Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Gru 2012 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
codriver napisał(a):
Mam jutro lot WMI-BVA. Wczoraj się odprawiałem, teraz jak chcę zrobić to ponownie to jest info:
"Odprawa online na tym lotnisku nie jest możliwa."

Co mam teraz robić?

a przeczytałeś na poprzedniej stronie?:
Cytuj:
Checking-in at the airport is free of charge but could become time consuming.
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty do RPA: Johannesburg z dużym bagażem z Warszawy od 2162 PLN Tanie loty do RPA: Johannesburg z dużym bagażem z Warszawy od 2162 PLN
Wczasy w Dominikanie: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 5630 PLN. Bezpośrednio z Katowic Wczasy w Dominikanie: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 5630 PLN. Bezpośrednio z Katowic
#22 PostWysłany: 17 Gru 2012 16:46 
Awatar użytkownika

srebrny
wrzucam pełen news ze strony wizz po polsku:

Cytuj:
WAŻNA INFORMACJA DLA PASAŻERÓW PODRÓŻUJĄCYCH Z/DO WARSZAWY
Z powodu licznych zakłóceń operacyjnych na lotnisku w Modlinie (WMI) Wizz Air największa niskokosztowa linia w Europie Centralnej i Wschodniej zdecydowała o przeniesieniu wszystkich lotów w okresie Świątecznym (od północy 17 grudnia do 6 stycznia) na lotnisko Chopina (WAW). Zmiana lotniska zapewni niezakłóconą podróż dla naszych 55 000 pasażerów w okresie Świątecznym, którzy w przeciwnym razie narażeni by byli na odwołania i zakłócenia lotów spowodowane brakiem systemu ILS na lotnisku w Modlinie.
Ważna informacja dla pasażerów: Jeżeli dokonali już Państwo odprawy online, zaznaczamy że wydrukowana karta pokładowa jest nieważna! Prosimy o dokonanie odprawy online jeszcze raz. Odprawa na lotnisku będzie zwolniona od opłat, ale może wiązać się ze znacznym czasem spędzonym w kolejce do odpawy.

żródło: http://wizzair.com/pl-PL/breaking_news
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Gru 2012 16:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
sylwia_pl napisał(a):

te wszystkie linki nie działają...

#24 PostWysłany: 17 Gru 2012 16:59 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
namteH napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):

te wszystkie linki nie działają...

Zmień przeglądarkę :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Gru 2012 17:09 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
No tak, ale nie uśmiecha mi się siedzieć na lotnisku od 4 rano :( Chciałem kulturalnie wydrukować sobie nową kartę pokładową i nie stać w jakiś durnych kolejkach.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Gru 2012 17:16 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 83 213
niebieski
Widzę że ludzie sie cieszą z przenosin z Modlina, oczywiście zwłaszcza ci, którzy juz mają bilety i boją się zamieszania i opóźnień, ale czy to nie podniesie przypadkiem cen przyszłych lotów? Koszty Wizzaira na Okęciu sa chyba odpowiednio wyższe i linia nie musi brac ich na siebie.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Gru 2012 17:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Raczej Wizz Air miał więcej dodatkowych kosztów związanych z zakłóceniami ruchu w Modlinie.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Gru 2012 17:33 

Oby Ryanair podjął taką samą decyzję, bo mam kupione wyloty Wizz a powroty FR. więc się trochę plany jednodniówek sypią,zwłaszcza że auto miało zostać na parkingu w Modlinie...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 17 Gru 2012 17:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
jeśli ryanair zostanie sam w modlinie to jako jedyna linia będzie mógł dyktować warunki a to może sie przełożyć na ceny biletów

z drugiej strony, pewnie sporo ludzi wolałoby dopłacić trochę i polecieć z Okęcia.

w marcu pewnie sie wszystko wyjasni gdy pogoda sie polepszy

#30 PostWysłany: 17 Gru 2012 20:31 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Chyba powinienem odszczekać to co pisałem tutaj kilka razy, że z tymi przenosinami to blef. A więc odszczekuję i posypuje głowę popiołem

#31 PostWysłany: 17 Gru 2012 20:52 

Czy w sytuacji gdy zmienia się miejsce wylotu można zmienić termin wylotu?wizz przenosi lot z WMI na WAW czy jest to podstawa do np.przesunięcia lotu na inną datę?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 17 Gru 2012 21:32 

Loty: 98
Kilometry: 142 443
Maris83 napisał(a):
Ja bym to nawet pod 250€ odszkodowania podciągnął. W ich obowiązku jest ZAPEWNIENIE TERAZ transportu z Modlina, inaczej by mogli zmienić na Wrocław - Budapeszt czy jeszcze inaczej bez konsekwencji, ale tak nie jest.

Wydaje mi się, że nikt normalny nie będzie zły z powodu zmiany, a raczej ta zmiana go ucieszy.
Z tego tytułu odszkodowanie się nie należy. Można oczywiście wykłócać się w sądzie, ale jak pokazuje wiele przypadków na tym forum, nikt się w to nie będzie bawił. Jedynym co powinien zrobić Wizzair to zapewnić możliwość zmiany daty wylotu bądź zwrot kosztów biletu.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 17 Gru 2012 21:47 
Awatar użytkownika

złoty
kilik napisał(a):
Maris83 napisał(a):
Ja bym to nawet pod 250€ odszkodowania podciągnął. W ich obowiązku jest ZAPEWNIENIE TERAZ transportu z Modlina, inaczej by mogli zmienić na Wrocław - Budapeszt czy jeszcze inaczej bez konsekwencji, ale tak nie jest.

Wydaje mi się, że nikt normalny nie będzie zły z powodu zmiany, a raczej ta zmiana go ucieszy.
Z tego tytułu odszkodowanie się nie należy. Można oczywiście wykłócać się w sądzie, ale jak pokazuje wiele przypadków na tym forum, nikt się w to nie będzie bawił. Jedynym co powinien zrobić Wizzair to zapewnić możliwość zmiany daty wylotu bądź zwrot kosztów biletu.

Ja oczywiście o odszkodowanie starać się nie będę z przyjemnością wyląduje 6 stycznia na Chopinie i dotrę do domu w 20min na karcie miejskiej ale nie dla wszystkich ta zmiana jest dobra :p Mieszkaniec Modlina, Nowego Dworu i miast na północ od Warszawy może być nie zadowolony :P i myślę, że na upartego w tym przypadku mógłby się wykłócać o odszkodowanie. Skoro zmienili WMI na WAW to dlaczego nie mogliby zmienić na WRO lub KRK? Co wtedy też powiesz, że zmiana jest korzystna ?

#34 PostWysłany: 17 Gru 2012 21:52 

Loty: 98
Kilometry: 142 443
Wtedy będziemy mieli do czynienia z inną sytuacją. W tym przypadku zmieniamy wylot z Warszawy na Warszawę. Nie zapominajmy, że obydwa lotniska są lotniskami obsługującymi Warszawę i tak też się nazywają. Więc porównywanie z Wrocławiem lub Krakowem nie jest dobrym porównaniem. Równie dobrze możnaby porównać to do przeniesienia wylotów do Singapuru na przykład.

Można się kłócić, można... Pytanie tylko czy ktoś to zrobi? Bo pisać i teoretyzować na ten temat można godzinami, ale do czynów większości daleko.
Wizzair pewnie żądanie odrzuci... więc wszyscy pójdą do sądu?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 17 Gru 2012 22:05 
Awatar użytkownika

złoty
kilik napisał(a):
Wtedy będziemy mieli do czynienia z inną sytuacją. W tym przypadku zmieniamy wylot z Warszawy na Warszawę. Nie zapominajmy, że obydwa lotniska są lotniskami obsługującymi Warszawę i tak też się nazywają. Więc porównywanie z Wrocławiem lub Krakowem nie jest dobrym porównaniem. Równie dobrze możnaby porównać to do przeniesienia wylotów do Singapuru na przykład.

Można się kłócić, można... Pytanie tylko czy ktoś to zrobi? Bo pisać i teoretyzować na ten temat można godzinami, ale do czynów większości daleko.
Wizzair pewnie żądanie odrzuci... więc wszyscy pójdą do sądu?

Ja znam jedną osobę, która jeżeli ma bilet na ten okres choćby za 1zł to będzie to robić :)

#36 PostWysłany: 17 Gru 2012 23:28 

Zbanowany
M.... .83 ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 18 Gru 2012 01:37 
Awatar użytkownika

złoty
Prośba:

Dajcie znać ci którzy jutro będą lecieć WIZZem z Okęcia czy będą tam kosze do Bagażu WIZZ AIRowego :)

#38 PostWysłany: 18 Gru 2012 02:20 
Awatar użytkownika

Wizz na pożegnanie WMI odleciał z siedmiogodzinnym opóźnieniem (rejs do LTN). Ludzie w LTN czekają na rejs powrotny, nad ranem powinni dolecieć do Polski. Rejs do PIK anulowany. Wszystko przez śnieg, 3 pługi przez kilka godzin walczyły, niestety z marnym skutkiem.
Jak ktoś spać nie może, to można pośledzić HA-LPL w drodze do LTN i z powrotem:
http://fr24.com/WZZ243

#39 PostWysłany: 18 Gru 2012 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
wrzuciłam w dojeździe do Modlina, ale ze względu na powiązanie tematu pozwolę sobie jeszcze tu zamieścić

Załączniki:
modlinbus.jpg
modlinbus.jpg [ 168.71 KiB | Obejrzany 699 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 18 Gru 2012 19:52 

Chyba jednak po to ktos kupowal te bilety aby jednak leciec i dotrzec do wyznaczonego celu:) a nie robic teraz na zlosc, a i sobie utrudniac zycie jadac na to zadupie, zamiast na Okecie....
A wiec Twoje teorie Maris sa bez sensu, tym bardziej, ze latwiej dotrzec na Okecie niz na Modlin, wszyscy sa raczej szczesliwi, a i ich godziny odlotu sa chociaz teraz pewniejsze...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości