Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Kwi 2013 17:39 
Moderator forum

Shaq napisał(a):
Mam pytanie o ten ostatni autobus z Girony do Lloret. Zaznaczone jest 22.10 kolorem żółtym, ale Girona Stacje. Lotnisko o 22.30 jest na biało. Czy to znaczy że z lotniska jedzie normalnie? Zaznaczam, że chodzi mi o 1 maja, czyli święto.
z rozmowy tlfon z Sarfa w LLoret wynika ze jest to kurs tylko w dni robocze,
jak tu
http://www.sarfa.com/paginas/pdf_sarfa/ ... Girona.pdf
i tu Maris w ub. roku pisał że w dni robocze viewtopic.php?p=97388#p97388

Djorkaeff napisał(a):
Jesli ktos chce dostac sie do Lloret: bezposrednio linia Sagales (operuje tez pod druga nazwa na "S") 9 euro w jedna strone.

Troche tansza jest jazda kombinowana - polecam, jesli ktos przy okazji chcialby zobaczyc kilka innych miejsc, ja tak wlasnie zrobilem, w Blanes plaza lepsza niz w Lloret.

Lotnisko-Girona (autobus) 2,75 eur
Girona-Blanes (pociag, ja mialem przesiadke w Massanet, ale pewnie dlatego ze byla to niedziela) 3,80 eur
Blanes-Lloret (autobus) 1,75
co jazdy+piechoty kombinowanej -mniej widokowa
w dzien mozna tez dojsc do dworca kolejowego w Riudellots ,
z R. pociag (z przesiadka z regional na rodalies w Maçanet-Massanes) do Blanes
i z Blanes bus Pujol do LL.

ja tego nie robilem :)
dopis- poniżej jak robił to wojtol

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN
City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
#62 PostWysłany: 19 Kwi 2013 17:23 

Tanio na wybrzeże

Przedstawię wam jak dotarłem do LLoret.
Po nocce na lotnisku postanowiliśmy łapać stopa, przez 1,5h nic się nam nie zatrzymało mimo wyraźnej kartki
powoli szliśmy wzdłuż drogi aż w końcu postanowiłem iść na dworzec Riudellots. Następnym razem zaopatrzę się w kartkę właśnie z tą miejscowością i nie będzie problemem złapania czegoś. Tak jak ktoś wcześniej wspominał Riudellots to mały zamknięty dworzec, nie każdy pociąg zatrzymuje się.
Do pociągu wsiadamy na końcu i czekamy na konduktora - jeżeli do nas dotrze za bilet zapłacimy 2,35e ,
wysiadamy na Macanet-Massanes
kupujemy bilet do Blanes za 2e.
Pod dworcem Blanes Renfe czeka autobus do Lloret de Mar za 1,75e.
My zrobiliśmy krótki spacerek na główną drogę do Loret obok Lidla, podwózkę załapaliśmy w 3 minuty.
całą trasę da się zrobić więc za 2 euro.

Wracając - chcieliśmy jak najwięcej czasu spędzić na plaży więc skorzystaliśmy z autobusu
w ciągu dnia jeździ ich dość mało (~7 kursów). Podróż za 9e czas jazdy 30min.

mod - DZięki za opis,
przenosze z dojazdu do Barcelony
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 22 Kwi 2013 21:44 

witam
1. będziemy w Gironie w sobotę o 13.00 - jak najłatwiej i najszybciej mozna dostać się do Loret de Mar w sobotę?
2. powrót mamy we wtorek o 6.45 - czy z LLoret de Mar damy radę dojechać na lotnisko tak wcześnie rano, czy lepiej zrobić sobie tam nockę (wtedy wyjazd najpóźniej w poniedziałek)?

Proszę o jakieś sugestie i linki.

#64 PostWysłany: 22 Kwi 2013 21:52 
Moderator forum

gregorow napisał(a):
witam
1. będziemy w Gironie w sobotę o 13.00 - jak najłatwiej i najszybciej mozna dostać się do Loret de Mar w sobotę?
Witam, taksówką , z tych konwencjonalnych sposobów.
Cytuj:
2. powrót mamy we wtorek o 6.45 - czy z LLoret de Mar damy radę dojechać na lotnisko tak wcześnie rano, czy lepiej zrobić sobie tam nockę (wtedy wyjazd najpóźniej w poniedziałek)?
Proszę o jakieś sugestie i linki.
to zależy od Was (ile osób?) czy taxi czy shuttledirect itp czy nocka
wszystkie linki jakie znam są w tym wątku, większość w pierwszym poscie,
może ktoś się podzieli nowym doświadczeniem

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 22 Kwi 2013 21:53 

niebieski
wojtano napisał(a):
Do pociągu wsiadamy na końcu i czekamy na konduktora - jeżeli do nas dotrze za bilet zapłacimy 2,35e ,
wysiadamy na Macanet-Massanes
jak to działa w Hiszpanii: trzeba iść do pierwszego wagonu i tam czekać na konduktora czy też czekać na niego gdziekolwiek, a on uwierzy, że jedziemy ze stacji na której nie ma kasy?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 22 Kwi 2013 22:25 

Riudellots-Macanet Massanes pociąg jedzie zaledwie 10min, nie ma tam tak jak u nas
siadamy i czekamy - jak nie chcesz płacić siadaj jak najdalej. Jak dotrze do ciebie wszystko działa na słowo - mówisz gdzie wsiadasz i gdzie wysiadasz.
Ja zapłaciłem bo jednej osobie z paczki sumienie nie pozwoliło i leciała przez pociąg w poszukiwaniu konduktora. Facet zresztą był zdziwiony że ktoś do niego leci po bilet.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 30 Kwi 2013 13:58 

Witam Szanownych Forumowiczów.

Proszę o pomoc jak dotrzeć z lotniska Girona (ląduje o 23:55) 10 czerwca do Lloret de mar.

Nie byłem jeszcze w Costa brava a patrząc na różne plany podane w forum wynikało mi że nie jeździ już nikt o tej porze.
Może jest jakiś przewoźnik co z lotniska odbiera ? Albo gdzies z Girony można odjechać do LLoret w nocy po przylocie.

Nie musi być dojazd do hotelu, aby tylko mnie do Lloret dowiózł :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 30 Kwi 2013 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 183 106
niebieski
loko66 napisał(a):
Witam Szanownych Forumowiczów.

Proszę o pomoc jak dotrzeć z lotniska Girona (ląduje o 23:55) 10 czerwca do Lloret de mar.

Nie byłem jeszcze w Costa brava a patrząc na różne plany podane w forum wynikało mi że nie jeździ już nikt o tej porze.
Może jest jakiś przewoźnik co z lotniska odbiera ? Albo gdzies z Girony można odjechać do LLoret w nocy po przylocie.

Nie musi być dojazd do hotelu, aby tylko mnie do Lloret dowiózł :)

Pozdrawiam

http://www.shuttledirect.com/en/php/air ... irect.html

Wczoraj rezerwowałem ok. 10e/osobę. Jutro skorzystam a po powrocie opiszę doswiadczenia.

#69 PostWysłany: 30 Kwi 2013 16:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja skorzystałem kilka dni temu z http://www.resorthoppa.com

Na lotnisku w Gironie czekała na nas Pani z kartką a za 5 min byliśmy już w busie (jechało nas w sumie 4 osoby - my i 2 Angielki), za 30 min. w hotelu w Blanes.
W sumie zupełnie jak taksówką 8-)
Na 3 dni przed datą powrotu w internecie była już informacja, o której godzinie odbędzie się transport powrotny.
Niestety nam przypadło już o 2:35 w nocy (samolot o 6:45).
Byliśmy zaskoczeni, bo w środku nocy podjechał wielki i pusty autobus Pujol, potem wyszedł kierowca z listą z moim nazwiskiem na pierwszym miejscu.
Potem objechaliśmy LLoret i Tossa de Mar, zabierając pasażerów z pod hoteli.
W Tossa pod jednym z hoteli nikt nie czekał, kierowca gdzieś zadzwonił i za 5 min. śpiochy się znalazły.
Na lotnisku byliśmy o 4:30 i solidnie się tam jeszcze zdążyliśmy wynudzić.

Ogólnie było profesjonalnie i bez żadnych kłopotów. Koszt niecałe 11 Euro za osobę /odcinek.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 30 Kwi 2013 22:33 
Awatar użytkownika

@ Jobi:
Wszystkie te firmy to pośrednicy, a transfery zazwyczaj są realizowane przez tego samego lokalnego przewoźnika (Pujol).

Tak w ogóle, dzisiaj w nocy miałem dosyć dziwną sytuację: zarezerwowałem transfer z hotelu na Costa Brava na lotnisko w Gironie, na voucherze było napisane, że mam czekać na autokar przed swoim hotelem o godzinie 3:30. Około godziny 2:30 obudził mnie telefon z recepcji, że autokar już na mnie czeka i dlaczego mnie jeszcze nie ma przed hotelem. Szczęście, że byłem już spakowany i półprzytomny ubrałem się w dwie minuty i złapałem plecak:D

Moja rada: na dzień (roboczy) przed wyjazdem warto jest jednak zadzwonić na telefon podany na voucherze i zapytać, o której godzinie będzie transfer - Hiszpanie to bałaganiarze i informacjom na voucherze nie ma co do końca ufać. Ludzie którzy odbierają telefon są bardzo mili i pomocni, i mówią bardzo prostym angielskim, więc nie bójcie się, idzie się dogadać
:P

#71 PostWysłany: 30 Kwi 2013 23:33 
Awatar użytkownika

niebieski
svalbald napisał(a):
@ Jobi:
Wszystkie te firmy to pośrednicy, a transfery zazwyczaj są realizowane przez tego samego lokalnego przewoźnika (Pujol).

Tak w ogóle, dzisiaj w nocy miałem dosyć dziwną sytuację: zarezerwowałem transfer z hotelu na Costa Brava na lotnisko w Gironie, na voucherze było napisane, że mam czekać na autokar przed swoim hotelem o godzinie 3:30. Około godziny 2:30 obudził mnie telefon z recepcji, że autokar już na mnie czeka i dlaczego mnie jeszcze nie ma przed hotelem. Szczęście, że byłem już spakowany i półprzytomny ubrałem się w dwie minuty i złapałem plecak:D

Moja rada: na dzień (roboczy) przed wyjazdem warto jest jednak zadzwonić na telefon podany na voucherze i zapytać, o której godzinie będzie transfer - Hiszpanie to bałaganiarze i informacjom na voucherze nie ma co do końca ufać. Ludzie którzy odbierają telefon są bardzo mili i pomocni, i mówią bardzo prostym angielskim, więc nie bójcie się, idzie się dogadać
:P

No tu to akurat Ameryki nie odkryłeś - wiadomo, że to pośrednicy.
Transfer Girona-hotele organizuje w przypadku ResortHoppa firma From2 i jest o tym info na voucherze.
Jednak to właśnie ten pośrednik udostępnia możliwość potwierdzenia miejsca i czasu odbioru przy powrocie na lotnisko.
Aktualne dane są umieszczane w internecie na 3 dni przed lotem i aktualizowane w razie zmian, sugerowane jest sprawdzenie aktualnych danych na dobę wcześniej.
Oczywiście można do nich dzwonić, piszą też, że w razie czego wyślą SMS, ale w przypadku resorthoppa informacja pojawia się pod specjalnym linkiem na www (zapewne w bliźniaczym shuttledirect też) - podjąłem ryzyko wiary w informacje z netu i się nie zawiodłem.
Opisałem reakcję kierowcy w przypadku braku pasażerów w miejscu odbioru - jak dla mnie dobry przykład, że firma się stara.
Po prostu ten system działa - dane są aktualizowane w necie (voucher nie zawiera żadnych informacji nt. czasu i miejsca odbioru przy jeździe powrotnej), kierowca ma listę pasażerów i hoteli, pod którymi czekają - niewiele takich informacji znalazłem dotąd na forum F4F i dlatego rozwodzę się o tym w szczegółach.

Ostatnio edytowany przez jobi, 30 Kwi 2013 23:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 30 Kwi 2013 23:44 
Awatar użytkownika

W przypadku shuttledirect wskazane jest dzwonić, gdyż nie ma informacji o godzinie transferu na internecie, jest tylko na voucherze.

P.S. W LLoret de Mar objechaliśmy miasteczko kilkakrotnie po różnych hotelach, z tego co zrozumiałem z rozmowy telefonicznej kierowcy z szefową i klientami nie zgadzały się godziny odjazdu, kierowca był zdezorientowany i ogólna maniana była. No cóż, być może jakiś pechowy kurs się trafił :lol: :lol: :lol:

P.S. Dodam tylko, że kilkakrotnie korzystałem z shuttledirect i zawsze było OK, z wyjątkiem tego dzisiejszego nocnego kursu.

#73 PostWysłany: 01 Maj 2013 00:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak wynika z opinii w necie, zdarzają im się wpadki, jak to z resztą zawsze z pośrednikami bywa.
Najpewniej w razie problemów zachować w portfelu nr telefonu do nich no i gotówkę na ew. taksówkę, jeśli transport jest w nocy.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 05 Maj 2013 09:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystałem z shuttledirect wieczorem po przylocie 1 maja. Starszy Pan czekał z kartką opatrzonym moim nazwiskiem w hali przylotów. Bezproblemowy dojazd do Lloret pod hotel czy apartmaent, który wskazujemy w momencie rezerwacji. Koszt 10e/os. to bardzo dobra alternatywa dla busa, który kosztuje 9e/os. a nie zawsze pasuje godzinowo.

PS. W czasie gdy jechaliśmy Barca grała rewanż z Bayernem. Słowa kierowcy słuchającego transmisję radiową z Camp Nou nie nadają się na publiczne forum ;)

Temat postu: Girona - Lloret w nocy
#75 PostWysłany: 25 Maj 2013 14:20 

Witam, mam konkretne pytanie, jak dojechać po północy z lotniska w Gironie do apartamentu w Lloret de Mar? Sprawdzałam koszt wynajęcia samochodu, ale wyszły trochę spore koszty wraz z dopłatami za odbiór auta w godz nocnych i zwrot potem wcześnie rano. Jaka jest cena np taksówki w nocy?

mod - dałączam do wątku gdzie znajdziesz orientacyjne info w 1m poscie,
a w ostatnich wymianę doświadczeń właśnie w spr przejazdu nocnego.
Witam na forum, mam nadzieję że w większości odszukasz to czego potrzebujesz,
jeśli masz pytania na które nie ma dotychczas odp, pisz.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 25 Maj 2013 15:39 

Mam pytanko - chciałbym skorzystać z shuttledirect, ale nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych odjazdów busów. Czy można gdzieś to zobaczyć?

#77 PostWysłany: 25 Maj 2013 16:43 
Awatar użytkownika

niebieski
gryf18 napisał(a):
Mam pytanko - chciałbym skorzystać z shuttledirect, ale nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych odjazdów busów. Czy można gdzieś to zobaczyć?

I słusznie. Przecież cały sens w tym że zamawiasz busik na którą godzinę chcesz....

Wysyłane z mojego ZP800H za pomocą Tapatalk 2

#78 PostWysłany: 22 Cze 2013 01:46 

niebieski
Witam.
Może macie jakieś świeże informacje.
16.09. ląduję w Girona o 23.55 i potrzebuję się dostać do LLoret de Mar ewentualnie do Santa Susanna.
Czy macie jakiś sprawdzony sposób.
Pozdrawiam

#79 PostWysłany: 21 Lip 2013 12:53 

Cały wątek jest o tym, wystarczyło przejrzeć...
Powtórzę: o tej h nie ma już autobusów do Lloret.
Właśnie wróciłam z Tossa. Korzystałam z shuttledirect i jestem na maksa niezadowolona. Po pierwsze cena ~45 zł, ale to już przeboleję, bo w końcu to nocny dojazd na lotnisko... Po drugie czas - przyleciałam o 23.35 i musiałam czekać do 1 w nocy na innych. Z lotniska do Tossa jest bezpośrednio ok.40 min drogi, a w Tossa byłam dopiero o 3 nad ranem, bo pan kierowca pojechał najpierw do Calella->Pineda->Blanes->Lloret i na końcu wysadził mnie... nie wiadomo gdzie. Kazał wysiąść, powiedział, że to już Tossa, a do hotelu miałam ok. 15 min drogi z buta. Błądziłam nad ranem po uliczkach żeby znaleźć hotel.
Powrót też z shuttledirect i podobne problemy. Odbiór o 2 w nocy, a samolot dopiero o 7.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 16 Sie 2013 21:57 

Loty: 84
Kilometry: 163 237
Proszę Was o pomoc bo zaczynam głupieć ;)
24.08 lecimy z dziewczyną do Girony i dalej mamy hotel w Calelli. Moje pierwsze pytanie brzmi: czy autobusy "Sagales" z lotniska w Gironie do Calelli dojeżdżają tylko RAZ dziennie, czy ja patrzę na zły rozkład: http://www.sagales.com/pubdocs/3651_aer ... 605%29.pdf ??
Drugie pytanie dotyczy Resorthoppa: czy mam rozumieć, że nazwa "Calella de la Costa" odnosi się do tej miejscowości tuż obok Pineda de Mar? :D Wiem, że z pozoru to pytanie jest banalne i głupie, ale jak wybrałem właśnie tę miejscowość, to na mapce w dalszym etapie rezerwacji znacznik miejsca docelowego pojawia się zaraz obok lotniska. Mam rozumieć, że to błąd na stronie, tak? :)

Będę wdzięczny za pomoc i przepraszam jeżeli pytania są idiotyczne, ale muszę mieć pewność jak wrócić do domu :P
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości