Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lis 2023 09:18 

srebrny
Od dzisiaj wchodzą lotniska w PL w promce Pegasusa.

KRK - IKA 330 RT, kupowalne na stronie przewoźnika

Załącznik:
krk ika.png
krk ika.png [ 39.78 KiB | Obejrzany 2971 razy ]

Z WAW wchodzi tylko WAW - IKA, powrotów brak, ale do wyboru do koloru można zrobić WAW - IKA - KRK

Załącznik:
waw-ika.png
waw-ika.png [ 57.79 KiB | Obejrzany 2971 razy ]

IKA - KRK

Załącznik:
ika krk.png
ika krk.png [ 60.48 KiB | Obejrzany 2971 razy ]

Myślę, że ta oferta akurat zasługuje na oddzielny wątek ;)
 Profil Relacje PM off
22 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

Petra, Wadi Rum i Morze Martwe 😍 Roadtrip przez Jordanię za 759 PLN 🚗 Petra, Wadi Rum i Morze Martwe 😍 Roadtrip przez Jordanię za 759 PLN 🚗
Czy tak wygląda raj na ziemi? 😍 Podróż na Malediwy za 4735 PLN 🌴 Czy tak wygląda raj na ziemi? 😍 Podróż na Malediwy za 4735 PLN 🌴
#2 PostWysłany: 21 Lis 2023 09:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Z KRK wchodzi też ALA, ale tylko OW

Załącznik:
ala.jpg
ala.jpg [ 119.88 KiB | Obejrzany 2898 razy ]

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 21 Lis 2023 10:05 

niebieski
Czyli wchodzi Nowruz (20.03 najlepsza impreza na jakiej byłem), ale na Ramadan w Iranie też się załapałem i nie było to nic przyjemnego (kłopoty z jedzeniem, choć w większych hotelach były otwarte jadłodajnie, bo podróżujący w poście mogą jeść).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2023 10:37 

złoty
Przepięknie dziękuję za wrzutkę! Kupiłem WAW-IKA-KRK na marzec.

Bardzo polecam zmienić walutę z GBP na EUR. Zaoszczędziliśmy dodatkowe 70 zł na rezerwacji.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 21 Lis 2023 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 448 091
platynowy
Nowruz to nie jest najlepszy czas zeby jechac do Iranu. Cena petarda
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#6 PostWysłany: 21 Lis 2023 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 113 439
niebieski
Robiłem wczoraj rezerwację na stronie przewoźnika flypgs.com
Przy zakupie zmieńcie walutę na euro - będzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lis 2023 14:05 

niebieski
tunczaj napisał(a):

To jest bardzo dobry czas, byłem w 2019, bawiłem się z Kurdami, bez problemu poruszałem się autobusami między największymi miastami (dostępność biletów i hoteli była normalna). Być może nawiązujesz do tego, że wówczas wszystko jest zakorkowane (hotele, transport), bo Irańczycy świętują i mają wolne. Może. Nie zauważyłem tego przez tydzień i bez problemu się przemieszczałem, czy z ulicy łapałem noclegi. Spotkani Irańczycy mówili, że mniej świętują za względu na kryzys i nie wydaje mi się, żeby się to od tego czasu zmieniło. W każdym razie warto podjąć rękawicę - polecam szukanie noworocznych baletów w Kurdystanie (np. Palangan czy Mariwan).
 Profil Relacje PM off
tunczaj lubi ten post.

#8 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:10 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
Ale w przyszłym (i chyba kolejnym też) roku Nowruz jest w tym samym czasie, co Ramadan. Może to nieco bardziej skomplikować sytuację.

#9 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:14 

niebieski
A to na pewno. Pisałem wyżej, że Ramadan w Iranie jest surowy i ciężko było o jedzenie. Nie wiem, czy wyklucza to obchody Nowruzu.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:20 
Awatar użytkownika

platynowy
elpatafiano napisał(a):
tunczaj napisał(a):

To jest bardzo dobry czas, byłem w 2019, bawiłem się z Kurdami, bez problemu poruszałem się autobusami między największymi miastami (dostępność biletów i hoteli była normalna). Być może nawiązujesz do tego, że wówczas wszystko jest zakorkowane (hotele, transport), bo Irańczycy świętują i mają wolne. Może. Nie zauważyłem tego przez tydzień i bez problemu się przemieszczałem, czy z ulicy łapałem noclegi. Spotkani Irańczycy mówili, że mniej świętują za względu na kryzys i nie wydaje mi się, żeby się to od tego czasu zmieniło. W każdym razie warto podjąć rękawicę - polecam szukanie noworocznych baletów w Kurdystanie (np. Palangan czy Mariwan).

w takim razie gratuluję udanej wizyty :) natomiast nie zmienia to faktu, że w tym czasie MASY ludzi podróżują w przeróżne strony kraju, przede wszystkim z dużych miast do mniejszych i problemy z dostępnością mogą (ale nie muszą) wystąpić, i takich swiadectw jest jednak znacznie wiecej. Lepszym okresem do wizyty w Iranie jest np. okres naszej majówki, gdzie jest już znacznie cieplej, jaśniej i zieleniej ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 22 Lis 2023 10:27 
Awatar użytkownika

platynowy
z rana wpadła kolejna pula biletów. jeszcze wieczorem termin 29.03 IKA-KRK kosztowal ponad 140 EUR, a dzis z powrotem w cenie promocyjnej <37 EUR
 Profil Relacje PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 22 Lis 2023 15:56 

złoty
Ja jednak zwróciłem to IKA i kupiłem KRK-AYT-ALA-SAW-VIE. Ta sama cenka, a oferta naprawdę cud miód.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off
savoj lubi ten post.

#13 PostWysłany: 27 Lis 2023 15:06 
Awatar użytkownika

niebieski
elpatafiano napisał(a):
A to na pewno. Pisałem wyżej, że Ramadan w Iranie jest surowy i ciężko było o jedzenie. Nie wiem, czy wyklucza to obchody Nowruzu.

Mam zupełnie inne doświadczenia w tym względzie.

#14 PostWysłany: 27 Lis 2023 18:13 

niebieski
Pozazdrościć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości