Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 30 Lis 2012 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Cała ta sytuacja skłania mnie do tego, zeby napisać, że tylko szaleńcy mogą dalej wierzyć w uczciwość sprzedawcy.
Jeżeli dobrze zrozumiałem wpisy w równoległej dyskusji bilet anulowano a sprzedawca bez żadnej dopłaty zakupił nowy dużooooo droższy bilet!!
Może On w Caritasie pracuje ;)
Zuch człowiek....

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#122 PostWysłany: 30 Lis 2012 23:08 

platynowy
Gaszpar napisał(a):
Cała ta sytuacja skłania mnie do tego, zeby napisać, że tylko szaleńcy mogą dalej wierzyć w uczciwość sprzedawcy.
Uczciwość uczciwością, ale jak to tąd z tego co się orientuje jeszcze nikt się na spredawcy nie zawiódł :P
Z resztą na Amber Gold też była masa osób które normalnie zdążyły zarobić. Jak to zwykle w życiu bywa, ryzyko być musi.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 30 Lis 2012 23:24 
Awatar użytkownika

A co z uczciwością kupujących? Przed skorzystaniem z "takiej okazji" pomyślcie jaka by to była dla was radość gdyby było to opłacone waszą kartą? Nie czyń drugiemu.....
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 30 Lis 2012 23:29 

Jeżeli on to opłaca korporacyjną kartą kredytową przypisaną do jakiegoś Portugalczyka to zablokowanie tego to tylko kwestia czasu.
Jeżeli ktoś skopiował dane karty to w korporacji nic nie wiedzą jeszcze. Jak ktoś pracował w dużej organizacji i trochę orientuje się w zakupach podróży służbowych (bezpośrednio lub np. przez CWT) to wie jak zrobić podobny "szybki biznes".
Sprytnie to robi. Duże kwoty zapewne podlegają pod autoryzacje kogoś wyżej w strukturze firmy. A tak, lecą sobie niezauważone mikro-kwoty. Stawiam, że maks. po 3 miesiącach się skończy.

Ostatnio edytowany przez mikepapa, 01 Gru 2012 04:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 30 Lis 2012 23:33 

Dlatego zastanawiam mnie aukcja na allegro. Wyplata z payU leci na konto. Konto ma wlasciciela z nazwiskiem i adresem.
W razie gdyby interes byl faktycznie lewy to gosc jest jak na patelni.

Dodatkowo, jesli ryanair juz cofnal bilety za vouchery kupione z tej "lewej" karty, to raczej zrobil to ze wszystkimi. Dlatego ciekawi mnie status pozostalych rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 01 Gru 2012 00:11 

marek. napisał(a):
Dlatego zastanawiam mnie aukcja na allegro. Wyplata z payU leci na konto. Konto ma wlasciciela z nazwiskiem i adresem.
W razie gdyby interes byl faktycznie lewy to gosc jest jak na patelni.

Dodatkowo, jesli ryanair juz cofnal bilety za vouchery kupione z tej "lewej" karty, to raczej zrobil to ze wszystkimi. Dlatego ciekawi mnie status pozostalych rezerwacji.

Sprawdzałem przed chwilą (vouchery zakupione 17.11.2012r. wpłata na konto nr.33 1090 0075 4172 2310 7008 9861 w BZWBK, dopłata kartą Mastecard prepaid póki co nic nie wróciło):

Status biletów:potwierdzone

Prawdopodobnie będziemy mądrzejsi najwcześniej w niedzielę po ustaleniach w RYanair co było przyczyną anulacji vouchera
 PM off  

#127 PostWysłany: 01 Gru 2012 18:05 

Zakupilem bony ,zarezerwowalem lot.Nie bylo malia od Ryanaira.Mialem możliwosć wejscia na rezerwcje i sprawdzenia ze potwierdzone.Po kilku dniach mail od linii lotniczych ze anulowano rezerwacje i zwrocono kase do kupujacego.Przez kilka dni wymienialem maile z Mazbi i oto dzisiaj podeslal mi nowe vauchery.Najpierw sie ucieszylem i zrobilem rezerwacja lecz kiedy emocje opadly zaczalem sie zastanawiac i znalazlem to forum.Mam duze obawyco do dzisiejszej transakcji.Po pierwsze wzrosla mi cena biletow i musialem miec wyzsze cenowo bony a sprzedajacemy nie zrobilo to zadnej roznicy.Po drugie wyslal mi kody z literowka wiec odpisalem ze jest blad w nazwisku...i oto kolejny cud dostalem kolejne vauchery a musze przyznac ze troche kosztuja.Mam takie pytanie czy jest jakas mozliwosc jaka karta bylo placone za vauchery?I jeszcze jedno jak wszedlem na bony swiateczne ryanaira i zrobilem symulacje zamowienia to nabralem jeszcze wiekszego cykora bo wychodzi na to ze to kazdy moze zamowic ta jak piszecie lewymi kartami i jedynym pewnym sladem bede ja czyli kupujacy Co o tym myslicie?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 01 Gru 2012 18:33 

To numer konta sprzedajacego 03109000754172231073181694 ale kod pocztowy ktory podal czyli 00-691 Warszawa -nie zgadza sie ,sprawdzalem itaki kod jest dopiero od Nowogrodzkiej 35 a on podal 31.Czy wszyscy dostaliscie taki namiar do zaplaty?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 01 Gru 2012 18:41 
Awatar użytkownika

złoty
beneq0 napisał(a):
To numer konta sprzedajacego 03109000754172231073181694 ale kod pocztowy ktory podal czyli 00-691 Warszawa -nie zgadza sie ,sprawdzalem itaki kod jest dopiero od Nowogrodzkiej 35 a on podal 31.Czy wszyscy dostaliscie taki namiar do zaplaty?

A czy nie byłoby właściwym rozwiązaniem powiadomienie Allegro o zaistniałej sytuacji ?

#130 PostWysłany: 01 Gru 2012 21:28 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
A gdyby tak zwrocic sie do FR z zapytaniem o co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 02 Gru 2012 00:02 

ciach

Ostatnio edytowany przez jbond, 03 Gru 2012 18:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 02 Gru 2012 00:27 
Awatar użytkownika

złoty
jbond napisał(a):
Czemu za każdym razem doszukujecie się jakiegoś haczyka ?

Jak są bilety za 1 zł, to na pewno jakaś lipa, jak za 1000zł to znowu oszuści , ździercy

Odbyłem już 2 loty biletami zakupione za Vouchery i nie miałem żadnych problemów.

Z jedną rezerwacją na kolejne wyloty miałem problem, ale już wszystko ok, mazbi zachował się się
naprawdę w porządku.

Jeśli boicie się, to nie kupujcie, proste

Ja, na pewno, będę korzystał

Kupuj, kupuj może kiedyś jak "zgubisz" kartę to polecisz nawet za swoje :)

#133 PostWysłany: 02 Gru 2012 11:53 

znam osobiscie przypadek, gdzie znajomy pracujac na kasie w supermarkeciei przy platnosci przez klienta karta, spisywal sobie do notesiku nr karty, date waznosci i te trzy cyfry zabezpieczajace (klient podawal karte kasjerowi, kasjer przejezdzal przez czytnik i zanim nawiazala sie lacznosc z bankiem to zdazyl wszystko spisac) Pol roku pozniej ogolocil te karty na zagranicznych wczasach ;)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 02 Gru 2012 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
RudyRydz napisał(a):
znam osobiscie przypadek, gdzie znajomy pracujac na kasie w supermarkeciei przy platnosci przez klienta karta, spisywal sobie do notesiku nr karty, date waznosci i te trzy cyfry zabezpieczajace (klient podawal karte kasjerowi, kasjer przejezdzal przez czytnik i zanim nawiazala sie lacznosc z bankiem to zdazyl wszystko spisac) Pol roku pozniej ogolocil te karty na zagranicznych wczasach ;)

Powinien iść pierdzieć w pasiaki !

#135 PostWysłany: 03 Gru 2012 22:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Nie wiem dlaczego temat jest w luźnych gatkach bo to poważna sprawa a nie każdy tutaj zagląda.

Otóż moją rezerwację cofneli i gdybym sam nie zerknął to bym się nie dowiedział.
Temat tutaj: ryanair-nie-wyswietla-rezerwacji-zrobionej-z-voucherem,181,21588

Co prawda gość zarezerwował mi drugi bilet ale ulgę odczułem dopiero siedząc w samolocie powrotnym, kiedy był w powietrzu

Ogólnie więcej nigdy nie kupię bo i nie polecam innym a tym którzy już kupili zalecam sprawdzanie rezerwacji aż do momentu wyjścia z domu na lotnisko.

P.S. Chyba nie każdy "oszukany" o tym pisze i nie wiem czy byłem pierwszy ale po tym jak to wyszło odezwało się do mnie kilka osób w podobnej sytuacji na maila albo pw.

#136 PostWysłany: 04 Gru 2012 15:32 

a nie lepiej ucierac takim luziom nosa i zglaszac to na POLICJE?!!

to oni maja sie nas bac, a nie my ich.... zmieniajac numery cvv itp....... PARANOJA
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 04 Gru 2012 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
offopic o zabezpieczaniu karty wydzielony tutaj viewtopic.php?f=18&t=21821&p=183103#p183103
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 06 Gru 2012 02:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Nowogrodzka 31 to biurowiec gdzie działa też wirtualne biuro (na dole są lokale np. pub, na piętrach biura), więc pod tym adresem może być multum firm i wszystko całkowicie zgodnie z prawem. Odpowiedni kod to 00-511 Warszawa

Naturalnie sprzedający może też posługiwać się tym adresem nielegalnie, tak jak dowolnym innym.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 07 Gru 2012 03:35 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
http://allegro.pl/show_item.php?item=2852237572
może ktoś się pokusi ? "wyjątkowa" oferta ;)
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 07 Gru 2012 03:45 

kliper napisał(a):
Nowogrodzka 31 to biurowiec gdzie działa też wirtualne biuro (na dole są lokale np. pub, na piętrach biura), więc pod tym adresem może być multum firm i wszystko całkowicie zgodnie z prawem. Odpowiedni kod to 00-511 Warszawa

Naturalnie sprzedający może też posługiwać się tym adresem nielegalnie, tak jak dowolnym innym.

ale jak ktos juz wczesneij zauwazyl nie zgadza sie kod pocztowy z numerem domu...wiec cos tu nie gra...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kostek966 oraz 21 gości