Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2013 21:43 

Witajcie :) Kupiłam nie tak dawno temu bilety na przelot samolotem linii Ryanair. Rezerwacja przebiegła sprawnie, płatność - bez żadnych problemów. Odpowiednia suma została zablokowana na moim koncie, na adres e-mail przyszło potwierdzenie rezerwacji. I wszystko wyglądało dobrze i mało podejrzanie aż do dzisiaj. Otóż dzisiaj moje konto zostało wzmocnione sumą, na którą wcześniej była zrobiona blokada. Blokady oczywiście nie ma, podobnie jak śladu po transakcji w historii. Wg wyciągu z konta nie zdarzyło się w jego historii w ciągu ostatniego czasu coś takiego jak płatność za przeloty. Nie ma też informacji o odrzuceniu przelewu - wręcz jest info, że w ciągu ostatniego miesiąca żaden z moich przelewów nie został odrzucony. Wchodzę na stronę swojej rezerwacji i tam wszystko wygląda cudnie - rezerwacja ma status "Potwierdzona", w wykazie opłat istnieje info, że lot jest opłacony i jestem winna przewoźnikowi 0,00 zł.
Właściwie mogłabym założyć, że z mojej strony wszystko jest ok - mam wymagane przez linię potwierdzenia itp. Mimo wszystko obawiam się problemów w późniejszym czasie, choćby w dniu wylotu. Czy zdarzył się Wam podobny przypadek? Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Będę wdzięczna za pomoc, sugestie.
Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off  

Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi
Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
#2 PostWysłany: 12 Wrz 2013 21:52 

platynowy
Czasami banki księgują transakcje kartowe z opóźnieniem. Zdarza się właśnie że zablokowana kwota się zwalnia i ściągają dopiero po czasie. Ale oczywiście jest też cień szansy że przez jakiś błąd systemu zapomną i wyjdziesz na plus :)

Jak rez. na stronie potwierdzona to nie ma się czym przejmować.

#3 PostWysłany: 12 Wrz 2013 21:54 

Witam,

Mam taką samą sytuację w Lufthansie. Nie wiem co mam teraz z tym zrobić. Jutro planuję zadzwonić na infolinię. Nie chciałbym się obudzić z ręką w nocniku w dniu wyjazdu. :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Wrz 2013 21:57 

Zbanowany
niebieski
Z jakich bankow korzystaliscie? Ostatnio inteligo mialo dosc spore problemy, bo wszystkie transakcje (wyplaty z bankomatow, czy platnosci w sklepie) ksiegowane byly dopiero po kilku dniach, a na koncie nie zakladali nawet blokad!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Wrz 2013 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 83 213
niebieski
Mi ostatnio BZ WBK zaksięgowało transakcję z sierpnia, kiedyś Alior miesiąc księgował zakup biletów w Ryanairze, także to się naprawdę zdarza. Zwłaszcza przy płatnościach internetowych, bo te sklepowe księgowane są raczej na bieżąco.

PS. Ciekawe jak by sie upomnieli jakby zamknąć konto w międzyczasie, nie mówię że z premedytacja ale przecież można zapomnieć że się miesiąc temu zrobiło jakiś zakup a bank do dziś nie upomniał sie o pieniądze.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Wrz 2013 22:06 

U mnie ta sytuacja w BZ WBK. Pierwsza taka rezerwacja więc trochę mnie to zaniepokoiło.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Wrz 2013 22:09 

Korzystam z konta Inteligo i po raz pierwszy zdarzyła mi się taka sytuacja, nie tylko jeśli chodzi o opłaty za bilety lotnicze, ale w ogóle.
Środki za bilet przelałam tymczasowo na inne konto, do którego nie mam karty, żeby je zabezpieczyć przed wydaniem ;) Ciekawa jestem co zdarzyłoby się w sytuacji, gdyby opłata miała być ściągnięta później (jak się części z Was zdarzyło), a ja nie miałabym na koncie głównym odpowiednich środków? Blokada je zabezpiecza. Jeśli jej nie mam to wszystko się może zdarzyć na koncie, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Wrz 2013 23:16 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 83 213
niebieski
yumi napisał(a):
Ciekawa jestem co zdarzyłoby się w sytuacji, gdyby opłata miała być ściągnięta później (jak się części z Was zdarzyło), a ja nie miałabym na koncie głównym odpowiednich środków?

Wysoko oprocentowany debet :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Wrz 2013 23:33 

rml, ja zwykle na debecie. Większego mi nie zrobią ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 47 gości