Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 127 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:23 

a ile kosztowało Cię pole namiotowe?
 Profil Relacje PM off  

City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
Marsylia i Paryż w jednej podróży za 567 PLN. Loty z Krakowa + bilet na przejazd TGV Marsylia i Paryż w jednej podróży za 567 PLN. Loty z Krakowa + bilet na przejazd TGV
#22 PostWysłany: 05 Lut 2013 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Byłem tam 2 lata temu po sezonie, naprawdę nie pamiętam cen, ale przesyłam linka do strony campingu w którym obozowaliśmy.
Mogę dodać, że sanitariaty były czyste i nie miałem żadnych zastrzeżeń co do higieny.
Z czystym sumieniem polecam. Jedynym minusem była duża odległość do starego miasta, bo około 4km.
My mieliśmy kajak i przemieszczaliśmy się drogą morską :) można tak powiedzieć.
Zamienialiśmy też kajak na rowery z koczującymi na polu wesołymi Włochami :)

http://www.campingrovinjvrsar.com/

#23 PostWysłany: 06 Lut 2013 19:09 

Bardzo polecam odwiedzić okolice Omis, jesli ktos szuka odpoczynku od tlumow :) Dookola sa swietne apartamenty do wynajecia, najlepiej w kilka osob, wtedy cena jest bardzo atrakcyjna.

PS. raz spalismy na polu namiotowym, totalnie nie przygotowanie i jedyne co pamietam, to ten okropny wiatr, który zwiewal nam namiot :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 06 Lut 2013 19:52 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Omis i jego okolice czyli Stanici

Załączniki:
_MG_398_.jpg
_MG_398_.jpg [ 136.9 KiB | Obejrzany 6023 razy ]
_MG_384_.jpg
_MG_384_.jpg [ 105.34 KiB | Obejrzany 6023 razy ]

#25 PostWysłany: 21 Lut 2013 12:31 

Poleca ktoś jakieś noclegi tanie w Zadarze na kwiecień?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 22 Lut 2013 18:05 

Witam,
Mi udało się znaleźć na okres 27.04-05.05 nocleg tu:
http://www.booking.com/hotel/hr/apartma ... ity_target

Nie jest to centrum Zadaru (20 min jazdy autkiem) , ale jedziemy tam samochodem, więc nie będzie problemu z dotarciem do miasta ;)

Jedziemy w cztery osoby. Koszt noclegu to 200 Euro do podziału na 4 osoby, więc wyszło dość fajnie :) Jak teraz patrzę to cena przykładowo w dniach 17.04.2013-24.04.2013 wynosi 727 PLN, więc naprawdę dość kusząco.

Pozdrawiam M.K
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Mar 2013 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Na wakacjach byłem tydzień w Makarskiej (sierpień) :) Nocleg wyszedł po 50 zł od osoby (była nas czwórka). Dwa pokoje, kuchnia, łazienka, kino domowe, klimatyzacja, lodówka itd :) W tej cenie naprawdę rewelacja :)

Polecam Makarską, przede wszystkim szczyt Biokovo :) Świetne widoki :)

#28 PostWysłany: 24 Cze 2013 15:02 

Ja byłem kilka razy na Korculi, głównie w Prizbie, nocleg wynosił ok. 10 euro/os. w apartamencie 3 pokojowym z bezpośrednim dostępem do morza. Można wypożyczyć łódkę i plażować na małych wysepkach:) Warto zwiedzić samo miasto Korcula i oczywiście Dubrownik - te miasta robią naprawdę duże wrażenie.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Cze 2013 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
10 euro w sezonie?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 24 Cze 2013 15:56 

niebieski
Witam. O rany. Są osoby podejmujące się napisać jakie miejsca warto zobaczyć w Chorwacji!!1 Ja odpowiem krótko...cała Chorwacja a w szczególności Dalmacja jest warta zobaczenia. Idziesz na plażyczkę do wioski obok i też jest pięknie. Po prostu jest to cudowny kraj. Ja polecę może mniej znane miejsce ....w Bośni i Hercegowinie ale często my Polacy wybieramy sę do Mostaru czy przede wszystkim Medjugorie. Więc polecam odwiedziny Kravicy Slap. Cudowne miejsce, dające wytchnienie po trudach upalnego dnia i cudownym jedzeniem. Tylko uważać na węże - żmije. Czasami sobie pływają w słodkiej wodzie. Osobiście widziałem. Pozdrawiam

#31 PostWysłany: 16 Lip 2013 10:24 
Awatar użytkownika

Rovinjto chyba moje ukochane miasteczko w Chorwacji. Polecam serdecznie, tak jak i całą Istrię.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 19 Sie 2013 13:14 

Zbanowany
Z chorwackich miast polecam też te nieco mniej znane, a niezwykle urokliwe, jak np. Orebic (typowo wypoczynkowa mieścina, ale ma jakiś taki niepowtarzalny klimat), z tego miasta można się w 15 minut dostać statkiem pasażerskim na wyspę Korcula, którą też warto zwiedzić, zaglądając np. do muzeum w domu Marco Polo. Dubrovnik oczywiście też warto zwiedzić, bo to grzech być w tych okolicach i do niego nie zajrzeć ;-) A w drodze na Dubrovnik bardzo polecam miejscowość Ston z murami obronnymi, które można zwiedzić za w sumie niewielką opłatę (uwaga: stromo pod górę, nie wybierać się w upał, bo padniecie po drodze :P).
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Wrz 2013 19:51 

Od 17 do 26 wrzesnia jestem po raz ktorys tam raz z kolei i wertujac strone wegierskiego narodowego przewoznika autobusowego trafilem na tanie bilety z Budapesztu do Zagrzebia za niecale 7000 HUF (bilet tam i z powrotem) i teraz sie zastanawiam czy Zagrzeb jest wart zainteresowania sie czy raczej od razu ruszyc np do Zadaru ?
Byl ktos z Was w Zagrzebiu i moze polecic jakies miejsca warte ogladniecia ?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 07 Wrz 2013 20:40 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zagrzeb - szału nie ma. "Jakieś" zabytki tam są (katedra, kościół z secesyjnym dachem, cerkiew serbska), w końcu to duże miasto, ale jest to jedna z najmniej ciekawych stolic europejskich.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 07 Wrz 2013 20:46 

Aha czyli jeden dzien wystarczy i mozna jechac na poludnie na caly dzien ... W sumie jeszcze myslalem nad wycieczka do Vukovaru ale to zbyt przygnebiajace miejsce ... Zadar rozumiem ciekawszy ?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 09 Sty 2014 13:25 
Awatar użytkownika

Ja również polecam Omis. Jest to małe ale bardzo urokliwe miasteczko ( niegdyś pirackie ) na południu Chorwacji. Polecam pojeździć samochodem po okolicznych drogach ( niesamowite widoki ).
Nadmienić należy również, że w tamtych okolicach znajdują się piaszczyste plaże co jest rzadkością w Chorwacji.
Ciekawa strona :) http://www.omis-chorwacja.pl
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 23 Sty 2014 13:03 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Które miasto moglibyście polecić na pierwszy wypad do Chorwacji? Przewidywana wycieczka w maju, na miejscu około 3 dni, bez samochodu. Zadar, Pula czy może Dubrovnik? :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 23 Sty 2014 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Jak będzie latał ScandJet brałbym Zadar, ale bez samochodu to wszędzie w Chorwacji będzie raczej średnio.
W maju powinny być dobre ceny w wypożyczalniach, do 20 EUR/dzień.

Z Zadaru można zrobić objazdówkę przez Biograd-prom-wyspy-prom-Zadar lub KRKA lub można też wpaść do NP Paklenica.
Każdą wycieczkę polecam.
Wszystkie opcje sprawdzone osobiście każda na 1 dzień, jak masz trzy pełne dni masz już plan co robić ;) a Zadar zobaczyć w dniu przyjazdu i dniu wyjazdu.

Oczywiście możesz wziąć i wykupić wycieczkę w biurze na miejscu ale wyjdzie podobnie jakbyś wziął samochód, a tak jesteś wolny.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Sty 2014 14:19 

ciacho_majonez napisał(a):
Które miasto moglibyście polecić na pierwszy wypad do Chorwacji? Przewidywana wycieczka w maju, na miejscu około 3 dni, bez samochodu. Zadar, Pula czy może Dubrovnik? :)

Dubrownik.
Sam tez mam ten problem z racji braku urlopu wyjazdy do Chorwacji 2-3 dniowe w weekendy. Na taki wyjazd bez samochodu polecam Split sam dosyc interesujacy a poza tym autobusem miejskim czy moze raczej podmiejskim latwo dostac sie do Trogiru, Omis mozna tez poplynac na Brac (Zlatni rat ostatnio gdzies czytalem ,ze jest w top 10 najpiekniejszych plaz w Europie)
Załącznik:
Komentarz do pliku: Split
IMG_1342.JPG
IMG_1342.JPG [ 206.92 KiB | Obejrzany 3778 razy ]
Załącznik:
Komentarz do pliku: Trogir
IMG_1470.JPG
IMG_1470.JPG [ 252.53 KiB | Obejrzany 3778 razy ]
Załącznik:
Komentarz do pliku: Omis
IMG_1816.JPG
IMG_1816.JPG [ 242.41 KiB | Obejrzany 3778 razy ]
Załącznik:
Komentarz do pliku: Brac-Vidova gora widok na Zlatni rat
IMG_1586.JPG
IMG_1586.JPG [ 103.63 KiB | Obejrzany 3778 razy ]
ciacho_majonez lubi ten post.

#40 PostWysłany: 26 Mar 2014 01:45 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Chorwacja - gdyby ktoś się chciał zdecydować fotograficznie, polecam zdjęcia z wyjazdu w 2011 :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 127 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości