- odprawić się online i nie pojawić się na lotnisku?
- poinformować Wizza, że nie pojawię się na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#5265 PostWysłany: 27 Lis 2024 20:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nic nie robić. Luz.
 Profil Relacje PM off
mkuldane@o2.pl uważa post za pomocny.

#5266 PostWysłany: 27 Lis 2024 20:49 

platynowy
mkuldane@o2.pl napisał(a):
Dzięki za odpowiedż.

I proszę jeszcze o uszczegółowienie.
Co zrobić ze starą rezerwacją po zakupie nowej:
- nie robić nic i nie pojawić się na lotnisku?
- odprawić się online i nie pojawić się na lotnisku?
- poinformować Wizza, że nie pojawię się na lotnisku?

Może być wariant 1 lub 2
 Profil Relacje PM off

#5267 PostWysłany: 27 Lis 2024 22:03 

Ok. Dzięki pięne za pomoc.

Próbowałem też coś na czacie załatwić, bo podobno do 24h od rezerwacji da się wprowadzić zmiany bez dopłat.
No i kicha. Amelia ma tylko gotowe formułki. Po kliknięciu w proponowane przez nią gotowce czyli zmiana rezerwacji-zmiana lotu - zmiana terminu odsyła do mojej rezerwacji w moim profilu, a tam oczywiście nie da się bez dopłaty. Z kolei po wyborze opcji "rozmowy z człowiekiem" podaje nr na infolinię, która jes zamknięta (fakt, że późno dzwoniłem). Jak tak po prstu napisałem na tym czacie w czym problem, to mnie zlała i znowu wyświetliła swoje gotowe formułki.

Albo ten czat jest ułomny, albo ja się nie potrafię nim posługiwać :(
 Profil Relacje PM off  

#5268 PostWysłany: 27 Lis 2024 22:50 

złoty
@mkuldane@o2.pl Wielkiej nadziei sobie nie rób, ale nie zaszkodzi jeśli jutro zadzwonisz na polski nr 32 2132916 i powiesz,że się pomyliłeś w dacie wylotu. Może konsultant będzie miał akurat dobry dzień ;)
 Profil Relacje PM off

#5269 PostWysłany: 27 Lis 2024 23:44 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Na infolinii to raczej bym nie liczył na to, że załatwisz to bezpłatnie.
Jedna dodatkowa rada: Nie wiem na kiedy masz tę rezerwację ale zakładając, że nic nie załatwisz na infolinii pozostaw pierwotną rezerwację bez zmian. Istnieje pewna szansa, że wizzair dokona korekty rozkładu (odpowiednio dużego) co da ci opcję anulacji niechcianego lotu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 260, 261, 262, 263, 264

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości