Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 622 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Costa Brava
#81 PostWysłany: 21 Lut 2012 17:26 

niebieski
Barcelona czy Girona?

Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN
City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
 Temat postu: Re: Costa Brava
#82 PostWysłany: 21 Lut 2012 17:30 

niebieski
Przepraszam. Barcelona BCN. Pozdrawiam

#83 PostWysłany: 28 Lut 2012 13:49 
Awatar użytkownika

srebrny
To ja polece Sute Hostel:
http://www.hostelbookers.com/hostels/sp ... ona/53009/

Nie jest to wprawdzie nocleg na Ramblas, ale:
- 3 minuty piechota od stacji metra
- bezposrednie polaczenie z El Prat pociagiem
- w dwojce placilem.. 30 zl za osobe za noc, przyzwoicie? :)
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 28 Lut 2012 13:52 
Awatar użytkownika

to tanio
ja mam zerezerwowany Hostal Girona
chcą tam po 30 euro/os. za noc
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 29 Lut 2012 10:24 

Witamy forumowiczów. Kilka dni temu spędziliśmy CUDOWNY weekend w Barcelonie. W tym czasie korzystalismy z gościnności Pawła i Bartka. W 100 a nawet 200% z czystym sumieniem możemy Wam polecić to miejsce. Rewelacyjnie dogodny dojazd ( stacja metra prawie pod samymi drzwiami ) fajny i niedrogi market no i iście polska gościnność chłopaków z ul.Lorena. W mieszkaniu jest wszystko czego potrzebuje turysta. Sympatyczny Paweł jest bardzo chętny do pomocy. Po przyjeżdzie wyszedł po nas na stację metra a potem krok po kroku z mapą pokazał co, gdzie i kiedy warto zobaczyć i posmakować. Czas posiłków umilał nam śpiew kanarka a przy Bartku czuliśmy się naprawdę bezpiecznie. Polecamy odwiedzić targ przy Rambla gdzie można kupić w dobrej cenie miedzy innymi świeże i jeszcze ruszające się owoce morza.Trzy dni minęły jak mrugnięcie powieką. Już wiemy, że znowu kiedyś przyjedziemy do Barcelony. A kiedy już się tu znajdziemy napewno zamieszkamy u Pawła. Pozdrawiamy wszystkich chłopaków z Barcelony, kanarka i rudego zjadacza szaszłyków. Małgorzata i Marek
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 11 Mar 2012 00:33 
Awatar użytkownika

My również dorzucamy swój pozytywny komentarz na temat noclegów u Pawła i Bartka. Byliśmy w Barcelonie przez tydzień czasu (tyle to minimum, aby zobaczyć wszystkie dzielnice w Barcelonie i poczuć klimat Barcelony). Co do noclegów to naprawdę wszystko było ok. Mieszkanie jest surowo wyposażone, ale jest czyste i zadbane. Paweł udostępnia w lodówce specjalnie półkę dla gości, pozwala korzystać swobodnie z całego mieszkania (warto np kupić mule na targu i ugotować w domu). Można korzystać z internetu, tv jak ktoś ma ochotę, ale lepiej zwiedzać :). Z polską gościnnością to prawda. Paweł i Bartek służą pomocą, są mili i uzyskacie informacje na temat życia w Barcelonie oraz jak ktoś zapomniał przewodnika co warto zobaczyć. W mieszkaniu jest kanarek, który pięknie śpiewa :).

Co do zwiedzania to pamiętajcie, aby jeden dzień będąc w Barcelonie przeznaczyć na Montserrat (ok. 50 km od Barcelony pociągiem - bilet od osoby za pociąg plus kolejka górska to koszt 18,20 euro lub kolejką szynową za 17, 20 euro, ale naprawdę WARTO!!!!) Znajduje się tam piękny klasztor wbudowany dosłownie w skały. Jak ktoś lubi skały i piękne widoki to jest to pozycja obowiązkowa. Warto oprócz klasztoru wejść na najwyższy szczyt (1237 npm, ale widoki przypominają Wielki Kanion - szlak nie stanowi trudności).

Reasumując, do Barcelony wrócimy na pewno na mecz Barcy i z chłopakami u których mieszkaliśmy się wybierzemy na niego.
POLECAMY KWATERKI U PAWŁA I BARTKA I KORZYSTAJĄC Z OKAZJI POZDRAWIAMY CHŁOPAKÓW!!!!

Klaudia i Leszek.

Zapomnieliśmy dodać jeszcze, że Paweł i Bartek zapewniają czystą i pachnącą pościel i ręczniki. Jest to plus, bo nie trzeba brać ręczników z domu, jeśli ktoś podróżuje z bagażem tylko podręcznym.

Pozdrawiamy
Leszek i Klaudia
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 23 Mar 2012 13:49 

Witam
Poszukuje noclegu w Barcelonie dla 4 osób (dwie dwójki), od 14-18 maja 2012 roku. Może ktoś polecić jakieś kwatery prywatne, cały apartament do wynajęcia, hostele??
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 24 Mar 2012 20:01 

My również miałyśmy z koleżanką przyjemność mieszkać u Pawła :D Generalnie mogę potwierdzić wszystko, co powyżej napisano.
Mieszkanko spoko,wszystko do dyspozycji gości, dodatkowo każdy dostaje ręczniki i mapki. Faktycznie bardzo blisko do stacji metra, co jest dużym plusem. Paweł mega sympatyczny , w mieszkaniu panuje miła, kumpelska atmosfera:) Jeśli jeszcze się zjawię w celach turystycznych w Bcn, to na bank skorzystamy ponownie z noclegu u Pawła :) Także POLECAM absolutnie każdemu :) Przy okazji pozdrawiamy serdecznie Pawła i Bartka oraz Klaudię i Leszka, którzy w tym samym czasie tam nocowali ;)
P.S. Leszku, widzę, że ogarnęłeś temat Montserratu ;P

Iza & Zuza

P.S 2 - Pawle, o szklankach Lecha nie zapomniałam, wyślę ;)
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 25 Kwi 2012 16:26 

kicok napisał(a):
Witam
Poszukuje noclegu w Barcelonie dla 4 osób (dwie dwójki), od 14-18 maja 2012 roku. Może ktoś polecić jakieś kwatery prywatne, cały apartament do wynajęcia, hostele??
pozdrawiam

ja mam namiar na Argentyńczyka który wynajmuje całe mieszkanie. ma pokoje dwa 2osobowe i jeden 3 osoby. mieszkanie komfortowe w dobrym miejscu. duże z łazienką i kuchnią. 25E od osoby za dobę. jeśli chciałbyś namiar pisz na email: j.biernacki@interia.eu

mieszkanie przy Carrer de Bailen 85
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 21 Maj 2012 11:22 

Ja również w swoim imieniu oraz w imieniu mojej drugiej połówki chciałbym podziękować Pawłowi za pomoc i gościnę,dobre rady co do poruszania się po Barcelonie oraz odebranie nas ze stacji metra w dniu przyjazdu, spędziliśmy u niego 4 noce w naprawdę dobrych warunkach, czysta pościel i ręczniki, kuchnia do dyspozycji włącznie z lodówką, ponadto świetna lokalizacja samego mieszkania, obok bloku znajduje się stacja metra i dwupoziomowy supermarket,jedyne co bym zmienił to wprowadziłbym zamykane pokoje na klucz jak w hostelach, raz ze względów bezpieczeństwa a dwa ze względów praktycznych-jak jest przeciąg na korytarzu to drzwi od naszego pokoju czasem same się otwierały a mechanizm w drzwiach pod okrągłą klamką nie zawsze "chwytał" drzwi :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Barcelona - Hotele
#91 PostWysłany: 07 Sie 2012 20:57 

witam zna ktos cos godnego polecenia w Barcelonie? nie chodzi o najnizszy koszt tylko lokalizacje w centrum barcelony, moze byc to hotel, b&b albo cos prywatngo. potrzebuje dla 3osob na 4 noce we wrzesniu. prosilbym za rady gdzie warto sie zatrzymac
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 13 Sie 2012 19:12 

polecam, pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez włóczykij z nad renu, 22 Sie 2012 07:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 20 Sie 2012 19:34 

"Niestety nie dane było nam także usłyszenie od kogokolwiek podziękowań za pobyt oraz pożegnania z właścicielami.

Jednakże dziękujemy za gościnę, ale następnym razem myślę że warto będzie trochę dołożyć i wybrać hostel/hotel. [/quote]

Skoro tak, to owszem... w ho(s)telu na pewno usłyszysz Pan podziękowania za pobyt ;)

P.S. Ja w tym sezonie wylądowałem w Chorwacji:) Również mogę polecić fajną, tanią miejscówkę z życzliwymi ludźmi, jakby ktoś był zainteresowany. Do Pawła do Barcelony niestety się nie wybrałem (chociaż plan był)... ale gdybym miał taką opcję również w tym roku, to nawet bym się nie zastanawiał nad żadną inną:)
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 20 Sie 2012 19:46 
Awatar użytkownika

Piotr,

Ja byłem u Pawła w Barcie i było ok. Co do Chorwacji to podeślij proszę namiary, gdyż jestem zainteresowany.

Pozdrawiam
Leszek
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 21 Sie 2012 01:43 

Czesc wszystkim!Z tej strony Bartek,jeden z właścicieli mieszkania.Muszę odpowiedzieć na bzdury wyżej wypisane bo mnie krew zalewa jak ludzie mogą być wścipscy i nierzetelni w swoich opiniach .Nie ukrywam ,ale zabolalo mnie to co napisał powyżej anonim [wlóczykij z nad Renu],nie ma odwagi się podpisać to inna sprawa.Mogę sie zgodzić ze ktorejś nocy bylo glosnio ale ja na to nie mialem duzego wplywu poniewaz jeden z gosci mial urodziny i po prostu napili sie whisky i byli głosnio ale nie byla to zadna popijawa a jak tylko ktoś zwrócił uwage to przyciszono telewizor.Staram sie zeby kazdy czul sie jak u siebie.Jedni przyjezdzają pozwiedzac a inny po prostu poimprezowac co nie jest dla mnie problemem bo sie bawią na mieście a nie w domu.Druga sprawa to kłótnia w domu.Dyskutowalem z Pawlem dosłownie chwile a ze jestesmy przyjaciółmi od około 20lat zdarzają sie nam kłótnie co nie jest niczym wyjątkowym.W każdym razie nie dyskutowalismy przy gosciach tylko w salonie a jak ktos ma gumowe ucho to nie moja wina .Na tym kończy się prawda waszej opinii.Nigdy się nie zdarzyło żeby pokoje nie były przygotowane.Proszę pisać o swoim pobycie i swoich pokojach a nie innych.Tego dnia o ktorym wspomina ten gość nie planowalismy zadnych nowych gości ,ktoś na ostatnią chwile skontaktował się z Pawłem bo go zostawiono na lodzie i dlatego pokój był szykowany na ostatnią chwile a goście jak możecie sprawdzić byli zadowoleni .Nastepna sprawa to pokoj gdzie byly 4 osoby.Sa to nasi stali goście,którzy mieli przylot w dniu w ktorym pokoj dla 4 osob byl zajety i sie zgodzili dlugo przed przyjazdem,ze jedna noc spedzą w pokoju 3 osobowym a nastepnego dnia pojadą na drugie mieszkanie gdzie znajduje sie pokoj 4 osobowy.I owe osoby nas dobrze znają i same nas o taki uklad poprosily wiec nie rozumiem co was interesuje kogo gdzie przenosimy jak nie macie na ten temat zielonego pojecia!!Inna sprawa i chyba najwazniejsza to to ,ze ja i Pawel pracujemy a wynajem pokoi to nie nasze żródło utrzymania.Wynajmujemy pokoje aby zmniejszyc koszty utrzymania mieszkani itp.Moze czasami coś zostanie ale to nie jest nic wielkiego ,moze kiedys cos z tego bedzie..Jak wczesniej wspomnialem pracujemy i nie mamy czasu pożegnania się z każdym z osobna,to co robimy robimy z myślą o innych a przy okazji też korzystamy na tym.Jak bardzo brakowalo wam pozegnania wystarczylo wejsc do mnie do pokoju gdzie spalem po przepracowanej nocy i powiedziec narazie jak np.zrobil to dzisiaj jeden z gości o imieniu Artur i swoją fajną rodzinką.Dla nas najwazniejsze jest zeby kazdy do nas trafil bez problemu a jesli nas nie ma jak wyjezdza to dlatego ze nie zawsze mamy czas.Następnym razem zanim popsujecie komuś opinie poinformujcie się dobrze a póżniej możecie puszczać ploty na miasto!!Pozdrawiam wszystkich co gościli i jeszcze zagoszczą u Nas!Bartek

Ostatnio edytowany przez bartek-bcn 21 Sie 2012 14:30, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 21 Sie 2012 09:54 
Awatar użytkownika

srebrny
bartek-bcn napisał(a):
Czesc wszystkim!Z tej strony Bartek,jeden z właścicieli mieszkania.Muszę odpowiedzieć na bzdury wyżej wypisane bo mnie krew zalewa jak ludzie mogą być wścipscy i nierzetelni w swoich opiniach i bardzo subiektywni w swoich ocenach.Nie ukrywam ,ale zabolalo mnie to co napisał powyżej anonim [wlóczykij z nad Renu],nie ma odwagi się podpisać to inna sprawa.Mogę sie zgodzić ze ktorejś nocy bylo glosnio ale ja na to nie mialem duzego wplywu poniewaz jeden z gosci mial urodziny i po prostu napili sie whisky i byli głosnio ale nie byla to zadna popijawa a jak tylko ktoś zwrócił uwage to przyciszono telewizor.Staram sie zeby kazdy czul sie jak u siebie.Jedni przyjezdzają pozwiedzac a inny po prostu poimprezowac co nie jest dla mnie problemem bo sie bawią na mieście a nie w domu.Ewentualnie zaczynają w domu a póżniej wychodzą.Druga sprawa to kłótnia w domu.Dyskutowalem z Pawlem dosłownie chwile a ze jestesmy przyjaciółmi od około 20lat zdarzają sie nam kłótnie co nie jest niczym wyjątkowym.W każdym razie nie dyskutowalismy przy gosciach tylko w salonie a jak ktos ma gumowe ucho to nie moja wina i nie ma zamiaru sie tlumaczyc z tego powodu bo to moje sprawy osobiste.Na tym kończy się prawda waszej opinii.Nigdy się nie zdarzyło żeby pokoje nie były przygotowane.Proszę pisać o swoim pobycie i swoich pokojach a nie innych.Jeśli jesteście wścipskimi i zacofanymi ludzmi po prostu nie przyjeżdzajcie do Barcelony bo to miasto o dużej toleranci dla wszelkiego dziwactwa jakiego nie ma w innych krajach a na pewno nie w Polsce.Powróce do pokoi.Tego dnia o ktorym wspomina ten gość nie planowalismy zadnych nowych gości ,ktoś na ostatnią chwile sklontaktował się z Pawłem bo go zostawiono na lodzie i dlatego pokój był szykowany na ostatnią chwile a goście jak możecie sprawdzić byli zadowoleni ,ze mają gdzie spać.Nastepna sprawa to pokoj gdzie byly 4 osoby.Sa to nasi stali goście,którzy mieli przylot w dniu w ktorym pokoj dla 4 osob byl zajety i sie zgodzili dlugo przed przyjazdem,ze jedna noc spedzą w pokoju 3 osobowym a nastepnego dnia pojadą na drugie mieszkanie gdzie znajduje sie pokoj 4 osobowy.I owe osoby nas dobrze znają i same nas o taki uklad poprosily wiec nie rozumiem co was interesuje kogo gdzie przenosimy jak nie macie na ten temat zielonego pojecia!!!!Po prostu jestescie beznadziejni!!!Inna sprawa i chyba najwazniejsza to to ,ze ja i Pawel pracujemy a wynajem pokoi to nie nasze żródło utrzymania.Wynajmujemy pokoje aby zmniejszyc koszty utrzymania mieszkania za ktore placimy wynajem itp.Moze czasami coś zostanie ale to nie jest nic wielkiego ,moze kiedys cos z tego bedzie.Lato wyrównuje sie z zimą i koszta sie wyrównują też.Jak wczesniej wspomnialem pracujemy i nie mamy czasu pożegnania się z każdym z osobna,to co robimy robimy z myślą o innych a przy okazji też korzystamy na tym.Jak bardzo brakowalo wam pozegnania wystarczylo wejsc do mnie do pokoju gdzie spalem po przepracowanej nocy i powiedziec narazie jak np.zrobil to dzisiaj jeden z gości o imieniu Artur i swoją fajną rodzinką.Dla nas najwazniejsze jest zeby kazdy do nas trafil bez problemu a jesli nas nie ma jak wyjezdza to sorry ale nikt z pracy nie bedzie sie zwalnial bo Pan X i Pani Y zyczy sobie pozegnania i podziekowania.Naprawde pomyliliscie mieszkania!!!Następnym razem zanim popsujecie komuś opinie poinformujcie się dobrze a póżniej możecie puszczać ploty na miasto!!Pozdrawiam wszystkich co gościli i jeszcze zagoszczą u Nas!Bartek

do tej pory mieliście sporo pozytywnych opinii & jedną negatywną

w tym momencie zrobileś najgorsze, co mogłeś zrobić, czyli pogrążyłeś się sam
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 22 Sie 2012 04:22 

Witam
Na samym początku chciałbym podziękować za wszystkie komentarze, te dobre i mniej dobre. Kazda opinia jest dla nas wazna i cenna, dzieki nim możemy poprawić i skorygować rzeczy które nie są do końca w porządku. Wynajmujemy pokoje od niedawana bo dopiero od tamtego roku. Jakieś doświadczenie już mamy, chociaż nie jest ono zbyt duże. Pokoje są wynajmowane w mieszkaniach prywatnych w których toczy się normalne życie, czasami ktoś zachowuje się głośniej, czasami jakaś wymiana zdań. Zdarza się to bardzo, bardzo sporadycznie, wiekszość osób które przyjeżdzają, jak również i my mieszkający na stałe staramy się uszanować sasiedztwo innych osób i cisze nocną.

pozdrawiam wszystkich obejżyświatów

Paweł

Ostatnio edytowany przez paweł81, 04 Wrz 2012 13:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 22 Sie 2012 08:47 

Leszek S. napisał(a):
Piotr,

Ja byłem u Pawła w Barcie i było ok. Co do Chorwacji to podeślij proszę namiary, gdyż jestem zainteresowany.

Pozdrawiam
Leszek

Leszku, zapraszam na forum poświęcone Chorwacji. Zostawiłem tam kontakt, aby nie robić tu offtopa viewtopic.php?f=97&t=17843. W razie pytań pisz śmiało.
Pozdrawiam wszystkich obieżyświatów! :)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 24 Sie 2012 16:02 

Hej :) Byłam z rodzinką u Pawła i Bartka na początku sierpnia. Chciałabym się odnieść do wypowiedzi włóczykija z nad renu. Po pierwsze jego wypowiedź to stek bzdur. Na ostatnią chwilę powiadomiłam Pawła, że zamiast 3 osób do Barcelony przyjadą 4. I było uzgodnione, że jedną noc spędzimy w pokoju 3-osobowym, a później przenosimy się do drugiego mieszkania. I nam to pasowało, mimo że Paweł martwił się trochę o komfort. Włóczykij z nad renu sam sobie dorobił opowieść o naszym noclegu, nawet nie pytając nas czemu tak nocujemy. Nieźle mnie to wkurzyło. Niech lepiej nie wtyka swojego długiego nosa w sprawy innych ludzi. Druga sprawa imprezy. Chyba jak się jedzie do Barcelony to część swojego wolnego czasu poświęcany jest na imprezowanie. Jak włóczykijowi nie podoba się, że inni lokatorzy świetnie się bawią, a on siedzi zamknięty w pokoju to niech pójdzie wynająć pokój do hostelu, to może będzie miał zagwarantowane spokój.
Ja ze swojej strony polecam noclegi u Pawła i Bartka. Byłam u nich już 2 razy i było świetnie.(nawet w planach jest już trzeci trip :) ).
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 24 Sie 2012 16:08 

Loty: 6
Kilometry: 6 772
Jaka aktualna cena za nocleg? Byłaby możliwość jak coś pomocy przy zakupie biletu na mecz Barcelony?:)

Początek przygód... ;) Nie ważne gdzie, lecz z kim:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 622 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: olo oraz 7 gości