Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 07 Paź 2013 18:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ja bym nie marnował czasu i pieniędzy na stanie w kolejce...

czasu macie niewiele, pewnie jeszcze nie raz w te strony zawitacie wiec po co robic to co wszyscy?

ja, na Waszym miejscu, obszedł bym centrum(Pg. Gracia, pl. Catalunya, Rambla, port/molo, może nawet i po barcelonete).

potem bym się wybrał na montjuic (tylko tak przed 18) żeby rzucić okiem na miasto, na wybrzeże, pooglądać obiekty olimpijskie, zwiedzić ogrody, czy nawet wybrać się do jakiegoś muzeum (tym bardziej, że w niedziele mogą być za free ale nie wiem w jakich godzinach (przykładowe muzea: MNAC, zamek(na samej gorze), de deporte, etnologico, jardi botanic(ogród botaniczny), czy nawet przereklamowane poble espanol(ale to już na pewno płatne i nie warte swej ceny))).

o 19 zachód słońca, zejście na dół na jakieś jedzenie, ale nie za daleko żeby się jeszcze na fontannę załapać, potem 46 i adios, adeu!

a jak będzie brzydko to oczywiście idźcie do kościoła bo tam nie pada 8-)

Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN
City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
#42 PostWysłany: 07 Paź 2013 19:18 

niebieski
Wydaje mi się,że w niedziele w październiku fontanna niestety bez specjalnych pokazów !
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 07 Paź 2013 19:46 

Ja proponuje wam BUS TURISTIC najlepsza opcja można dość dużo zobaczyć w krótkim czasie.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 07 Paź 2013 20:37 

niebieski
W środę rano (przed 9) kolejka do wejścia do Sagrada wiła się przez całą zachodnią połowę budynku...
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 07 Paź 2013 21:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Smierz napisał(a):
Wydaje mi się,że w niedziele w październiku fontanna niestety bez specjalnych pokazów !

niestety masz racje...

#46 PostWysłany: 08 Paź 2013 01:17 

dzięki wielkie za odpowiedzi!

Co do Sagrady, to chyba zarezerwujemy po prostu bilety przez internet, i wtedy kolejka nas nie dotyczy (chyba..??? :) A swoją drogą to wzgórze Montjuic to super pomysł, na pewno tam skoczymy.

Czy warto wybrać się do muzeum Picassa? Jak z kolejkami i ogólnie dostępnością muzeum w niedzielę?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 08 Paź 2013 08:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jaarjaar napisał(a):
...
Czy warto wybrać się do muzeum Picassa? Jak z kolejkami i ogólnie dostępnością muzeum w niedzielę?

temat picassa dopiero co przewijal sie przez forum. poszukaj.

#48 PostWysłany: 08 Paź 2013 11:06 

witam :)
doklejam się do tematu zwiedzania Barcelony ): Mamy malutko czasu bo będziemy na miejscu od ok 2 nad ranem (w nocy? :) ) 15.X. a wylatujemy o 21:15. Podobnie wyglada powrót jestesmy tam 24.X. od 21-ej do 17ej dnia nastepnego. Chciałabym dość sprytnie zagospodarować czas. zaczynam pytania :) Czy z el Prat do centrum możemy się tanio dostać do centrum wlaśnie ok 2-3 nad ranem? Wiem, że jeździ nocny bus "Nitbus" (N16 z terminalu T2) ale nigdzie nie znalazłam info w jakich godzinach jeździ. Czy ktoś z was już tak podróżował?
I teraz jak dostosować plan zwiedzania do pory dnia? Będziemy w Barcelonie pierwszy raz wiec raczej postawimy na klasyki :) Nad ranem myslałam o spacerze po Ramblas tak, żeby mineła noc. Obowiązkowo chce zobaczyc Parc Guell i Sagrade. Przy Ramblas jest duzo ciekawych miejsc z tego co czytałam, ale czy opłaca sie to ogladać nocą? czy lepiej zaczekac na słonko :) mogę to rozłożyć na te dwa dni pobytu. Wiem, że sporo wychciewam, ale może jest tu jakiś ekspert Katalonii :) Zastanawiałam się tez nad biletami na komunikacje miejską :) czy na taki krótki pobyt opłaca sie kupować jakies karnety? zapraszam na prv w razie czego :) i dziekuje :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 08 Paź 2013 11:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
patraa89 napisał(a):
...Zastanawiałam się tez nad biletami na komunikacje miejską :) czy na taki kkrótki pobyt opłaca sie kupiwac jakies karnety? zapraszam na prv w razie czego :) i dziekuje :)

rozklad jazdy nitbusow...znajdziesz w internecie :mrgreen:
http://www.emt-amb.com/Principales/BusquedaNitBus.aspx
bilet T-10 Ci wystarczy, a o reszcie poczytaj na forum bo już chyba ze 2 podobne wątki istnieją...
mod - przenoszę . istnieją tez wątek o dojeździe z/na ElPrat, wyszukiwarka...

#50 PostWysłany: 26 Lis 2013 07:13 

maciejwroclaw napisał(a):
Odsprzedam dwa bilety T10 z w sumie 11 przejazdami (8 na jednym, 3 na drugim) na strefe 1 (obejmuje lotnisko). Cena 40zł+przesyłka (list polecony 4zł).

Po co płacić za Aerobus z lotniska >7EUR/osobę skoro można pojechać niemal identyczną trasę na bilecie T10 za mniej niż 1EUR? :)
Na przystanku (ani na lotnisku) nie ma jednak automatu ani punktu z tymi biletami i warto mieć je już ze sobą wcześniej.

O ile w wyszukiwaniu tanich lotów jesteś mistrzem to pisząc ten post lekko mijasz się z prawdą:
- El Prat jest świetnie skomunikowane z centrum Barcelony. Przy terminalu T2 dostępna jest stacja kolejowa, skąd odjeżdża linia Renfe R2 północna, która przejeżdża przez takie stacje jak Barcelona Sants (20 min). Bez problemu na stacji lotniska kupisz bilety w tym słynny T-10 za 9,80 euro
- jacakatowice kliknij sobie na google maps wyszukaj trasę komunikacją miejską Sants- La Rambla Barcelona lub Placa Espanya Barcelona i fajnie Ci pokaże Ci jak nie wychodząc z Renfe z lotniska do ścisłego centrum Barcelony dostaniesz się na jednym bilecie przejazdu gdzie chcesz przesiadając się z Renfe R2 do danej linii metra
 PM off  

#51 PostWysłany: 09 Sty 2014 17:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
O zabytkach ,transporcie i jedzeniu w Barcelonie bywalcy napisali już prawie wszystko.Dodam tylko kilka uwag o bezpieczeństwie w tym pięknym mieście.Spotkałem się wcześniej z opiniami (a spotkani w samolocie i na lotnisku Polacy to potwierdzali ,że BCN jest b.niebezpieczna. Opanowana przez głównie romskie gangi kieszonkowców itp. Odradzali wręcz jazdę metrem czy pociągiem RENFE ,twierdząc ,że takie Barcelońskie 'świeżynki' jak my cało z tego nie wyjdą 8-) Oczywiście nic takiego nie ma miejsca .Wiadomo ,że trzeba uważać na pieniądze i dokumenty,ale jeżdżąc metrem czy spacerując po Rambli (również późnym wieczorem) było spokojnie i bezpiecznie

być może źle odczytałem przekaz ale w metrze, na stacjach, na plaży(szczególnie barceloneta) i w ogóle tam gdzie jest dużo ludzi trzeba mieć być bardzo ostrożnym i nie lekceważyć tego co się mówi na ten temat. nie-świeżynki traktuje się tak samo, takie równouprawnienie ;)

#52 PostWysłany: 09 Sty 2014 17:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
I taka była idea mojego wpisu.Że trzeba uważać ,jak wszĕdzie ,ale nie 'rabują' w biały dzień :)

kroić kroją w biały dzień. o jakichś napadach itp bardzo rzadko słychać.

#53 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:53 

Witam,pytanie do bywalców:) Wiecie może od kiedy będzie można obejrzeć w Barcelonie pokaz Magicznych Fontann?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
http://w110.bcn.cat/portal/site/Turisme ... lang=en_GB

do 6. lutego w remoncie

#55 PostWysłany: 25 Sty 2014 23:08 

Dzięki bardzo,:) mam nadzieję, że remont się nie przedłuży ponieważ będę w Barcelonie tylko do 8 lutego:)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 02 Lut 2014 15:10 
Awatar użytkownika

Loty: 82
Kilometry: 136 565
Zachęcam do skorzystania z praktycznej mapy dla podróżujących do Barcelony. Wiele warstw z możliwością filtrowania i opisami oraz zdjęciami.

http://www.arcgis.com/apps/OnePane/basicviewer/index.html?appid=ba8f39b453304b58916a382d1ee16f84
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 23 Mar 2014 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 531 035
platynowy
możecie polecić jakaś fajną knajpę, w której można obejrzeć mecz Barcy ? będę akurat podczas finału Pucharu Hiszpanii, czyli kolejny mecz Barca - Real Madryt :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 23 Mar 2014 20:46 

niebieski
Witam. Jak najłatwiej dojechać z Sants na stadion Espanyol Barcelona? Pozdrawiam

#59 PostWysłany: 23 Mar 2014 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 179 532
niebieski
orfik11 napisał(a):
Witam. Jak najłatwiej dojechać z Sants na stadion Espanyol Barcelona? Pozdrawiam

Nawet nie musisz się przesiadać w metrze. Jedziesz niebieską linią do Cornella Centre i stamtąd będzie 1 km do przejścia, czyli kwadrans. Zobacz na google maps jak powinieneś iść.

#60 PostWysłany: 23 Mar 2014 21:24 
Moderator forum

marcino123 napisał(a):
możecie polecić jakaś fajną knajpę, w której można obejrzeć mecz Barcy ? będę akurat podczas finału Pucharu Hiszpanii, czyli kolejny mecz Barca - Real Madryt :)

hmmm,
fajną... mogłaby to być Wembley * na Consell de Cent x Bailen, ale w okolicy w której będziesz sie znajdował, zobacz poprostu gdzie udają się koszulki blaugrana
* (Wembley już nie ma, ale w tym samym miejscu jest bar Bcn Birres i Tapes , też z ekranami i miejscową publiką)
orfik11 napisał(a):

zobacz (w.katalunska) http://rcdespanyol.com/principal.php?mo ... acargar=72

- może pociągi renfe/rodalies R4 i R7 do Cornellà Centre
- może z Sants przejechać/przejść do Pl. Espanya i kolejką FGC L8 do Cornellà Riera
+ może metrem jak Don Corrado w międzyczasie napisał

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości